Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleybal

09.09.2021

 

Sezono začele z zmago proti Dinamu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v torek igrale svojo prvo pripravljalno tekmo v novi sezoni. Na turnirju v Zagrebu so v prvi tekmi premagale zagrebški Dinamo s 3:0 (18, 23, 19), danes se bodo pomerile še z domačo Mladostjo, v četrtek pa bo njihov nasprotnik Post z Dunaja.

Na tekmi proti Zagrebčankami sta Andjelka Radišković in Olivera Brulec Kostić dosegli po devet točk, po sedem sta jih za zmago prispevali Mija Šiftar in Naja Boisa, šest Neja Čižman, pet Katja Mihevc, tri Lucille Charuk, dve Eva Mori ter po eno Anja Zorman in Manca Lenart. Na mestu libera je igrala Leja Janežič, igrale pa niso Fatoumatta Sillah in Živa Javornik, medtem ko Ana Marija Vovk še okreva po poškodbi, vendar že trenira.

»Za prvo tekmo ni bilo slabo, sicer pa bomo že to soboto z Zagrebčankami igrali še doma, tako da bomo v tem tednu imeli štiri tekme, kar bo čisto v redu. Vse te tekme bodo dobra priložnost, da vidimo, kako uspešni smo bili na treningih. Od ponedeljka naprej smo v polni zasedbi, prišli sta še Andjelka Radišković, ki je bila z reprezentanco BiH na evropskem prvenstvu in Živa Javornik, ki je zastopala slovenske barve na evropskem prvenstvu do 18 let v odbojki na mivki. To je zdaj prvi teden, ko so na treningih prisotne vse igralke in pred nami so še štirje tedni do prve tekme drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj, Počasi bomo že morali videti, kako bo vse skupaj videti,« je po torkovi zmagi dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

Že čez slabih štirinajst dni kamniško zasedbo čaka tudi že prva uradna tekma v novi sezoni, ko bo v Kamniku gostovala Kaštela. Z dozdajšnjim pristopom aktualnih slovenskih državnih prvakinj na treningih je kamniško strokovno vodstvo zadovoljno.

»Nimam nobenih pripomb, najbolj pomembno pa je, da ni nobenih poškodb, tako da prehajamo v fazo, ko bomo več igrali in manj delali na telesni moči. Tudi zato so tekme v tem tednu dobrodošle, kajti zdaj je počasi že čas, da pridemo v tekmovalni ritem in v formo. Seveda se bo na teh tekmah izoblikovalo jedro, ki bo nosilo največje breme v začetku sezone, želimo pa si čim večji nabor igralk, na katere bomo lahko računali. Sicer pa ves čas ponavljam, da je zame enako pomembnih vseh 14 igralk, kajti v sezoni bo veliko tekem, tako da bo čisto vsaka dobila dovolj priložnosti za svoj razvoj in napredek. Vsekakor je za vsakega trenerja dobrodošlo, da ima lahko na voljo tako veliko število igralk, predvsem pa tako kakovostnih,« se kamniški trener že veseli začetka sezone, v kateri bo v vrstah Calcit Volleyja ob nekaj izkušenih igralkah veliko število mlajših igralk. Med njimi jih je kar nekaj še mladoletnih.

»To bo za nas samo še dodatni izziv. Kot rečeno je v ekipi kar nekaj mladoletnic, ki so po sposobnostih že na ravni, da lahko igrajo za prvo ekipo Calcit Volleyja, vendar bomo morali biti pri njih previdni. Morali bomo iti postopoma, korak za korakom, treba bo zgraditi osnovo, jih psihofizično pripraviti na to, kar jih čaka. Naloga bo kar kompleksna, veliko vlogo v tem pa bodo imele tudi starejše igralke, ampak to je bila ena od postavk v začetku sezone, namreč da te mlajše igralke spodbudimo k resnejšemu, trdemu delu, starejše pa zavežemo, da jim bodo pomagale pri njihovem razvoju

Naj Jan pride čim pozneje

 

Naj Jan pride čim pozneje

Odbojkarji Calcit Volleyja so zakorakali že v četrti teden priprav, za njimi pa so tudi že številne prijateljske tekme, kjer pa rezultat ni bil v ospredju. Danes se bodo v Mariboru pomerili z reprezentanco Bahrajna, v soboto pa v Kamnik prihaja aktualni državni prvak Merkur Maribor. Še naprej manjkata oba reprezentanta, slovenski Jan Klobučar in finski Tomi Siirilä.

»Prav nič ne bi imel proti, če bi se nam Jan pridružil šele po 19. septembru, ko je na evropskem prvenstvu na sporedu finalna tekma. To bi samo pomenilo, da gre naši reprezentanci dobro in da nam bo imel Jan kaj pokazati. Če pa bi Tomi prišel kakšen dan prej, pa bi bilo kar dobrodošlo,« je odsotnost kamniških dveh reprezentantov komentiral Matija Pleško, trener Calcit Volleyja.

Brez Klobučarja in Siiriläja pa kamniška ekipa že nekaj časa igra pripravljalne tekme. Zadnji njihov preizkus je bil minuli vikend, ko so Kamničani na turnirju v Kranju osvojili prvo mesto. Premagali so domačo Hišo na kolesih Triglav, SK Aich/Dob in Krko. Že pred tem so dvakrat igrali s Kranjčani, njihovi nasprotniki pa so bili tudi Črnučani in reprezentanti Savdske Arabije. V sredo zvečer se bodo v Mariboru pomerili še z reprezentanco Bahrajna, v soboto v Kamnik prihajajo aktualni državni prvaki, prihodnji teden pa sledijo še tekme s kanalskim Salonitom in nizozemskim Lycurgusom.

»Ritem tekem bo kar naporen. Do začetka prvenstva jih bo okoli petnajst. Do zdaj je šlo pri nekaterih tekmah tudi za kombinirani trening, predvsem pa je pomembno, da so vsi igrali približno enako. Čeprav rezultat na teh tekmah ni pomemben, me veseli, da za zdaj še nismo izgubili, toda bolj kot to me veseli, da že zdaj določene zadeve delujejo dobro, druge bo treba še izboljšati. So pa pripravljalne tekme prav zato, da vidimo, kaj je tisto, kar nam še manjka. Najbolj pa me veseli, da je pristop igralcev pravi, da se gre na vsako žogo in to tako na treningu kot na tekmah,« je Pleško spregovoril o dozdajšnjih pripravljalnih tekmah kamniške zasedbe.

Razveseljivo je tudi, da večjih težav s poškodbami za zdaj ni. V Kranju resda ni igral Mitja Gasparini, ki ima manjše težave z mečno mišico, zato pa ga je na mestu korektorja uspešno nadomestil mladi Nik Mujanović.

»Nik je samo potrdil, da gre za zelo perspektivnega igralca. Drugače pa drugih težav s poškodbami nimamo in samo želimo si lahko, da bi tako tudi v prihodnje. Sicer pa sta za zdaj najbolj obremenjena igralca naša blokerja, Miha Bregar in Diko Purić, tako da moramo biti pri njima pazljivi, saj sta fanta praktično ves čas na mreži. Na treningih nam sicer pomagajo tudi igralci iz naše druge ekipe, tako da imamo ves čas na voljo najmanj 12 igralcev,« je za zdaj dobro razpoložen kamniški trener, ki ga v letošnji sezoni s svojimi varovanci čaka izredno naporna sezona.

Besedilo: Miha Štamcar

Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice