Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

02.11.2021

 

Dobra igra nagrajena s tremi točkami

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v svoji dvorani premagali Salonit Anhovo s 3:1 (19, -16, 14, 20). Že v torek, 2. novembra, bodo Kamničani v prihodnjem krogu domačega prvenstva, ob 20. uri, gostili Hišo na kolesih Triglav.

Calcit Volley - Salonit Anhovo  3:1 (19, -16, 14, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Valentar, Goznik.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 12, Purić 3, Kosmina, Gasparini, Klobučar 15, Siirilä 12, Brulec 4, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović 20. Trener: Matija Pleško.

Salonit Anhovo: Boharev 7, Šarić (L), Jereb 1, Filiputti, Karnel 1, Jeklin, Lazar 5, Kavčič, Maretič, Radosavljević 14, Okroglič (L), Kovačič 1, Vrtovec, Ristić 13. Trener: Rade Dačović.

Kamniški odbojkarji, ki so med tednom v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga še drugič v letošnji sezoni ostali praznih rok proti aktualnemu državnemu prvaku, Merkur Mariboru, so gostili vedno neugodni kanalski Salonit Anhovo. Tudi v prvi medsebojni letošnji tekmi je bilo tako, v drugem nizu so Kanalci nadigrali domačo ekipo, vendar so vse tri točke vendarle ostale v Kamniku.

V prvem nizu so Kamničani na krilih Jana Klobučarja gostom pobegnili na tri točke (7:4), po bloku Danila Pavlovića, ki je po uvodni tekmi prvenstva z Mariborčani, po poškodbi spet začel tekmo, pa je bilo 10:6. Gostujoči trener Rade Dačović se je odločil za polminutni odmor, ki je sprva obrodil sadove, saj se je tri točke pozneje za isti korak odločil tudi Matija Pleško. Zanimivo, tudi domača ekipa je po njem dosegla tri zaporedne točke, zato je kanalski trener vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki ni prinesel preobrata. Še več, na servis Mihe Bregarja so domačini povedli z 19:12, vendar jim visoka prednost še ni zagotavljala mirne končnice. Z uspešnim napadom so se jim Kanalci približali na tri točke zaostanka, toda po dveh blokih, Tommija Siirilä in Danila Pavlovića, so Kamničani prišli do šestih zaključnih žog. Drugo je s tretjim zaporednim kamniških blokom izkoristil Pavlović.

Drugi niz so bolje začeli Kanalci, ki so s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je z blokom dosegel Srečko Ristić, vodili s 5:2. V še večjih težavah so bili domači odbojkarji po novem bloku gostov, tokrat Marka Radosavljevića in asu Matica Vrtovca, saj so zaostajali že za pet točk (12:7). Tudi po drugem polminutnem odmoru so Kanalci dosegli še eno točko, ki so jo pred vstopom v končnico niza z uspešno serijo začetnih udarcev Vrtovca povečali na osem točk (22:14). Radosavljević je z asom izenačil na 1:1 v nizih.

Izgubljeni niz je v začetku tretjega niza prebudil domačo ekipo, ki je na servis Jana Brulca, dosegel je tudi dva asa, povedla s 5:0. Do še večje prednosti so Kamničani prišli z novima asoma, Pavlovića (7:1) Siirilä (9:2). Še bližje vodstvu z 2:1 v nizih so bili varovanci Matije Pleška po novih dveh asih Brulca, ko je bilo na semaforju že 15:7 za Calcit Volley. Visoka prednost ni uspavala domačih odbojkarjev, ki so z blokom Bregarja in napaki gostov prišli že do neulovljivih 19:9. S svojim petim blokom na tekmi, skupaj desetim Kamničanov, je niz končal Siirilä.

Najbolj izenačen je bil četrti niz. V njem so prvi do dveh točk prednosti prišli Kamničani (5:3), ko je bil dvakrat zaporedoma uspešen Jan Klobučar, a sta bili ekipi na šesti točki že izenačeni. Tako je bilo do desete točke, na servis Pavlovića pa so domačini prvič v četrtem nizu pobegnili za tri točke (13:10). Kamničani so vodili tudi s 16:12, a so se Kanalci po treh zaporednih točkah vrnili v igro, vendar ne za dolgo. Na servis Žana Beravsa in blokom Pavlovića je bilo pred vstopom v končnico niza spet plus štiri za Calcit Volley (20:16). V končnici niza so domači odbojkarji tekmo mirno pripeljali do konca. Z asom Pavlovića so prišli do petih zaključnih žog, tudi po zaslugi predolgega servisa Radosavljevića, so izkoristili drugo.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Praviloma tekme solidno odpiramo, spet pa smo imeli krizo v drugem nizu, kar pomeni, da je zadeva psihološko pogojena. Je pa res, da smo do zdaj igrali proti dobrim nasprotnikom, ko se je kakšen padec zbranosti prej poznal, kot na tekmah, ki smo jih dobili. Seveda to ne pomeni, da je raven odbojke na teh tekmah nizek. Mene je presenetil, to velja tudi za nocojšnjo tekmo. Vesel sem za Klobučarja, ki trenira po prilagojenem programu, da se potem sestavi s pomočjo protibolečinskih tablet in je spet odigral eno vrhunsko partijo in je bil pravi vodja na igrišču. Veseli me tudi, da je Pavlović odigral celo tekmo, kljub težavam, ki jih ima s hrbtom in tudi on je na tabletah, kar me sicer skrbi, sem pa vesel novih treh točk, ki so izredno pomembne v tem boju v slovenskem prvenstvu.«

Rade Dačović, trener Salonit Anhova: »Če bi vse tekme igrali, kot smo igrali v drugem nizu, bi bili verjetno zdaj v vrhu prvenstvene lestvice. Težimo in treniramo zato, da bi ohranili našo igro, se pravi napadalno, taktično. Sicer pa vse čestitke Kamničanom na zmagi, ki so opravičili vlogo favorita, čeprav je bilo breme večje na njihovi strani. Strinjam se, da bi lahko igrali bolj sproščeno, mislim, da imamo sami pri sebi velika pričakovanja, vendar upam, da se bo naše delo prej ali slej obrestovalo.«

V dobri uri do treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (11, 22, 13). V sredo, 3. novembra, se bodo Kamničanke v tekmi tretjega kroga srednjeevropske lige, prav tako doma, ob 20. uri, pomerile z ekipo Marina Kaštela.

Calcit Volley - ATK Grosuplje   3:0 (11, 22, 13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev , sodnika: Goznik, Valentar.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 7, Javornik 1, Radišković 9, Šiftar 11, Brulec Kostić 10, Lenart, Boisa 2, Janežič (L), Sillah, Zorman 2, Čižman 5. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosuplje: Habjan (L), Filipič (L), Bregar, Pavič 9, Strgar 3, Lončar, Kukman 2, Žužek, Gornjec Hodnik 1, Čož 3, Pucelj 9. Trener: Matija Slobodnik.

Tekma z Grosupeljčankami je bila prva od štirih, kolikor jih bodo kamniške odbojkarice odigrale do prihodnje sobote. V sredo jih v srednjeevropski ligi čaka domača tekma z Marino iz Kaštele, tri dni pozneje bodo v tem tekmovanju gostovale še v Zagrebu pri Mladosti, v petek pa se bodo prav tako v gosteh pomerile še z Ankaranom v domačem prvenstvu. Tudi zato je bil eden od ciljev varovank Gregorja Rozmana, premagati ATK Grosuplje že v treh nizih, da na ta način prihranijo vsaj nekaj moči za prihodnje tekme.

Katja Mihevc je z dvema zaporednima asoma v uvodnem nizu domači ekipi zagotovila štiri točke prednosti (6:2). V še večjih težavah so bile gostje po bloku Lucille Charuk in njihovi lastni napaki, ko so zaostajale že za osem točk (11:3). Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkaric, žal pa se je sredi niza desni gleženj poškodovala Naja Boisa, ki jo je uspešno zamenjala še ena Calcitova najstnica, Mija Šiftar. Šele petnajstletna odbojkarica se je do konca niza izkazala s petimi točkami, svoji zadnji dve je dosegla z asom, niz pa se je končal z lastno napako gostij.

Tudi po začetku drugega niza je kazalo na zanesljivo zmago domače ekipe, ki je po dveh točkah Andjelke Radišković vodila z 9:3. Po točki Eve Mori je bilo še 12:6, vendar so se gostje z dvema asoma Klavdije Čož približale na dve točki zaostanka (10:12), na šestnajsti je Maša Pucelj izid izenačila, ista igalka pa je poskrbela za plus dve grosupeljski ekipi (18:16). Po drugem polminutnem odmoru so Kamničanke le strnile svoje vrte in s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Šiftarjeva, spet povedle (19:18). Na servis Neje Čižman so si z vodstvom 23:19 zagotovile mirno končnico niza, ki se je končal z drugo zaključno žogo.

Tretji niz je bil praktično odločen že na začetku po seriji začetnih udarcev Eve Mori. Izvajala jih je kar osem zaporedoma in šele Karin Pavič je dosegla prvo točko za gostje. Nadaljevanje niza je bilo bolj izenačeno, zmaga Kamničank pa niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Tekma se je končala z novo napako gostij.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Na ta način moramo igrati vsako tekmo, resno od prve do zadnje točke. Res je, da smo sredi drugega niza šli premehko na vsako žogo, kar bomo morali še popraviti. Drugače pa, da, tekma, kot mora biti in s tem strani sem lahko samo zadovoljen.«

Matija Slobodnik, trener ATK Grosuplje: »Načeloma 'manjši' klubi, kot je naš, smo proti ekipam, kot je Calcit Volley, vedno zadovoljni, če osvojimo kakšen niz ali točko, kot nam je uspelo lani. Danes se nam ni izšlo, pa tudi sicer sem priložnost ponudil mlajšim igralkam. Za nas bodo pomembne tekme proti ekipam, ki so v spodnji polovici lestvice, na teh tekmah bomo morali igrati bolj agresivno. Za zdaj smo šesti, kar niti ni slabo, prvenstvo bo pa še dolgo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice