Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

28.01.2020

 

Kamničani na dobri poti, da se vrnejo v Zwettl

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarji Calcit Volleyja so v 14. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagali Union Raiffeisen Waldviertel s 3:2 (-21, 17, 16, -20, 10). Z novima dvema točkama so naredili še en korak več proti zaključnemu turnirju, ki bo 4. in 5. marca prav v Zwettlu. Svojo zadnjo tekmo rednega dela srednjeevropske lige bodo Kamničani igrali 15. februarja v Zagrebu pri Mladosti, v soboto pa jih v prvem krogu modre skupine 1. DOL ob 19. uri čaka gostovanje v Kanalu.

14. krog mevze, v prihodnjem krogu bodo Kamničani, 15. freburajra igarli z zagrebško mladostjo doma. V soboto pa bodo začeli z državnim prvenstvo.

Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley 2:3 (21, -17, -16, 20, -10)

Zwettl – Športna dvorana v Zwettlu, gledalcev 150, sodnika: Rychkik, Činatl (oba Češka).

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmois 15, Bornemann 16, Bartoš 4, Tille (L), Fullerton 12, Boff 9, Hahn Szarek, Mayerhofer 4, Borris 11. Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 10, Koncilja 7, Mihalj, Hebda 21, Planinc 9, Brulec 5, Lakner, Kotnik 2, Štembergar Zupan 15, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

V taboru Calcit Volleyja so imeli pred zanje zelo pomembno tekmo v Zwettlu, kamor se v začetku marca želijo še enkrat vrniti, spet veliko težav z boleznimi in poškodbami v ekipi. Njihov trener Gašper Ribič ni mogel računati na oba korektorja, Bolgara Bojana Jordanova in Brazilca Maxsona Pereiro, prav tako tudi ne na podajalca Tineta Kvasa, kar jim je še otežilo delo proti domači ekipi, ki jih je v Kamniku premagala s 3:0. V gosteh so se Kamničani Avstrijcem oddolžili za poraz, nastop na zaključnem turnirju pa jim lahko s sobotno zmago proti SK Zadrugi Aich/Dob že zagotovi ACH Volley.

Že uvod v prvi niz za kamniško ekipo ni bil nič kaj obetaven, saj so domačini povedli s 3:0. Prednost so držali vse do devete točke, ko je z blokom izenačil Milosz Hebda, ki je že v naslednjem napadu Kamničanom zagotovil prvo vodstvo na tekmi. Toda ob ne ravno dobrem sprejemu in napadu slovenski podprvaki niso bili prav dolgo v vodstvu, kajti z asom Mayerhoferja je Waldviertel spet pobegnil za tri točke (17:14), v končnici niza pa je Lars Bornemann z dvema uspešnima napadoma svoji ekipi zagotovil kar šest zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Preko Nathana Stuarta Fullertona je izkoristila tretjo.

Kamničani so v drugi niz bolj odločno, vodili tudi že s 7:3, toda že na osmi točki je Bornemann izid izenačil. Vendar je bilo to zadnje izenačenje v drugem nizu, Ribič je v igro poslal Jana Planinca, ki je bil že v svoji prvi akciji v napadu uspešen. Do odločilne prednosti so Kamničani prišli na servis Mihe Bregarja, ko so Kamničani dosegli pet zaporednih točk. Zadnjo Planinc. Še bližje izenačenju v nizih so bili po »winnerju« Andreja Štembergar Zupana, ko so domačinom pobegnili za sedem točk (20:13). Visoka prednost jim je zadostovala za izenačenje v nizih, do katerega so prišli po lastni napaki domače ekipe.

V tretjem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli Avstrijci (8:6), ko je napad Hebde končal v avtu. Zato pa se je Poljak v dresu Calcit Volleyja bolj izkazal v nadaljevanju niza, kajti prav po njegovi točki so Kamničani povedli z 10:8, vodstva pa nato niso več izpustili iz rok. Avstrijski podprvaki so jim še sledili do izida 16:18, do konca niza pa niso več dosegli točke, zato pa je zadnjo za goste dosegel Hebda.

S točko Bornemanna so domači odbojkarji v četrtem nizu povedli s 6:3, a je že na osmi točki Hebda izid izenačil. Po polminutnem odmoru so vajeti igre v svoje roke spet vzeli varovanci Zdenka Šmejkala, zadnjič pa je bil izid v tem nizu izenačen na 14. točki. Z asom Mayerhoferja je Waldviertel povedel s 17:14, prednosti pa ni več izpustil iz rok. Bornemann je z dvema uspešnima napadoma poskrbel za mirno končnico svoje ekipe, ki je preko Nathana Stuarta Fullertona izenačila izid v nizih.

V tie-breaku so Kamničani z asom Andreja Štembergar Zupana na menjavo strani odšli z dvema točkama prednosti, po odličnem reševanju žoge Klemna Hribarja in napadu Hebde pa so gostje prišli do vodstva z 10:7. Ob zbrani igri je bilo to dovolj za končno zmago, ki jo je potrdil Jan Planinc.

V okrnjeni zasedbi do novih treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi 12. kroga 1A. DOL za ženske doma premagale Formis s 3:1 (19, -19, 10, 15). Že v četrtek bodo v dvorani OŠ Stranje v 13. krogu gostile SIP Šempeter. Tekma se bo začela ob 18.30.

Calcit Volley – Formis  3:1 (19, -19, 10, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Novak (Dvor).

Calcit Volley: Kotnik 12, Mihevc 12, Pogačar 1, Š. Marušič, Vovk 8, Zatković 22, Janežič (L), Charuk, Kaker 9. Trener: Gregor Rozman.

Formis: Bavdaž 7, Keglevič 2, Ertl, Radanović 8, Zupan (L), Godec, Detiček 1, Gradišnik Klajnšček 10, Pravdič (L), Štampar 9, Šalamun 12, Halužan Sagadin. Trener: Zoran Jerončič.

Le dva dni potem, ko so si Kamničanke zagotovile nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, so v zadnji tekmi 12. kroga 1A. DOL za ženske gostile Formis, ki je v Kamnik prišel z novim trenerjem, Zoranom Jerončičem. Tudi brez obolelih Olivere Brulec Kostić, Polone Marušič, ki sta manjkali že v soboto, Manje Jerale in Katje Mihalinec, so domačinke prišle do treh točk, čeprav so si v drugem nizu »privoščile« manjši padec v igri, na srečo brez posledic.

Do prve občutnejše prednosti v uvodnem nizu so domače odbojkarice prišle s prvim tempom Tine Kaker (8:5), po asu Nine Kotnik pa je bilo 12:8. Ko je bila v napadu uspešna še Katja Mihevc, so gostje iz Rogoze zaostajale za pet točk (12:17), vendar s tem niz še ni bil odločen. Z asom Kaje Keglevič so gostje svoj zaostanek znižale na točko, po uspešnem napadu Taje Gradišnik Klanjšček pa so izid na 17. točko celo izenačile. Za mirno končnico je s svojimi servisi poskrbela Katja Mihevc, ki je z dvema asoma tudi končala uvodni niz.

Ko so v drugem nizu domače odbojkarice z asom Eve Zatković povedle z 9:4, je vse kazalo na njihovo gladko zmago tudi v drugem nizu, toda po polminutnem odmoru Zorana Jerončiča je prišlo do preobrata. Gostje so z asom Keglevičeve izid na 12. točki izenačile, s tremi zaporednimi točkami Ronje Štampar pa je Formis domačinkam pobegnil za štiri točke (16:12). Do konca niza je bilo vse v znamenju gostujočih odbojkaric, ki so z uspešnim napadom Sare Radanović prišle do izenačenja v nizih.

Po izgubljenem nizu so Kamničanke le prikazale boljšo igro, predvsem pa niso več podcenjevali gostij. Po napadu Tine Kaker so jim pobegnile za štiri točke (9:5), v še večjih težavah pa so bile formiske po bloku Eve Pogačar (13:5). Čeprav je Jerončič vzel še svoj drugi polminutni odmor, to ni zaustavilo domače ekipe, ki je na servis Nine Kotnik dosegla osem zaporednih točk za vodstvo s 24:9. Drugo zaključno žogo je nato izkoristila Ana Marija Vovk.

Tudi v tretjem nizu so domače odbojkarice hitro prišle do prednosti, prevladovale so v vseh elementih igre, medtem ko so imele gostje nemalo težav s sprejemom servisa. Razpoložena Eva Zatković je soigralke popeljala do vodstva z 10:5, spet pa je bila Kotnikova tista, ki je s servisi poskrbela za neulovljivo prednost svoje ekipe. Na servis je prišla pri izidu 13:9, tudi s tremi asi pa je bila najbolj zaslužna za vodstvo Kamničank z 19:9. Tekma je bila s tem dokončno odločena, prav Kotnikova pa je tudi potrdila nove tri točke kamniške ekipe.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Na našo igro v prvih dveh nizih nimam komentarja. Preprosto si tako slabe igre ne bi smeli dovoliti. V tretjem in četrtem nizu je bil pristop boljši, temu primerna je bila tudi igra, me pa skrbijo bolezni, saj je zdaj zbolela še Leja Janežič.«

Zoran Jerončič, trener Formisa: »Zadovoljen sem s prikazano igro v prvih dveh nizih, nato pa smo bili kar naenkrat že preveč veseli. Glede na to, da imamo mlado ekipo, večinoma so še kadetinje, smo na trenutke igrali dobro in lahko zremo v prihodnost z optimizmom. Na določenih stvareh bomo morali še veliko delati, predvsem na sprejemu, ampak naše pomembne tekme šele prihajajo v zeleni skupini, ko bomo igrali proti sebi enakovrednim ekipam.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice