Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

11.01.2021

 

Z zmago proti Krki ostali v boju tudi za prvo mesto

Novice iz tabora Calcit VolleyballV zaostali tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške je Calcit Volley v domači dvorani s 3:1 (17, 12, -23, 16) premagali Krko.

Calcit Volley – Krka  3:1 (17, 12, -23, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Kern (Radovljica), Pevc (Škofja Loka).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 10, Purić 10, Kosmina 20, Gasparini, Hebda 15, Klobučar, Jerončič, Brulec 2, Beravs, Štalekar 11, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Krka: Hafner, Erpič 4, Borin (L), Štefanič 7, Travnik 12, Pulko, Lindič 3, Jaklič (L), Renko 16, Koncilja 5. Trener: Tomislav Mišin.

Pred štirimi tedni je Calcit Volley v gosteh brez izgubljenega niza premagal Krko, ki ji v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, vendar Gregor Jerončič, trener kamniške ekipe, ni bil najbolj zadovoljen z igro svojih varovancev. Veliko boljšo igro so nato Kamničani prikazali v svoji zadnji prvenstveni tekmi minulega leta, ko so doma še drugič premagali Merkur Maribor, vendar so navkljub tej zmagi po dveh tretjinah prvenstva za četo Sebastijana Škorca in ACH Volleyjem. Po zmagi nad Novomeščani so pred vstopom v zadnjo tretjino rednega dela državnega prvenstva tri točke za Mariborčani in štiri za Ljubljančani.

Novomeška ekipa je v dozdajšnjih trinajstih tekmah letošnjega državnega prvenstva slavila le enkrat, pred nadaljevanjem sezone pa je ostala še brez svojega najboljšega igralca Sergeja Drobniča, ki bo kariero nadaljeval v Posojilnici Aich/Dobu. Toda tudi brez njega so Novomeščani do polovice prvega niza nudili dostojen odpor domači ekipi. Na servis Martina Štefaniča so povedli s 4:1, po dveh zaporednih blokih domačih odbojkarjev, Martina Kosmine in Saše Štalekarja, pa je na peti točki že sledilo izenačenje. Novomeščani so nato še vodili z 12:10, vendar so z blokom Dika Puriča Kamničani prvič na tekmi prišli do dveh točk prednosti (14:12). Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Tomislava Miškina se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, še več, Kamničani so vajeti igre popolnoma vzeli v svoje roke, bili višji v bloku, bolj nevarni v napadu in s točko Milosza Hebde zanesljivo dobili uvodni niz. 

V drugem nizu je domača ekipa že na začetku prišla do prednosti štirih točk (5:1), ki jo je po dveh zaporednih točkah Martina Kosmine, dolgoletnega kapetana Krke, povečala na pet (9:4). A s tem težav Novomeščanov še ni bilo konec, na servis Dike Puriča so Kamničani dosegli sedem zaporednih točk, zadnjo po napadu Hebde, vodstvo z 20:8 pa jim je zagotavljajo mirno končnico niza. Z asom ga je končal Štalekar.

Gladko dobljeni drugi niz je na začetku tretjega nekoliko uspaval domačo ekipo, na drugi strani pa velja pohvaliti tudi borbene Novomeščane, ki so z napadom Štefaniča domačinom pobegnili za tri točke (6:3). Mladi krkaši so s tremi točkami prednosti vodili še pri izidu 14:11, na servis Jana Brulca pa so Kamničani dosegli tri zaporedne točke in prvič v tretjem nizu je bil izid izenačen. Toda po polminutnem odmoru je novomeška ekipa dosegla tri zaporedne točke, tako da se je moral za polminutni odmor odločiti tudi domači trener Gregor Jerončič. Kosmina je na 18. točki izid spet izenačil. V napeti končnici pa so s točko Štefaniča Novomeščani povedli s 23:21, s točko Tonija Travnika pa prišli do dveh zaključnih žog za zmago v tretjem nizu. Drugo so po napaki domačinov tudi izkoristili. 

V četrtem nizu so bili kamniški odbojkarji bolj zbrani in po uspešnem napadu Hebde so prvi prišli do občutnejše prednosti (13:8). A se Novomeščani še niso predali, svoj zaostanek so znižali na tri točke (13:16), pred vstopom v končnico pa je Brulec z asom svoji ekipi zagotovil mirnejše nadaljevanje (21:16). Tudi po drugem polminutnem odmoru gostov se Kamničani niso zaustavili in po novem asu svojega organizatorja igre prišli do kar osmih zaključnih žog za nove tri točke. Prvo je izkoristil Purić.

Kamničanke spet same na vrhu prvenstvene lestvice

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v Kopru premagale domači Ankaran s 3:0 (21, 25, 21). Z novo, deseto zmago v sezoni, so Kamničanke spet same na prvem mestu prvenstvene lestvice. V sredo, 13. januarja, bodo ob 16. uri gostile Novo KBM Branik.

Ankaran – Calcit Volley  0:3 (-21, -25, -21)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, brez gledalcev, sodnika: Jovanovič, Hodžič.

Ankaran: Markežič, Dobrina Valentinova 11, Pangerc 1, Trobec 9, S. Ačko Jarkovič, Čotar, Valenčič 5, Cerovac 1, Petranovič 8, M. Ačko Jarkovič (L), Okuka 8, Vedlin Gojčič (L). Trener: Sebastijan Mikša.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 1, Pogačar 4, P. Marušič 2, Š. Marušič, Brulec Kostić 16, Boisa, Zatković 11, Janežič (L), Charuk 15, Jerala 2, Radišković 6. Trener: Aljoša Jemec.

V svoji prvi letošnji tekmi so Kamničanke v Kopru prišle do vseh treh točk, ki so jih spet popeljale do prvega mesta na prvenstveni lestvici, vendar so bile predvsem v drugem nizu v velikih težavah. Toda to je bila zanje prva tekma po skoraj mesecu dni, medtem ko so Ankarančanke, ki so v primerjavi s prvo letošnjo medsebojno tekmo nekoliko spremenile ekipo, med tednom slavile v Grosupljem.

Uvodni niz so bolje začele kamniške odbojkarice, ki so z blokom Manje Jerale povedle s 7:3. Vendar pa nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako uspešno, kajti po asu Tare Cerovac so se jim Ankarančanke približale na točko zaostanka (8:9). Z dvema zaporednima točkama Lucille Charuk so Kamničanke spet nekoliko lažje zadihale, a vodstva s 14:10 niso dolgo ohranile. Še več, na servis Nine Petranovič, ki je dosegla tudi dva asa, sta bili ekipi že na 14. točki spet skupaj. Neodločeno je bilo tudi še pri izidu 20:20, v končnici pa so do izraza prišle izkušnje, pa tudi kakovost kamniške ekipe, ki je s točko Eve Zatković izkoristila svojo drugo zaključno žogo.

V še večjih težavah so bile varovanke Aljoše Jemca v drugem nizu, v katerem so po napaki domače ekipe vodile že z 12:8, a je Petranovičeva izid na 12. točki izenačila. Do 19. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je Charukova svoji ekipi zagotovila vodstvo z 22:19. Vendar s tem odpor Ankarančank še ni bil zlomljen, saj so na servis Sare Valenčič ubranile dve zaključni žogi Kamničank in po bloku Nine Pangerc celo same prišle do možnosti za izenačenje v nizih. Da do njega ni prišlo, je imela največ zaslug Olivera Brulec Kostić s tremi zaporednimi točkami. Zadnjo je dosegla z blokom.

Tudi v tretjem nizu so Kamničanke prve prišle do nekoliko večje prednosti, ko so z uspešnim napadom Andjelke Radišković povedle z 10:7, vendar so domačinke z blokom novinke v svoji ekipi, Arijane Okuke, povedle s 15:14. Toda po dveh zaporednih asih Polone Marušič in bloku Katje Mihevc so aktualne državne prvakinje spet nekoliko lažje zadihale, saj so domači ekipi spet pobegnile za tri točke (18:15). Še bližje končni zmagi so bile po novem asu, tokrat Olivere Brulec Kostić (22:17), korektorica kamniške ekipe pa je tudi končala obračun v Kopru.

Izjava po tekmi

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »V dvorani OŠ Antona Ukmarja je vedno težko igrati, kajti v njej še toliko bolj do izraza prideta servis in sprejem, mi pa tudi nismo najbolje vstopili v tekmo. Ampak na koncu smo končnice dokaj zanesljivo odigrali in prišli do pomembnih treh točk, kar je tudi najbolj pomembno. Poznalo se nam je tudi, da smo zadnjo tekmo odigrali pred slabim mesecem dni, saj vmes nismo igrali pripravljalnih tekem.«

Besedilo: Mateja Živoder
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice