Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

30.07.2020

 

Državne prvakinje začele s pripravo na novo sezono

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarice Calcit Volleyja so se zadnjič v popolni zasedbi zbrale 6. marca, ko so v zadnji tekmi modre skupine v gosteh s 3:0 premagale Novo KBM Branik, ta zmaga pa jim je pozneje prinesla tudi naslov državnih prvakinj. Večina teh igralk je bila spet skupaj v sredo, ko so začele s pripravami na novo sezono. V ekipi ni večjih sprememb, namesto dozdajšnjega trenerja Gregorja Rozmana, ki pa je ostal v klubu, prvo ekipo vodi Aljoša Jemec, za zdaj edina novinka pa je Anđelka Radišković, medtem ko sta Naja Boisa in Zala Špoljarič prišli iz druge kamniške ekipe.

Aktualne državne prvakinje so priprave začele dopoldne v fitnesu pod vodstvom kondicijskega trenerja Gregorja Sobočana, popoldne pa so že bile v dvorani. Trenerju Aljoši Jemcu, ki mu bo pri delu pomagal Gregor Rozman, so se javile bolj ali manj vse igralke, na katere bo računal v novi sezoni. To so Eva Pogačar, Špela Marušič, Eva Zatković, Ana Marija Vovk, Olivera Kostić, Polona Marušič, Lucille Charuk, Katja Mihevc, Leja Janežič in ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric, Naja Boisa, ki je lani igrala za drugo ekipo, z mladinkami pa je osvojila naslov državnih prvakinj. Tako kot tudi Zala Špoljarič, ki pa se bo ekipi pridružila v začetku prihodnjega tedna.

»Zala prav danes z Lano Žužek igra kvalifikacije na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki, ki poteka v Ljubljani. Še nekaj dni pa ne bomo mogli računati na Anđelko Radišković, ki bo še nekaj časa v karanteni po prihodu iz Bosne in Hercegovine. Do konca tedna bomo dopoldne še naprej imeli fitnes, popoldne pa bomo v dvorani, da igralke spet dobijo občutek za žogo. Od prihodnjega tedna naprej bo večji poudarek tudi na telesni pripravljenosti. Prve pripravljalne tekme načrtujemo v drugi polovici avgusta, dejstvo pa je, da bo letos več težav z njihovim dogovarjanjem. V zadnjih letih smo pogosto izkoristili bližino Italije, vprašanje je, ali bo to možno tudi letos. Toda po drugi strani imamo to prednost, da imamo na voljo 12 oziroma 14 enakovrednih igralk, tako da bo pri nas že vsak trening neke vrste pripravljalna tekma,« je po uvodnih treningih dejal Jemec.

V letošnji sezoni Kamničanke ob obeh domačih tekmovanjih čakajo tudi kvalifikacije za nastop v ligi prvakinj in srednjeevropska liga, v kateri bodo tudi branile lanskoletni naslov. »Tako za kvalifikacije v ligi prvakinj kot za srednjeevropsko ligo še nimamo informacij, kako in kdaj se bosta začeli. V srednjeevropski ligi se obeta nekaj sprememb, vendar pa to ni v naši pristojnosti, zato se s tem ne obremenjujemo. Trenutno je naš fokus usmerjen v priprave, to je zdaj najbolj pomembno, nato pa bomo razmišljali o drugih stvareh,« je na potek priprav popolnoma osredotočen mladi kamniški trener, ki se je lani izkazal tudi z naslovom mladinskih državnih prvakinj.

Priprave s Kamničani začel tudi Mitja Gasparini

Včeraj so z uvodnim treningom priprave na novo sezono začel tudi odbojkarji Calcit Volleyja, ki bodo vanjo vstopili v zelo spremenjeni zasedbi. Pod vodstvom Gregorja Jerončiča, njegovega pomočnika Andreja Flajsa in kondicijskega trenerja Andreja Batagelja so prišli vsi igralci, tudi zadnji dve okrepitvi, dolgoletni slovenski reprezentant Mitja Gasparini, ki se po enajstih letih spet vrača v slovensko ligo, in nekdanji slovenski reprezentant Miha Plot. Manjkal je le Rok Jerončič, še en novinec v kamniškem dresu, ki je trenutno na pripravah z italijansko reprezentanco do 20 let.

Za veliko presenečenje je vodstvo kamniškega kluba poskrbelo na mestu korektorja, saj se je za sodelovanje dogovorilo z Mitjo Gasparinijem, ki je v zadnji sezoni igral na Japonskem za ekipo Wolfdogs Nagoya. Izkušeni, 36-letni Izolčan, ki je pred tem v tujini igral še za Korean Air Jumbos, Paris Volley, Verono, Hyundai Capital Skyvalkers, Jastrzebski Wegiel in Iraklis, v Sloveniji pa za ACH Volley, je tako sprejel ponudbo slovenskega podprvaka.

»Gasparini bo zagotovo velika okrepitev za našo ekipo. Verjetno bi še vedno lahko igral tudi v tujini, toda po dolgih letih v tujini se je očitno odločil, da bo proti koncu kariere zaigral bližje domu. Ker sem bil tudi sam v podobnem položaju, mi je znano, kako razmišlja, prepričan pa sem, da lahko še nekaj let igra na visoki ravni,« je o prihodu Gasparinija, ki se lahko pohvali tudi z dvema srebrnima kolajnama v dresu slovenske reprezentance, z ACH Volleyjem pa je igral tudi na zaključnem turnirju lige prvakov po uvodnem treningu v SportFitu dejal Gregor Jerončič. »Za začetek so fantje delali z lažjimi utežmi, toliko, da se zbudi telo in da vidimo, v kakšnem stanju so. V sredo bo prvi trening v dvorani še brez skoka, toda ker so sodeč po današnjem dnevu fantje pridno vadili po programu, ki so ga pred mesecem dni in pol dobili s strani Andreja Batagelja, bomo že drug teden lahko začeli s težjimi treningi. Do konca tedna bomo delali še enkrat tedensko, nato preidemo na dvodnevni trening.«

Prve pripravljalne tekme trener Jerončič načrtuje konec avgusta, ko bodo Kamničani gostovali na turnirju v Kranju. »Do začetka prvenstva ne načrtujemo ravno veliko tekem, ker se bo prvenstvo, če bo seveda vse v redu, začelo kmalu, glede na to, da imamo zelo močno in enakovredno ekipo pa bo tako ali tako že vsak trening po svoje tekma,« je še dejal Jerončič.

Na prvem treningu so bili Jan Brulec, Žan Beravs, Jan Klobučar, Milosz Hebda, Gal Timotej Kos, Martin Kosmina, Klemen Hribar, Miha Plot, Mitja Gasparini, Miha Bregar, Sašo Štalekar, Diko Purić ter mladi Nik Mujanović.

Kamničani bodo ob obeh domačih tekmovanjih igrali še v pokalu Challenge in v srednjeevropski ligi, vendar za obe mednarodni tekmovanji velja, da za zdaj ni še nobenih novic kdaj in kako bosta potekala.

Besedilo: Calcit Volleyball
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice