Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

09.12.2019

 

Dobra popotnica za pokal Challenge

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi 15. kroga srednjeevropske lige doma premagali Mladost Brčko s 3:1 (13, 15, -22, 23). To je bila tudi njihova zadnja preizkušnja pred sredino tekmo v prvem krogu pokala Challenge. V njej bodo ob 20. uri v kamniški športni dvorani igrali z ekipo SC Portugal iz Lizbone.

Calcit Volley – Mladost Brčko  3:1 (13, 15, -22, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Kramar Šandl (Hrvaška), Rapisarda (Italija)

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 7, Hebda 17, Jordanov (L), Planinc, Brulec 3, Kvas, Lakner Kotnik, Štembergar Zupan 15, Lazar 6, Rotar. Trener: Marko Brumen.

Mladost Brčko: Lukić (L), Delić 13, Trakić , Ćendić 6, Colo 5, Eminović 7, Sokolar 3, Vojak 3, Gajić 5, Vidović 2, Divljan, Božić, Tanić (L). Trener: Branko Mišić.

Minulo nedeljo so Kamničani v slovenskem derbiju po izenačenju v drugem nizu proti koncu tretjega ostali brez razpoloženega blokerja Maria Koncilje, zmage pa so se veselili odbojkarji ACH Volleyja. Koncilja, ki ima poškodovan mezinec in prstanec na desni roki, je najverjetneje za letošnje koledarsko leto končal z igranjem, tudi brez njega pa Kamničani vknjižili novo zmago.

V Brčkem, pred štirimi tedni, so Kamničani po prepričljivem vodstvu z 2:0 v nizih, v prvem so nasprotnikom prepustili 16, v drugem pa le 11 točk, tretjega izgubili na 32. točki, nato pa do konca tekme niso več prišli v svoj ritem. To je bil njihov drugi poraz v sezoni, kar je bil zanje dober opomin, saj so v domačo tekmo vstopili zelo motivirano. Na servis Andreja Štembergar Zupana so povedli z 9:2, po bloku Luke Lazarja že 12:4. Visoko vodstvo ni uspavalo varovancev Marka Brumna, ki so po novi točki Hebde vodili že z 18:7. Niz je končal Lazar.

Tudi v drugem nizu domači odbojkarji niso popuščali. Nadaljevali so z zbrano igro, učinkovitim napadom, boljši so bili tudi v bloku. Po novi točki Maxsona Pereire so gostom iz Brčkega pobegnili že za pet točk (11:6), tudi po polminutnem odmoru Branka Mišića pa so domačini dosegli še dve točki. Prevlada Calcit Volleyja se je nadaljevala do konca niza, Hebda je z novima točkama prednost domače ekipe povečal na 21:10, do vodstva z 2:0 v nizih so prišli po četrti zaključni žogi.

V tretjem nizu so gostujoči odbojkarji po napaki domačinov prvič na tekmi povedli (8:7), z uspešnim napadom korektorja Jovana Delića pa s 16:14. Andrej Štembergar Zupan je izid na 16. toči izenačil, vendar se gostje niso vdali. Spet je bil Delić tisti, ki je Mladosti priboril dve točki prednosti (20:18), na servis Azurja Eminovića pa je dosegla še dve točki (22:18). Marko Brumen je vzel še svoj drugi polminutni odmor, s katerim je sicer za trenutek zaustavil nalet gostov, ki so po napaki domačinov na servisu izkoristili drugo zaključno žogo.

Na krilih zmage v tretjem nizu je Mladost vstopila v četrtega, povedla s 3:0, nato pa prednost treh točk držala do izida 7:4. Na deseti točki je sledilo prvo izenačenje v četrtem nizu, veliko zaslug zanj je imel Luka Lazar, za domače vodstvo z 11:10 pa je poskrbel Hebda. A s tem Kamničani odpora gostov še niso zlomili, kajti Brčko je spet prišlo do dveh točk prednosti (14:12), z blokom Eminovića že do štirih (19:15). Z blokoma Bregarja in Hebde so Kamničani izid na 20. točki izenačili. V dramatični končnici so Kamničani z novim blokom Bregarja povedli (21:20), nato po napaki gostov prišli do dveh zaključnih žog za zmago, drugo so po še eni napaki gostov, tokrat na servisu, tudi izkoristili.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volley: »Gostje so tekmo začeli v nekoliko nenavadni postavi, igralci, ki so bili na parketu, niso bili dorasli in šele v tretjem nizu so igrali njihovi nosilci igre. Je pa res, da bomo morali mi še krepko razmisliti, zakaj vedno v tretjem nizu doživimo takšen padec v igri? V podzavesti nam pade zbranost in kar naenkrat nismo dovolj uspešni. Ampak na koncu so tri točke najbolj pomembne.«

Branko Mišić, trener Mladosti Brčko: »Mislim, da je igra, ki smo jo prikazali v tretjem in četrtem nizu realen odraz naših sposobnosti, vendar smo potrebovali kar dva niza, da smo se prilagodili na tako nizko dvorano. Ne spomnim se, kdaj smo igrali v tako nizki dvorani, kar so domačini izkoristili. V prvih dveh nizih nismo verjeli vase, potem pa je bilo že prepozno, kajti tako izkušeno ekipo kot je kamniška, je težko premagati tri nize zaporedoma.«

Nemočne v Novi Gorici

Odbojkarice Calcit Volleyja so v devetem krogu srednjeevropske lige, tekma je veljala tudi za deveti krog 1A. DOL za ženske, gostovala v Novi Gorici. S  3:1 (17, -21, 13, 18) jih je premagal GEN-I Volley. V sredo, 11. decembra bodo Kamničanke v povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije, ob 19.30 gostovale v Kopru pri Ankaranu.

GEN-I Volley – Calcit Volley   (17, -21, 13, 18)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojka Štrukelj, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Markelj (Bled).

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 1, Goršek 21, Velikonja Grbac 12, Spanou 17, Forštnarič 8, Mikl (L), Kovac 19, T. Blažič (L), Leben, Jovanović 6, Žigon. Trener: Tilen Kozamernik.

Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik, Mihevc 1, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 7, Vovk 3, Brulec Kostić 8, Zatković 4, Janežič (L), Charuk 6, Jerala, Kaker 15. Trener: Gregor Rozman.

Med tednom sta tako novogoriška kot kamniška ekipa igrali v evropskem pokalu. Novogoričanke so doma v pokalu CEV morale priznati premoč belgijske ekipe Oostende, medtem ko so Kamničanke doma premagale češki PVK Olymp iz Prage.

Varovanke Gregorja Rozmana, ki v zadnjem obdobju ne blestijo ravno s svojo igro, so dvoboj v Novi Gorici začele odlično, saj so na Servis Tine Kaker domačinkam pobegnile na 5:1, vodile so tudi s 6:2. Toda Neli Goršek je s svojimi servisi povzročala pravo paniko med gostujočimi sprejemalkami, dosegla je tri ase, s servisi pa je prenehala ob vodstvu domačink z 9:6. Sledilo je obdobje boljše igre Kamničank, ki so prišle do vodstva s 15:13, nato pa je spet prišlo do težav na sprejemu. Tokrat po zaslugi Milice Jovanović, ki je izvajala kar osem začetnih udarcev. Niz se je končal z novima dvema asoma Gorškove.

V drugem nizu so gostujoče odbojkarice dvignile raven sprejema, boljše so bile tudi na servisu, kar jim je po asu Katje Mihalinec prineslo vodstvo s 15:6. Vodile so tudi s 23:14, vseeno pa se je v končnici skorajda zapletlo, kajti po nekaj lastnih napakah in dveh zaporednih točkah Sare Kovač so se jim domačinke približale na 20:23. Toda Olivera Brulec Kostić in Lucy Charuk sta vendarle zaustavili nalet Novogoričank.

Vendar se je nalet domače ekipe, ki jo vodi Tilen Kozamernik, zato nadaljeval v tretjem nizu, v katerem je bilo vse v znamenju Novogoričank, ki so po zaslugi Kovacove povedle z 8:4, na servis Anne Marie Spanau pa že s 16:7. Spet je bil sprejem tisti, ki je gostjam povzročal največ težav, pomagale niso niti menjave, ne polminutna odmora. Po novi točki Kovacove in vodstvu GEN-I Volleyja z 22:11, je bil tretji niz, ki se je končal s točko Maje Forštnarič, nekdanje igralke Calcit Volleyja, odločen.

Tudi v četrtem nizu so Kamničanke nadaljevale s slabo predstavo, eno najslabših v letošnji sezoni. Do šeste točke so še držale korak z Novogoričankami, z delnim izidom 11:3 pa so jim domačinke pobegnile na neulovljivih 17:9. Tekmo, ki jo bodo morale odbojkarice Calcit Volley čim prej pozabiti, je končala Nuša Ferlinc, o nemoči Kamničank pa govorijo tudi statistični podatki. Njihov sprejem je bil le 35-odstoten, napad 25-odstoten, nasprotnice pa so v štirih nizih dosegle kar 16 asov.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice