Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

15.11.2021

 

Z osvojenimi tremi točkami izpolnili osnovni cilj

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Črnuče s 3:1 (17, -20, 20, 19). V sredo, 17. novembra, bodo Kamničani v svoji dvorani igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV. Ob 20. uri se bodo pomerili s špansko ekipo Guaguas Las Palmas.

Črnuče – Calcit Volley 1:3 (-18, 20, -20, -19)

Ljubljana – Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 100, sodnika: Zajec, Perčič.

Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 5, Rojnik 7, Bošnjak 20, Sešek 11, Oman 8, Slovnik 1, Jančič, Hodžič Šlejkovec, Mejal 3, Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 9, Purić 6, Kosmina 2, Gasparini 2, Klobučar 6, Siirilä 7, Brulec, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 8, Pavlović 15. Trener: Matija Pleško.

Trener kamniških odbojkarjev Matija Pleško je pred gostovanjem v Črnučah dejal, da bi ga z njegovim sodelavcem Gašperjem Ribičem zadovoljile le tri točke. Njuno željo so Kamničani izpolnili, čeprav so izgubili drugi niz, toda v preostalih treh njihova zmaga ni bila vprašljiva. S Črnučani bo Calcit Volley igral tudi v četrtfinalu pokala Slovenije, prva tekma bo na sporedu med 25. novembrom in 8. decembrom, toda do takrat bosta obe ekipi odigrali še kar nekaj tekem. Kamničan prvo že v sredo, ko bodo igrali povratno tekmo prvega kroga pokala CEV.

V prvi niz je kamniška zasedba vstopila tako, kot si je pred tekmo želel njihov trener Matija Pleško. Odločno na servisu, učinkovito v napadu, kar jim je po dveh asih Danila Pavlovića prineslo vodstvo s 5:2 in po napadu Martina Kosmine z 8:5. Črnučani so se jim po zaslugi Črta Bošnjaka približali na točko zaostanka (9:10), toda kaj hitro je bilo že 16:11 za kamniško ekipo. Domačini so se gostom nekajkrat še približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 17:19, toda po servisih Dike Purića je bilo njihovega odpora konec. Mitja Gasparini, ki je sredi niza zamenjal Miho Bregarja, je poskrbel za prvo od sedmih zaključnih žog za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je po lepi podaji Jana Brulca izkoristil Tommi Siirilä.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 7:4, do odločilne prednosti pa so prišli na servis Matica Rojnika. Domači sprejemalec je s servisi začel pri vodstvu domačih z 9:6, končal pa pri vodstvu s 15:6, dosegel je tudi dva asa. Šele po drugem polminutnem odmoru in nekaterih menjavah so se Kamničani le zbudili. V končnici so se po točki Gala Timoteja Kosa domačinom približali le še na dve točki zaostanka (20:22), toda po kar treh lastnih napakah so v drugem nizu obstali na dvajseti točki.

V tretjem nizu je v igro vstopil tudi Jan Klobučar, ki ga je Matija Pleško sicer želel odpočiti za sredino povratno tekmo z Las Palmasom. Kamničani so po napaki domačih odbojkarjev povedli z 8:5, vendar so se po polminutnem odmoru Črnučani vrnili v igro in se že pri 8:9 vrnili v igro. Vendar ne za dolgo, kajti po novem bloku Siirilä, je bilo hitro spet plus tri za kamniško ekipo (13:10), po bloku Mihe Bregarja že 15:11. Po drugem polminutnem odmoru Jurija Žavbija so domačini dosegli dve zaporedni točki, toda na servis Žana Beravsa so jim Kamničani po uspešnem napadu Klobučarja pobegnili na šest točk prednosti (19:13). Visoke prednosti aktualni slovenski pokalni zmagovalci niso zapravili. Nik Mujanović je svoji ekipi priboril pet zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih, do njega pa so prišli po napaki na servisu domače ekipe.

Tudi v četrti niz so bolje začeli Kamničani, ki so na servis Siirilä in napaki domačinov povedli s 7:3. Črnučani so se jim nekajkrat približali na dve točki zaostanka, vendar je imel razpoloženi še ne sedemnajstletni Mujanović nemalo zaslug, da so jim Kamničani vedno spet pobegnili na štiri točke prednosti. Pred vstopom v končnico so vztrajni domači odbojkarji še enkrat prišli na minus dve (15:17), toda Pavlović je še enkrat več svoji ekipi zagotovil prednost štirih točk (19:15). Žavbi je vzel še svoj drugi polminutni odmor v četrtem nizu, ki ni spremenil razmerja moči na igrišču. Še več, Mujanović je poskrbel za 21:16, veliko zaslug pa je z dobrim servisom imel tudi Jan Brulec. Visoke prednosti gostje niso zapravili, prvo zaključno žogo za tri kamniške točke je izkoristil Purić.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Ob tem, da smo osvojili tri točke, kar smo si tudi želeli in načrtovali, sem zadovoljen s tem, kako je svojo priložnost izkoristil Nik Mujanović, ki že na treningih kaže prave obrise. Je pa res, da je še zelo mlad in potrebuje čas, da bo prišel tja, kamor ga pelje njegova pot. Nocoj je odigral zelo dobro tekmo, kljub svojim rosnim letom je potegnil ekip za sabo. Vesel pa sem tudi, da je nekaj točk odigral tudi Mitja Gasparini, ki ga skušam približati igrišču, vendar sta za njim šele dva prava treninga. Ga bomo pa v nadaljevanju sezone še zelo potrebovali. Manj sem pa zadovoljen s tem, da bi zaščitil Jana Klobučarja, ki ima velike težave s koleni in sploh ne trenira, ker ne more, pa je spet moral igrati. Spet se je pokazalo, da si težko predstavljamo igro brez njega in to je tisto, kar me skrbi.«

Turbino tokrat premagale brez izgubljenega niza

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi osmega kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje s 3:0 (16, 15, 20) premagala Turbino. V prihodnje krogu bodo Kamničanke v soboto, 20. novembra, gostovale v Puconih. Tekma z domačo ekipo Murexin-Kema Puconci bo na sporedu ob 19. uri.

Calcit Volley II – Turbina  3:0 (16, 15, 20)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Kodelič, Pajnik.

Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 5, Lužovec , Stupar, Lužovec 9, Štern 1, Ifko, Vukojević 10, Vavpetič, Herič 4, Žvegla 3, S. Sitar 9,T. Gojak(L), A. Gojak (L), Kraševec 11. Trenerka: Tjaša Gadža.

Turbina: Ž. Žigart 3, Ristič 1, Cussigh 6, Maučnik 7, G. Miklavec (L), Halič 6, J. Žigart 3, K. Miklavec. Trener: Danilo Maučnik.

Že v uvodu v sezono so Kamničanke premagale Turbino, v Rušah je bilo 3:1, brez izgubljenega niza pa so slavile v domači dvorani. V prejšnjem krogu so bile varovanke Tjaše Gadža proste, ker so imele Braslovče težave s pozitivnimi testi na covid-19, medtem ko so Rušanke izgubile v Mozirju, zato pa so pred štirinajstimi dnevi kot edini do zdaj doma presenetile vodilni Formis. Toda v Stranje so prišle v oslabljeni zasedbi, vendar to nikakor ne zmanjšuje uspeha domače ekipe, ki je prišla do letošnje tretje zmage v prvenstvu.

V prvem nizu so gostje sicer povedle s 4:2, toda na servis Adriane Vukojević, ki je dosegla tudi dva asa, so Kamničanke dosegle pet zaporednih točk za vodstva s 7:4. Do odločilne prednosti pa so prišle po vodstvu z 10:8, ko so dosegle kar osem zaporednih točk, zadnjo Tina Topič z blokom, prednost desetih točk pa so uspešno držale do konca niza, ki se je končal z napako gostij.

Drugi niz je bil bolj izenačen, z uspešnim napadom Nine Kraševec so Kamničanke sicer povedle z 9:5, s štirimi točkami prednosti so vodile tudi pri izidu 15:11, po dveh njihovih lastnih napakah pa so se jim gostje približale na dve točki zaostanka (13:15). Z uspešnim napadom Špele Lužovec je domača ekipa povedla z 19:14, vseh upov na preobrat pa je bilo za gostje konec, ko je bila na servisu Anamarie Štern, ki je z asom tudi zaključila drugi niz. 

Tretji niz je bil izenačen do enajste točke, z blokom Vukojevićeve pa so kamniške princeske prišle do petih točk prednosti (16:11). Z uspešnim napadom Žane Žigart so gostje zaostanek znižale na dve točki (15:17), vendar so bile domače odbojkarice dovolj zbrane, da preobrata niso dovolile. Še več, kapetanka Špela Lužovec je svoji ekipi priigrala pet točk prednosti, po lastni napaki gostij pa je bilo že v naslednjem napadu 22:16 za Calcit Volley. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Noemi Žvegla. 

Državne prvakinje niso ničesar prepustile naključju

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v ljubljanski dvorani Tivoli s 3:0 (17, 21, 20) premagale domači Krim. V sredo, 17. novembra, bodo Kamničanke v prvem krogu pokala CEV gostile švicarsko ekipo Neuchatel, tekma se bo začela ob 17.uri.

Krim – Calcit Volley  0:3 (-17, -21, -20)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 30, sodnika: Tomec, Novak.

Krim: K. Mohorič 2, Frelih, Deželak, J. Mohorič 3, Bavdaž 3, Jovanović 8, Šen, P. Blažič 8, T. Blažič (L), Bogataj, j-erman (L), Kenda, Krašovec 10, Šuštaršič 1. Trener: Jože Časar.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 7, Javornik, Radišković 8, Šiftar 3, Brulec Kostć 12, Boisa 10, Janežič (L), Charuk 14, Sillah, Zorman, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

Za Kamničanke je bila tekma v Tivoliju že peta v osmih dneh, še petič pa so tekmo končale z zmago. Njihova igra morda ni bila na najvišji ravni, čeprav so večji del tekme igrale v najmočnejši zasedbi, toda še vedno dovolj dobra, da tri točke nikoli niso bile v nevarnosti, prevladovale pa so v vseh elementih igre. Najbolj na servisu, dosegle so devet asov, Ljubljančanke le tri in v bloku, saj so z njim dosegle deset neposrednih točk, domačinke pa sedem manj.

V prvem nizu so si Kamničanke že na začetku priigrale sedem točk prednosti, ki so jih držale vse do vodstva s 16:9. Pred vstopom v končnico niza so krimovke svoj zaostanek znižale na pet točk (16:21), do konca pa so osvojile le še točko. Uvodni niz se je končal z dvema asoma Mije Šiftar.

Bolj izenačena sta bila drugi in tretji niz. Kamničanke so naredile veliko število lastnih napak, domačinke pa so popravile svoj sprejem. Po vodstvu z 8:7 so Kamničanke sredi niza vodile s 16:13, do odločilne prednosti pa so prišle ko so z delnim izidom 5:2 podvojile svoje vodstvo na 21:15. Vodile so tudi s 24:18, izkoristile pa so šele svojo četrto zaključno žogo, ko je bila v napadu uspešna Andjelka Radišković.

V tretjem nizu so slovenske državne prvakinje do prednosti treh točk prišle po dveh zaporednih asih Lucille Charuk (5:2), do štirih točk prednosti pa jih je popeljala Radiškovićeva (10:6). Vendar to kamniški ekipi ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja niza, kajti po uspešnem napadu Zale Krašovec, lani igralke druge kamniške ekipe, so se jim domačinke približale na točko zaostanka (13:14). Toda po bloku Katje Mihevc je bilo že spet varnih plus tri za gostje (16:13), ki so z blokom Radiškovićeve povedle z 19:14. Še bližje končnemu uspehu so bile po novih dveh blokih, tokrat Charukove (22:16), po napaki domače ekipe pa so do končne zmage prišle po napaki Ljubljančank na servisu.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To so tekme, ko se ti kakršnakoli nezbranost ali neodločenost lahko hitro maščuje. Vso tekmo smo morali držati primerno raven igre, da smo jo lahko mirno končali, čeprav ni bilo vse idealno, ni bilo neke presežne kakovosti, toda najbolj pomembno je, da nismo izgubili niza in da smo osvojili vse tri točke. Je pa dejstvo, da je so za nami res naporni dnevi, kajti pet tekem v osmih dneh se ne dogaja vedno, tako da ni bilo lahko. Igralke bodo zdaj imele dan in pol počitka, nato pa začnemo s pripravami na tekmo z Neuchatelom.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice