Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

04.11.2019

 

Kamniški zmagoviti niz se nadaljuje

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige prišle še do svoje četrte zmage. Tokrat so doma premagala ekipo UOK Banjaluka Volley s 3:1 (18, 19, -30, 18). Svojo naslednjo tekmo v tem tekmovanju bodo imele 16. novembra, ko bodo gostovale v Kašteli, vmes pa jih 9. novembra,  čaka gostovanje v petem krogu 1A. DOL za ženske v Hočah, kjer se bodo pomerile s Formulo Formis.

Calcit Volley – UOK Banjaluka Volley  3:1 (18, 19, -30, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Brlas, Stipaničev Matečić (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Zbičajnik, Mihevc, Kotnik, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 20, Vovk 19, Brulec Kostić 6, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 12, Jerala 4, Kaker 17. Trener: Gregor Rozman.

UOK Banjaluka Volley: Ti. Đapa 12, Šorak 23, Švraka (L), Ta. Đapa 8, Šakotić 6, Marković 11, Vujnić 14, Biberdžić 11, Kovačević , Ivković (L), Glišić 7, Mihajlović, Gvozden, Aničić, Uglenko . Trenerka: Radmila Marković.

Banjalučanke, novinke v srednjeevropski ligi, so obe dozdajšnji tekmi odigrale v gosteh, do edine točke pa so prišle v Kašteli. Na drugi strani so Kamničanke v gosteh igrale le v Brčkem in zmagale, zmagale pa so tudi pred svojimi navijači proti Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju. Neporažene so ostale tudi po še tretji domači tekmi, v kateri so, tako kot med tednom v domačem prvenstvu, nasprotnicam dovolile, da so se veselile v tretjem nizu.

Gostje iz Banja Luke so v prvem nizu še vodile s 4:2, po njihovi lastni napaki pa so Kamničanke prvič prišle do vodstva, ki ga nato niso več izpustile iz rok. Tudi na račun lastnih napak Banjalučank, ki so jih v prvem nizu naredile kar enajst. V prvem nizu se je v njihovih vrstah v napadu sicer izkazala Milica Šorak, toda ko je Lucy Charuk z blokom zaustavila Sonjo Vujnić, je gostujoča trenerka Radmila Marković ob zaostanku štirih točk (10:14) posegla po polminutnem odmoru. Ko je razpoložena Katja Mihalinec zaključila dva zaporedna napada, je bilo že 18:12, s tem pa je bil ob zanesljivi igri domače ekipe niz, ki se je končal z blokom Olivere BrulecKostić, bolj ali manj odločen.

Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice prevladovale v bloku. V prvem so v tem elementu igre gostje zaustavile šestkrat, v drugem petkrat. Kamničanke so na servis Mihalinčeve povedle s 6:2, po uspešnem napadu Ane Marije Vovk že z 11:5. Varovanke Gregorja Rozmana so prednost brez večjih težav držale do konca niza, vmes so se jim Banjalučanke trikrat približale na tri točke zaostanka. Prvo zaključno žogo je domači ekipi z blokom priborila Eva Zatković, drugo je izkoristila Tina Kaker.

Čeprav so gostje zaostajale za dva niza, se še niso popolnoma vdale v usodo, vendar so v tretjem nizu domačinkam le do nekdanjega prvega tehničnega odmora, ko so zaostajale le za točko. Toda po bloku Zatkovićeve so zaostajale za štiri (7:11), vendar so se Banjalučanke z asom Sonje Vujnić spet približale na točko zaostanka (13:14), s točko Šorakove so na 15. točki izid izenačile, z blokom Sare Marković pa povedle (17:16). Banjalučanke so dosegle še dve zaporedni točki, toda Kamničanke so jih na 21. točki že ulovile. V izenačeni končnici so vztrajne gostje izkoristile sedmo zaključno žogo.  

Zmaga v tretjem nizu je gostjam dala dodatnega elana in na servis so povedle s 4:0, po polminutnem odmoru pa Zatkovićeva z asom svojo ekipo popeljala do dveh točk prednosti (7:5). S tem pa serije točk domače ekipe še ni bilo konec, kajti dve zaporedni je dosegla še Charukova, pri zaostanku štirih točk (5:9) pa je gostujoča trenerka Radmila Marković vzela še svoj drugi polminutni odmor. Domači ekipi se je končna zmaga nasmihala po novem bloku Charukove in vodstvu z 18:12, usodo gostij pa je z dvema asoma zapečatila Katja Mihelinec (21:13.). Tekmo je z asom končala Vovkova.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Veliko informacij o Banjalučankah nismo imeli, pokazalo pa se je, da gre za solidno ekipo, proti kateri moraš igrati resno, z maksimalnim pristopom. Zadovoljen sem, da smo po padcu v tretjem nizu, četrtega spravili v normalne tirnice in tekmo mirno pripeljali do konca. Blok – obramba je naše močno orožje, seveda pa lahko igramo še bolje, predvsem to velja za servis in sprejem. Temu moramo dati večji poudarek na prihodnjih treningih.«

Radmila Marković, trenerka UOK Banjaluka Volley: »Zadovoljna sem, kako smo odigrali tekmo. Kamničanke so bile favoritinje v tem dvoboju, tako da smo v tekmo vstopili neobremenjeni in mislim, da je bila to do zdaj naša najboljša igra v srednjeevropski ligi. Upam, da bomo v nadaljevanju tekmovanja igrali še boljše, da bomo popravili še igro v bloku, domačinkam pa bi čestitala na zasluženi zmagi.«

Waldviertel spet usoden za Kamničane

V petem krogu srednjeevropske lige so odbojkarji Calcit Volleyja prvič v letošnji sezoni izgubili. Na domačem igrišču jih je s 3:0 (23, 26, 17) premagala avstrijska ekipa Union Raiffeisen Waldviertel. Po porazu so Kamničani zdaj na tretjem mestu, prihodnjo soboto, 9. novembra pa jih čaka gostovanje pri ekipi Mladost Brčko.

Calcit Volley - Union Raiffeisen Waldviertel  0:3 (-23, -26, -17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Stipaničev Matečić, Brlas (oba Hrvška).

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar (L), Bregar 4, Koncilja 3, Hebda 10, Jordanov, Planinc (L), Brulec 2, Kvas, Lakner, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

Union Raiffeisen Waldviertel: Darmois 12, Bornemann 12, Bartoš , Tille (L), Fullerton, Boff, Hahn 1, Szarek 22, Siwiczyk 7, De Vries 2, Borris . Trener: Zdenek Šmejkal.

V letošnji sezoni so odbojkarji iz Waldviertla v treh tekmah osvojili le en niz, lani pa so v domači dvorani s 3:2 premagali Calcit Vollelyju, po rednem delu osvojili tretje mesto, Kamničane pa potisnili na četrto, kar je pomenilo, da so se morali v polfinalu končnice pomeriti z ACH Volleyjem. Čeprav so po koncu minule sezone v Kamniku precej spremenili ekipo, je v njej še vedno kar nekaj igralcev, ki tega niso pozabili. Toda Union Raiffeisen Waldviertel je bil za kamniške odbojkarje še enkrat usoden. Tokrat celo na njihovem igrišču.

V uvodni niz so bolj zbrano vstopili gostujoči odbojkarji, ki so z uspešnim napadom Janusza Szareka domačinom pobegnili za tri točke (10:7), zato je Marko Brumen takoj posegel po polminutnim odmorom. V še težjem položaju so bili njegovi varovanci po bloku Adama Siwczyka, saj so zaostajali že za pet točk (7:12). Z dvema zaporednima asoma Milosza Hebde so se Kamničani nasprotnikom približali na 19:21, vendar do preobrata ni prišlo, kajti zadnji servis domače ekipe je končal v avtu.

Tudi v drugem nizu je mednarodna zasedba iz Waldviertla nadaljevala z dobro igro v polju, kar ji je po zaostanku dveh točk (6:8) prineslo vodstvo s 15:12. Z asom je Andrej Štembergar Zupan izid na 16. točki izenačil, z novim asom pa svojo ekipo popeljal do novega vodstva, ki pa ni trajalo dolgo. Pred vstopom v končnico so z dvema točkama prednosti spet vodili gostje (19:21), ki so tudi prvi prišli do zaključne žoge. Z blokom so jo domačini izničili, v še eni napeti končnici pa so z asom Larsa Bornemanna gostje izkoristili četrto zaključno žogo.

Odlični Szarek, ki je v prvih dveh nizih dosegel 19 točk ob 86-odstotni učinkovitosti, je bil nerešljiva uganka za domačo ekipo tudi v tretjem nizu, v katerem so gostje z asom Arthurja Darmoisa povedli s 7:3. Za slabo voljo v domači ekipi je poskrbela še hrvaška sodnica Ana Stipaničev Matečić, ki tudi ni imela svojega večera, v skorajda brezizhodnem položaju pa so bili Kamničani pri zaostanku 6:13. V nadaljevanju se domači odbojkarji niso več pobrali, tekma pa se je končala z napako na servisu odbojkarjev Calcit Volleyja.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Skrbi me, ker smo že v Kašteli do zmage prišli zahvaljujoč dobremu servisu in sprejemu, na bloku pa smo še drugič zaporedoma popolnoma zatajili. Morda se nam je nekoliko poznalo, da je bil Mario Koncilija en teden bolan, in da tudi Miha Bregar dva dni ni treniral, predvsem pa moram nasprotnikom čestitati za izredno igro, in če bi tudi na prejšnjih tekmah igrali tako, kot so nocoj, bi imeli zagotovo večje število točk. Pred tekmo smo se opozarjali, da tekme ne smemo vzeti prelahko, ampak očitno to ni bil naš večer, medtem ko so Avstrijci odigrali odlično. Njihov korektor Szarek je bil za nas nezaustavljiv, vendar je imel veliko pomoči tudi s strani soigralcev. Preprosto nam jih ni uspelo odstraniti od mreže, tako da jih je njihov podajalec odlično razigral, mi pa smo bili izgubljeni v bloku. Ni kaj, zmaga Waldviertla je zaslužena, vseeno pa moram reči, da je sodnica v drugem nizu krepko sodila v našo škodo, in če bi tisti niz dobili, bi se morda tekma drugače obrnila.«

Kamničanke ostajajo neporažene

V prvi tekmi četrtega kroga 1A. DOL za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja doma premagale Ankaran s 3:1 (17, 17, -23, 18). Že v soboto bodo Kamničanke v četrtem krogu srednjeevropske lige gostile ekipo iz Banja Luke, v prvenstvu pa bodo spet igrale v soboto, 9. novembra, ko bodo v Hočah igrale proti ekipi Formis Rogoza.

Calcit Volley – Ankaran 3:1 (17, 17, -23, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 150 gledalcev, sodnika: Klinar (Radovljica), Miklošič (Maribor).

Calcit Volley: Zbičajnik , Kotnik, Mihevc, P. Marušič, Š. Marušič 3, Mihalinec 9, Vovk 9, Brulec Kostić 21, Zatković 7, Janežič (L), Charuk 3, Jerala 9, Kaker 15. Trener: Gregor Rozman.

Ankaran: Tozan (L), Krstić, Apollonio 1, Pangerc, Angelini 6, Medved (L), Uršič 9, Cerovac 1, Ćorić 15, Lovšin 6, Trobec 5, Valenčič 12. Trener: Alen Bektašević.

Po zmagi v tretjem krogu srednjeevropske lige v Brčkem so se odbojkarice Calcit Volleyja spet posvetile domačemu ligaškemu tekmovanju, v katerem so do zdaj zabeležile tri zmage. Po dvoboju z Ankarančankami, za katere v letošnji sezoni igra nekdanja kamniška igralka Sara Valenčič, so prišle še do četrte, gostje so ostale pri dveh.

V uvodni niz so domače odbojkarice vstopile z vso resnostjo, kar jim je tudi prineslo vodstvo z 9:4, ki pa so ga Ankarančanke na servis Line Angeline znižale na 7:9. A le na kratko, kajti domačinke so s štirimi zaporednimi točkami prišle do šestih točk prednosti. Nekaj upanja za gostje se je ponudilo po delnem izidu 4:1, toda z dvema zaporednima uspešnima napadoma je Katja Mihalinec domačo ekipo popeljala do vodstva s 16:11. Še bližje vodstvu z 1:0 v nizih so bile Kamničanke po točki Olivere Brulec Kostić (19:13), niz pa je končala Eva Zatković.

V drugem nizu so varovanke Alena Bektaševića domači ekipi sledile do šeste točke, toda po bloku Manje Jerale so zaostajale za štiri točke (6:10). Kamničanke, pri katerih se je v obrambi spet izkazala odlična Leja Janežič, so po lastni napaki gostij povedle s 16:11. Tudi po polminutnem odmoru se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo, sestrska naveza Špela in Polona Marušič je v končnici poskrbela za vodstvo s 23:17, zadnjo točko v drugem nizu pa je prispevala Tina Kaker.

Tretji niz je domači trener Gregor Rozman začel s postavo, ki je končala drugega, s sestrama Marušič, Zatkovićevo, Jeralo, Kakerjevo, Brulec Kostićevo in Janežičevo. Ankarančanke so zaslutile svoj priložnost in s točko Marine Ćorić povedle s 7:5, po napaki domače ekipe pa z 11:8. Toda po polminutnem so Kamničanke zaigrale bolj zbrano in po zaslugi Zatkovićeve izid na 12. točki izenačile, z blokom Jerale pa pobegnile gostjam za točko (15:14). Pred vstopom v končnicoso gostje s točko Čorićeve še enkrat pobegnile za dve točki (19:17). Z asom Brulec Kostićeve so domačinke ankaransko ekipo ulovile na 21. točki, v izenačeni končnici pa so do zmage prišle Ankarančanke.

Z blokom Brulec Kostićeve so domače odbojkarice, pri katerih sta se v igro vrnili Katja Mihalinec in Ana Marija Vovk, na servis Špele Marušič v četrti niz vstopile z vodstvom 3:0, vendar je Valenčičeva z asom hitro poskrbela za izenačenje (3:3). Do osme točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so Kamničanke le strle odpor nepopustljivih gostij, ki so popustile na sprejemu, v napadu pa tudi niso bile več tako učinkovite kot v tretjem nizu. Ko je Mihalinčeva tudi z malce sreče dosegla as, je bilo na semaforju 18:13 za Calcit Volley, to pa je bila prednost, ki jo kamniške odbojkarice niso več izpustile iz rok. Zmago je potrdila kapetanka Olivera Brulec Kostić.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pred vsako tekmo je naš cilj, da jo odigramo maksimalno, z maksimalnim izidom in takšni izgubljeni nizi niso dobra popotnica za naprej. Tiste igralke, ki so na igrišču, morajo pokazati maksimum. Ne glede na to, v kakšni zasedbi igramo, moramo iztržiti maksimalni izid in to bomo morali popraviti. Igralke si bodo morale igralne minute zaslužiti in si tudi z odnosom potrditi mesto v ekipi. To je tisto, kar bom v prihodnje od njih zahteval.«

Alen Bektašević, trener Ankarana: »Skušali smo nuditi čim boljši odpor, saj se zavedamo, da je kakovost na strani Calcit Volleyja. V tretjem nizu se nam je ponudila priložnost za zmago, ki smo jo izkoristili. Dekleta si za ta osvojeni niz zaslužijo čestitke, domačinke pa za zmago. Zdaj so pred nami tekme, ki si jim moramo bolj posvetiti in na njih priti do točk. Danes smo pač izkoristili tisto, kar se nam je ponudilo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice