Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

05.10.2020

 

Izgubljeni prvi niz jih je razjezil

Novice iz tabora Calcit VolleyballV tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v svoji prvi domači tekmi s 3:1 (-31, 16, 12, 6) premagale ATK Grosuplje. Že v torek, 6. oktobra, se bodo kamniške odbojkarice v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj v Lodžu pomerile z domačo ekipo LKS Commercecon Lodž. Tekma se bo začela ob 20.30, v soboto, v domačem prvenstvu pa bodo spet igrale šele 17. oktobra, ko bodo v šestem krogu gostile Ankaran.

Calcit Volley – ATK Grosuplje  3:1 (-31, 16, 12, 6)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev , sodnika: Zajec, Adrovič.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc , Pogačar , P. Marušič, Š. Marušič, Vovk , Kostić , Boisa , Zatković , Janežič (L), Charuk , Jerala , Radišković , Guiggi. Trener: Aljoša Jemec.

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič , Kogelnik , Kobilca (L), Strgar, Kukman , Koletnik, Lovšin, Lenart , Čož , Mijoč , Maček , Pucelj . Trener: Matija Slobodnik.

Tako kot Kamničanke so tudi Grosupeljčanke v letošnjem državnem prvenstvu do tekme v Kamniku odigrale le dve tekmi. V prvi so v gosteh s 3:1 presenetile GEN-I Volley, v drugi pa so namučile Novo KBM Branik, ki je njihov odpor zlomila šele v petem nizu. Brez izgubljenega niza so bile po dveh odigranih tekmah aktualne državne prvakinje, ki so po zmagi v Šempetru v Savinjski dolini, v prejšnjem krogu v gosteh premagale še Luko Koper.

Grosupeljske odbojkarice so v prvem nizu dobro namučile domačinke, ki so na servis Eve Pogačar prve na tekmi prišle do treh točk prednosti (10:7. Vendar se gostje niso predale, še več, na servis Klavdije Čož so z delnim izidom 6:0 Kamničankam pobegnile za tri točke (13:10). S tremi točkami prednosti so Grosupeljčanke vodile še pri izidu 17:14. Za preobrat so tokrat pokrbele domače odbojkarice, ki so z blokom Pogačarjeve izid izenačile na 18:18, po dveh točkah Eve Pogačar pa daljšem času spet povedle (20:18). Gostje so se s tremi zaporednimi točkami še vrnile v igro (21:20), z asom Čoževe pa so prišle do dveh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. V napeti končnici so gostje preko Nine Kukman izkoristile peto zaključno žogo za nekoliko presenetljivo, a popolnoma zasluženo zmago v prvem nizu.

Čeprav so gostje tudi drugi niz začele obetavno, z vodstvom 2:0, so Kamničanke na servis Katje Mihevc dosegle sedem zaporednih točk, zadnjo Eva Zatković. Visoke prednosti domače odbojkarice niso več izpustile iz rok, po dveh zaporednih točkah Martine Guiggi, Italijanke v dresu Calcit Volleyja, je bilo že 23:15, niz pa se je končal z napako na servisu gostij.

Še bolj prepričljive so bile Kamničanke, ki jih že v torek v Lodžu čaka prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij lige prvakinj, v tretjem nizu. Najprej so s serijo uspešnih servisov Katje Mihevc povedle s 4:0, še daljša je bila serija začetnih udarcev Oliver Kostić, ki se je končala pri izidu 12:1. Grosupeljčanke so na servis Nine Kukman sicer še dosegle pet zaporednih točk, njihov nalet pa je končala Andjelka Radišković. V nadaljevanju niza domače odbojkarice gostjam niso več dovolile, da bi se jim nevarneje približale, niz pa je končala Lucy Charuk.

Tudi v četrtem nizu so Kamničanke še naprej »pritiskale« s servisi, v napadu pa je imela Eva Pogačar na voljo dovolj razpoloženih igralk, ki so pridno dosegale točko za točko. Tako je bilo po točki Ane Marije Vovk že neulovljivih 16:3 za Calcit Volley, veliko zaslug za visoko vodstvo domače ekipe pa je s svojimi servisi imela tudi Radiškovićeva. S serijo sedmih zaporednih servisov Manje Jerale in blokom Špele Marušič so Kamničanke prišle še do svoje prve letošnje domače zmage.

Izjavi po tekmi

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Še enkrat se je pokazalo, kako pomembno je, na kakšen način vstopiš v tekmo. Mi v prvem nizu nismo vstopili tako, kot bi morali in posledica tega je bil poraz. Vendar so dekleta v naslednjih nizih bile na igrišču, ker prvi niz nas pač ni bilo in smo odigrali korektno tekmo.«

Matija Slobodnik, trener ATK Grosuplje: »V prvem nizu so dekleta odigrale celo preko mojih pričakovanj. Držale so se dogovora, potem pa je do izraza prišla naša mladost, tudi neizkušenost in smo popustili. Toda poraz z 1:3 proti Calcit Volleyju ni slab rezultat, tako da je to lahko dobra spodbuda za nadaljevanje sezone, ki smo jo začeli dobro. Verjamem, da lahko v tem ritmu tudi nadaljujemo, kako pa se bo sezona končala, bomo pa videli. Upam le, da ne bo prišlo do kakšnih prekinitev.«

Še tretjič v sezoni do zmage s 3:2

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh po hudem boju premagali domače Hoče s 3:2 (-17, -20, 11, 20, 11). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 10. oktobra, gostili Panvito Pomgrad. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Hoče – Calcit Volley    (17, 20, -11, -20, -11)

Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 80, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

Hoče: Pušnik 15, Oestvik 5, Pesti 14, Herodež, Čopi 14, Leva 5, Orthaber (L), Hafner 1, Mejal 2, Koblar. Trener: Jurij Čopi.

Calcit Volley: Kos 8, Hribar (L), Bregar 1, Purič 8, Kosmina 4, Gasparini 25, Hebda 12, Brulec, Beravs, Štalekar 13, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Hoški odbojkarji so v novo sezono vstopili z domačo zmago proti Krki, sledila pa sta poraza proti Panviti Pomgradu, tudi pred svojimi navijači in v minulem krogu proti ACH Volleyju, ko so pošteno namučili aktualne državne prvake. Na drugi strani mreže so Kamničani po dveh minimalnih zmagah s Hišo na kolesih Triglavom doma in Merkur Mariborom v gosteh, pred tednom dni v Kamniku s 3:1 premagali Salonit Anhovo. V dozdajšnjih medsebojnih tekmah so bili bolj uspešni Kamničani, ki so do zdaj izgubili le eno tekmo.

Varovanci Gregorja Jerončiča so slabo vstopili v uvodni niz, saj so po točki Tilna Pušnika zaostajali za štiri točke (2:8). Do desete točke so skorajda že ulovili domače odbojkarje, ki se tudi brez Miomirja Crnjanskega niso ustrašili Kamničanov. Po dveh blokih Filipa Levija so povedli z 12:8, po asu Primoža Mejala pa že s 13:8. Tudi v nadaljevanju niza so vajeti igre držali v svojih rokah. V kamniški ekipi je »šepal« sprejem, tudi napad je bil premalo prodoren, medtem ko so Hočani po novih dveh asih, tokrat Madžara Marcella Pestija, prišli že do sedmih točk prednosti (19:12). Niz je bil s tem odločen, končal pa se je z napako na servisu gostov.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem so bili sicer večinoma v prednosti domači odbojkarji, ko pa sta Timotej Gal Kos in Mitja Gasparini poskrbela za izenačenje na 17., 18. in 19. točki, se je obetala zanimiva končnica. Vendar do nje ni prišlo, kajti Pušnik je bil v napadu nerešljiva uganka za kamniške blokerje, za nameček pa je z asom svoji ekipi priboril kar štiri zaključne žoge. Že prvo je izkoristil Žiga Čopi.

V tretjem nizu pa so se Kamničani le prebudili. Kos in Gasparini sta nadaljevala z dobro igro v napadu, za nameček pa je bil Kos uspešen še na servisu, kajti po njegovem asu je bilo že 10:4 za Calcit Volley. Po polminutnem odmoru so se Hočani gostom še približali na tri točke zaostanka, to pa je bilo tudi vse, kajti v gostujoči ekipi sta se prebudila še Milsz Hebda in Sašo Štalekar in prav po točki kamniškega blokerja je bil tretji niz praktično odločen (19:10). Do konca niza so hoški odbojkarji dosegli le še točko, niz pa se je končal z asom Gasparinija.

Četrti niz je bil spet bolj izenačen, v katerem so prvi do večje prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so z asom Dika Puriča povedli z 10:6. Razpoloženi Pušnik je vodstvo gostov znižal le še na točko (12:13), vendar je Gasparini z asom poskrbel za nekoliko mirnejše nadaljevanje kamniške ekipe (16:12). Pred vstopom v končnico je bilo spet vroče, tokrat po asu Čopija, saj so Hočani še zadnjič zaostajali za točko (19:20). Spet je bil Gasparini tisti, ki je z dvema napadoma zaustavil nalet gostov, Štalekar je priboril prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih, ki so jo Kamničani po napaki domačih tudi izkoristili.

V še svojem tretjem tie-breau v letošnji sezoni so Kamničani še tretjič slavili. Do osme točke so bili ves čas v prednosti, ko pa je Hafner z asom svojo ekipo popeljal do prvega vodstva v odločilnem nizu, so se v domačem taboru nadejali preobrata. Vendar so bili v končnici vendarle bolj zbrani Kamničani, ki so z blokom Mihe Bregarja spet prišli do vodstva (10:9), po novem bloku Dike Puriča pa so domačinom pobegnili za tri točke (12:9). Da ni prišlo do napete končnice, sta poskrbela Purič in Štalekar, ki je izkoristil drugo kamniško zaključno žogo. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice