Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

18.11.2019

 

Po dveh porazih spet veselje za kamniško ekipo

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v sedmem krogu pred svojimi navijači s 3:0 (22, 17, 20) premagali SK Zadrugo Aich/Dob. V prihodnjem krogu, v soboto, 23. novembra, bo kamniška ekipa ob 18. uri gostovala v Zagrebu pri tamkajšnji Mladosti, ki jo v sredo, 20. novembra, v Lizboni čaka tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Calcit Volley- SK Zadruga Aich/Dob    3:0 (22, 17, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Bregar 14, Koncilija 4, Hebda 14, Jordanov (L), Planinc 1, Brulec 2, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan 11, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

SK Zadruga Aich/Dob: Stelmach 2, Landfahrer 6, Hruška 5, Steiner (L), Palgut 3, Miranda de Alcantara 2, Kolev 12, Mlynarčik 9, Pušnik, Krassnig, Tröthann, Grabmüller 2, Kasnik. Trener: Matjaž Hafner.

Kamničani, ki so odlično začeli sezono v srednjeevropski ligi, saj so premagali ACH Volley, Maribor in Mladost Brčko, so nato izgubili dve zaporedni tekmi. Najprej jih je v njihovi dvorani premagala avstrijska ekipa Union Raiffeisen Waldviertel, nato pa minulo soboto po vodstvo z 2:0 v nizih še Mladost Brčko. Na drugi strani so Dobljani v novo sezono vstopili slabše, a so v prejšnjem krogu pred svojimi navijači premagali ACH Volley. Med tednom so po hudem boju izpadli proti Mladosti iz Zagreba v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov.

V uvodnem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji. Za 5:3 je bil v bloku uspešen Milosz Hebda, vendar so gostje preko nevarnega Maximilliana Landfahrerja izid na deseti točki izenačili, Peter Mlynarčik pa jih je popeljal do prvega vodstva (12:11). Vendar je bilo njihovo vodstvo kratkotrajno, kajti Hebda je Kamničane še enkrat popeljal do dveh točk prednosti (16:14). Dobljani so izid na 16. točki sicer izenačili, v samem zaključku niza pa so naredili dve lastni napaki, kar je Kamničanom omogočilo tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je zaključil Andrej Štembergar Zupan.

Štembergar Zupan je na začetku drugega niza s svojimi servisi omogočil, da so Kamničani gostom pobegnili za štiri točke (5:1), še višja pa je bila njihova prednost po bloku Maria Koncilije (9:3). Kamničani tudi po visokem vodstvu niso popuščali, po novem asu Štembergar Zupana pa je bilo že 16:9, zato je gostujoči trener Matjaž Hafner posegel še po drugem polminutnem odmoru v drugem nizu. Tudi po njem so prevladovali domači odbojkarji, niz pa se je končal z napako gostov na servisu.

V tretji niz so bolje vstopili Dobljani, ki so na servis Nicolaia Grabmüllerja povedli s 4:1, toda že na peti točki je Hebda z blokom izid izenačil. Gostje so domačinom še enkrat pobegnili za tri točke (9:6), tokrat pa je izid z dvema zaporednima točkama na 11:11 izenačil Miha Bregar, za domače vodstvo s 16:14 pa je bil najbolj zaslužen Hebda. V končnici niza se se je z dvema asoma ob pravem trenutku izkazal Štembergar Zupan, ki je z drugim domači ekipi zagotovil štiri zaporedne točke za končno zmago. Že prvo je izkoristil Hebda, veliko zaslug zanjo pa je imel Klemen Hirbar, ki je rešil že izgubljeno žogo.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Tokrat Dob ni bil na pričakovani ravni. Nikoli ne bomo vedeli, koliko po naši zaslugi, koliko pa so bili oni slabši. V sredo so odigrali težko tekmo z Mladostjo iz Zagreba, zato Dobljane razumem, da so igrali nekaj slabše, medtem ko smo mi odigrali zelo solidno tekmo. Vsi igralci so bili na svoji pravi ravni, če pa že moram koga izpostaviti, bi tokrat Andreja Štembergar Zupana z njegovimi servisi. Zelo vesel sem zanj, pa tudi za celotno ekipo, da se je po dveh porazih pozitivno odzvala.«

Matjaž Hafner, trener SK Zadruga Aich/Dob: »Ne bi se izgovarjal na sredino tekmo z Mladostjo, kajti če igralcem nocojšnja tekma ni pomenila toliko, da bi dali vse od sebe, potem ... Dobro, je bila utrujenost, še vedno pa bi morali povečati voljni moment, ki ni bil na najvišji ravni. V prvem in tretjem nizu smo bili do dvajsete točke še v igri, potem pa smo naredili nekaj neumnih napak. Nismo si zaslužili zmage.«

Kaštelanke presenetile kamniške odbojkarice

Odbojkarice Calcit Volleyja so v šestem krogu srednjeevropske lige prvič v letošnji sezoni ostale praznih rok, saj jih je v Kašteli s 3:1 premagala domača ekipa. V prihodnjem krogu, v soboto, 23. novembra, bodo Kamničanke gostile zagrebško Mladost. Tekma se bo začela ob 19. uri. Že pred tem, v sredo, 20. novembra, pa se bodo, prav tako doma, ob 19.30, v sedmem krogu 1. DOL za ženske pomerile z Luko Koprom.

Kaštela – Calcit Volley  3:1 (19, -20, 21, 22)

Kaštela – Mestna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Husejnović, Kolos (oba BiH).

Kaštela: Ninčević, Stanović, Prkačin, Vranković, Rimac, Kurtović, Sudar, Parčina, Matas, Vatrov Vukić. Trener: Zoran Grgantov.

Calcit Volley: Zbičajnik, Mihevc, Kotnik (L), P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk, Brulec Kostić, Zatković, Janežič (L), Charuk, Jerala, Kaker. Trener: Gregor Rozman.

Kamniške odbojkarice so po štirinajstih dneh in domači zmagi nad Banjalučankami spet zaigrale v srednjeevropski ligi. Vmes so v domačem prvenstvu premagale Formis in se po zmagi v Šoštanju uvrstile v četrtfinale pokala Slovenije. Na teh tekmah je trener Gregor Rozman več priložnosti ponudil igralkam, ki so do zdaj igrale nekaj manj, na njegovo zadovoljstvo pa so svoje delo opravile zelo dobro. Toda popolnoma drugače je bilo v Kašteli. Čeprav z vsemi najboljšimi, so Kamničanke zatajile v vseh elementih igre, predvsem pa so naredile vse preveč lastnih napak. Kazen je sledila s prvim porazom v sezoni.

V uvodnem nizu so domače odbojkarice, ki so do tekme s Kamničankami v štirih tekmah le enkrat zmagale, in sicer so doma s 3:2 premagale Banja Luko, prve prišle do prednosti štirih točk (10:6). Ko so jih Kamničanke na šestnajsti točki ulovile, se je zdelo, da bo prišlo do preobrata, toda pred vstopom v končnico niza so domačinke spet prišle do prednosti (21:18). Tokrat je niso zapravile.

Čeprav so drugi niz dobile, gostujoče odbojkarice tudi v njem niso blestele. Resda so bile večinoma v prednosti, toda njihova igra ni bila na ravni, kakršno bi si želel njihov trener Gregor Rozman. Popolnoma pa so zatajile v tretjem niz, v katerem je Kaštela povedla z 10:3, vodila je tudi že z 21:12. V končnici so kamniške odbojkarice sicer znižale zaostanek, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo. Tudi v izenačenem četrtem nizu je bila prednost večinoma na strani domače ekipe, ki je izkoristila prvo zaključno točko za drugo zmago v letošnji srednjeevropski ligi.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ne bom rekel, da je prišlo do razpada sistema, toda dejstvo je, da smo igrali zelo slabo. Zatajili smo v vseh elementih igre, naredili pa smo več kot 50 lastnih napak, samo v prvem nizu okoli 15. S takšno igro se ne da zmagati. Ali je bil to le naš slab dan, bomo videli v prihodnjih tekmah, vendar to, kar smo prikazali v Kašteli, ni dobro.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice