Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

11.11.2019

 

Iz Hoč s pričakovanimi tremi točkami

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarice Calcit Volleyja nadaljujejo zmagoviti niz v letošnji sezoni. V petem krogu 1A. DOL za ženske so v gosteh premagale domači Formis s 3:0 (14, 15, 20) in ohranile prvo mesto na prvenstveni lestvici. Pred sobotnim gostovanjem v srednjeevropski ligi v Kašteli, bodo Kamničanke v Šoštanju v četrtek igrale še tekmo v osmini finala pokala Slovenije proti ekipi Kajuh Šoštanj.

Formis – Calcit Volley 0:3 (-14, -15, -20)

Hoče – Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 100, sodnika: Mesarič, Melavc.

Formis: Bavdaž 3, Vočanec, Keglevič 1, Ertl, Zupan (L), Godec 3, Detiček, Gradišnik Klanjšček 15, Pravdič 4, Štampar 2, Halužan Sagadin. Trener: Dušan Jesenko.

Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik (L), Mihevc 6, P. Marušič 17, Š. Marušič 4, Mihalinec 8, Vovk, Kostić Brulec, Zatković 16, Janežič (L), Charuk, Jerala 11, Kaker. Trener: Gregor Rozman.

Formis je v letošnjo sezono vstopil oslabljen in pomlajen, temu primerno pa je tudi njihovo mesto na prvenstveni lestvici. Tudi proti varovankam Gregorja Rozmana, ki je odpočil nekatere od nosilk svoje igre, so bile brez pravih možnosti, na drugi strani pa so Kamničanke igrale resno, prav vse igralke pa so izkoristile svojo priložnost. Z učinkovito igro v napadu sta se izkazali Eva Zatković s 17 točkami in Polona Marušič z eno manj, obe pa sta bili 71-odstotni. Prvič po več kot letu dni je celotno tekmo odigrala Katja Mihevc, kar je še ena dobra novica za kamniško ekipo.

V prvi niz so Kamničanke vstopile odločno in učinkovito, saj so po asu Polone Marušič in dvema zaporednima blokoma Manje Jerale povedle s 13:5, visoko raven igre pa so ohranile do konca niza. Mlade Rogožanke so imele vse preveč težav na sprejemu, njihovo usodo v uvodnem nizu pa je zapečatila Katja Mihaliinec.

Tudi v drugem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Kamničanke so še naprej prevladovale v napadu in v bloku, korak z njimi pa je držala le Taja Gradišnik Klanjšek, na drugi strani je imela gostujoča podajalka Špela Marušič na voljo več razpoloženih soigralk. Zatkovićeva je svojo ekipo popeljala do vodstva z 9:2, po asu Polone Marušič in vodstvu z 21:12 pa je bil tudi drugi niz praktično odločen. Zmago v njem je z novim asom potrdila Špela Marušič.

Najbolj izenačen je bil tretji niz. Do šeste točke so domače odbojkarice sledile gostjam, ki so s točko Mihalinčeve povedle z 11:7, z dvema zaporednima Zatkovićeve pa s 16:10. Šest točk prednosti so imele kamniške odbojkarice tudi pred vstopom v končnico, ko je bila uspešna Manja Jerala, do zmage pa so prišle z novo točko razpoložene Eve Zatković.

Iz Brčkega po vodstvu z 2:0 s točko

Odbojkarji Calcit Volleyja še niso popolnoma pozabili na poraz proti ekipi Union Raiffesinen Waldviertel v prejšnjem krogu, saj so v šestem krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili še z  domačo Mladost Brčko z 2:3 (16, 11, -30, -22,   V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 16. novembra, ob 20. uri, gostili SK Zadrugo Aich/Dob, ki je nocoj s 3:1 premagala ACH Volley.

Mladost Brčko – Calcit Volley   3:2 (-16, -11, 30, 22, 11)

Brčko – Dvorana Gimnazija-Magnet, gledalcev 500, sodnika: Bardić, Muha (oba Hrvaška).

Mladost Brčko: Lukić (L), Delić 21, Trakić, Čendić (L) 1, Colo 11, Eminović 6, Vojak 13, Gajić 12, Vidović 2, Divljan, Tanić, Cirić. Trener: Branko Mišić.

Calcit Volley: Pereira 12, Hribar (L), Bregar 14, Koncilja 13, Hebda 23, Jordanov (L), Planinc, Brulec 8, Kvas, Lakner, Kotnik 18, Štembergar Zupan, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

Minulo soboto so kamniški odbojkarji pred svojimi navijači doživeli hladen tuš, saj proti Union Raiffesinen Waldviertlu niso osvojili niti niza. Da zmaga Avstrijcev ni bila naključna, se je potrdilo nocoj, saj so na domačem igrišču s 3:0 premagali tudi Maribor. Blizu maksimalne zmage so bili tudi Kamničani na gostovanju v Brčkem, ki pa so po vodstvu z 2:0 v nizih popustili, tako da so se domov vrnili le s točko. Zanimivo je, da so Kamničani kar 19 točk dosegli z blokom, domačini le šest, ob tem so bili gostje boljši tudi na sprejemu, bolj učinkoviti v napadu, dosegli pa so tudi več asov, toda naredili so kar 36 lastnih napak.

Varovanci Marka Brumna so odločni vstopili v dvoboj z domačini, ki so do zdaj v srednjeevropski ligi vknjižili zmago proti ekipi SK Zadruga Aich/Dob, s katero se bodo slovenski podprvaki pomerili v prihodnjem krogu. Do prve večje prednosti so prišli z uspešnim napadom razpoloženega Milosza Hebde (13:9), pri njihovem vodstvu s14:10 pa se je poškodoval domači libero Mladjan Lukić. Z zaporednima točkama so se jim odbojkarji iz Brčkega še približali na dve točki zaostanka (12:14), do konca niza pa je bilo vse v znamenju Kamničanov. S servisi je blestel Domen Kotnik, ki je z asom svojo ekipo popeljal do vodstva z 21:13, domačo ladjo pa je s tremi zaporednimi točkami potopil Hebda.

V drugem nizu je bila na igrišču praktično samo ena ekipa – Calcit Volley. Domačinom ni uspevalo popolnoma nič, popolnoma so padli na sprejemu, Kamničani so dosegli kar pet asov, v napadu pa je Jan Brulec razigral celotno zasedbo. Z zaporednima blokoma Hebde in Maria Koncilje so Kamničani povedli s 15:5, niz pa je končal Brulec z varanjem na mreži.

Toda v tretjem nizu so zobe pokazali tudi domači odbojkarji. Tudi po zaslugi kamniških odbojkarjev, ki so popustili na sprejemu, naredili so tudi veliko lasnih napak, predvsem pa niso zaustavili domačega korektorja Jovana Delića. Prvi so do zaključne žoge sicer prišli domačini, nato so dve imeli Kamničani, v maratonski končnici pa so bili na koncu bolj zbrani odbojkarji Mladosti, ki so do niza prišli zahvaljujoč še eni lastni napaki Calcit Volleyja.

Tudi v četrtem nizu so odbojkarji Mladosti ves čas držali korak s Kamničani, ki so še naprej prevladovali v bloku, prav tako so bili dokaj učinkoviti v napadu, vendar so domačini s točko Jovana Delića povedli z 11:7. Ko je Maxson Pereira na štirinajsti točki izid izenačil, Domen Kotnik pa svojo ekipo popeljal do vodstva z 18:17, je dišalo po preobratu, toda po izenačenju na 20:20, je v kamniški ekipi prišlo do kriznih minut. Domačini so dosegli štiri zaporedne točke, dve so sicer Kamničani še ubranili, za izenačenje v nizih je nato poskrbel Amir Colo.

Odločilni peti niz so bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so s točko Hebde povedli s 4:2, vodili pa so tudi še s 7:5. Vendar pa njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, domačini so jim z delnim izidom 5:1 pobegnili za dve točki (10:8), vseh upov po preobratu pa je bilo konec po treh zaporednih napakah kamniške ekipe, saj je Mladost prišla do kar štirih zaključnih točk za zmago. Drugo je izkoristil Azur Eminović.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice