Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

28.01.2019

 

Pred gostovanjem v Monzi s točko iz Avstrije

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga srednjeevropske lige v avstrijskem Zwettlu izgubili proti ekipi Union Raiffeisen Waldviertel z 2:3 (-19, 24, -20, 13, 15). Že v torek pa kamniške odbojkarje v Monzi čaka prva tekma četrtfinala pokala Challenge. Dvoboj s članom italijanske SuperLege se bo začel ob 19. uri.

Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley   3:2 (19 -24, 20, -13, 15)

Zwettl – Športna dvorana Zwettl, gledalcev 462, sodnika: Viktorini-Lisa, Kovač (oba Slovaška).

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder (L), Plizga 2, Schober 6,  Bornemann 20, Bartoš, Tille (L), Fullerton 2, Boff 18, Hahn 1, Szarek 25, Siwiczyk 14. Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 16, Babkov 2, Štalekar 12, Lakner 6, Kotnik 5, Štembergar Zupan 20, Ivković. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so v svoji tretji tekmi v štirih dneh na gostovanju v Zwettlu prišli do točke, s katero so še korak bližje uvrstitvi na zaključni turnir srednjeevropske lige. V Avstriji, kar je bila tudi njihova zadnja preizkušnja pred torkovo prvo tekmo četrtfinala pokala Challenge v Monzi, so igrali brez obolelega Mihe Bregarja, medtem ko je Dmitrij Babkov igral le v prvem nizu in del petega.

V prvem nizu so domači odbojkarji, ki so na domačem igrišču odvzeli točko ACH Volleyju, povedli s 5:1 in 7:3, vendar so jih Kamničani ulovili na deseti točki. Do 17. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je avstrijska ekipa, je v glavnem sestavljena iz tujcev, vodila z 21:19. V končnici so imeli gostje težave na sprejemu, pri domačinih pa je bil razigran Poljak Lukasz Janusz Szarek, ki ima grški potni list, ki je bil z devetimi točkami tudi najbolj učinkovit igralec prvega niza. Tri manj je za domačo ekipo prispeval Brazilec Rudinei Boff, pri Kamničanih je bil s petimi razpoložen le Andrej Štembergar Zupan.

Drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so po vodstvu s 6:3 popustili in dovolili domačinom, da so povedli z 11:8. Sledilo je obdobje boljše igre kamniške ekipe, v kateri je z dobro igro v napadu nadaljeval Štembergar Zupan, na roke pa so jim šle tudi številne lastne napake Waldviertla, tako da je Calcit Volley vodil s 16:12. Toda tudi to gostom še ni zagotavljalo mirne končnice niza, v kateri so na koncu le izkoristili svojo drugo zaključno žogo. Zato pa so v tretjem nizu po izenačenem začetku spet prevladovali domači odbojkarji, ki so bili praktično ves čas v vodstvu. Prebudila sta se Szarek in Boff, ki so ju Kamničani v drugem nizu zaustavili, svoje je dodal še Nemec Lars Bornemann. Podobno kot v uvodnem nizu so tudi v drugem domačini v končnici brez večjih težav prišli do zmage.

V četrti niz so varovanci Aleša Hribarja vstopili bolj odločno in si do sredine nize priigrali sedem točk naskoka (13:6), niz pa je bil praktično odločen po njihovem vodstvu s 16:8. Kamničani so dvignili svojo učinkovitost v napadu, to je predvsem veljalo za Primoža Vidmarja, domačine pa so pustili na trinajsti točki. O zmagovalcu dvoboja je tako odločal tie-break, za obe ekipi drugi v letošnji sezoni. Za odbojkarje Calcit Volleyja se ni začel ravno obetavno, saj so domačini povedli s 5:2, vodili so tudi s 6:3, vendar je že na šesti točki sledilo izenačenje, na menjavo strani pa so Kamničani odšli z dvema točkama prednosti. V napeti končnici je Waldviertel s tremi zaporednimi točkami spet prišel do vodstva (11:10), bolj zbran pa je bil tudi v končnici in zasluženo prišel do dveh točk, čeprav so Kamničani prvi prišli do zaključne žoge za zmago. Kar v prvo ni uspelo kamniški četi, je v drugo domačinom.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Imam občutek, da v letošnji sezoni vse nezgodne drugih klubov mi 'pokasiramo', saj smo v petek ostali brez Mihe Bregarja, ki ima v ponedeljek zdravniški pregled, šele po njem pa bomo vedeli, ali bo potrebna operacija. V Zwettlu smo bili blizu zmage, morda bi do nje tudi prišli, če bi imeli tudi malce več sreče. Za nameček smo imeli v prvem nizu nekaj težav s sojenjem, saj se je niz končal z dvema rdečima kartonoma, pa tudi sicer je bilo kar nekaj dosojenih točk, ki niso bile v našo korist. V naslednjih nizih so fantje dali od sebe vse, česar so zmožni, je pa res, da smo bili v napadalnih akcijah preveč mehki, kar je bil glavni razlog za poraz. Dobili smo tudi 16 blokov, kar je za našo ekipo vendarle preveč.«


Dober odpor favoriziranim Novogoričankam

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga 1A. DOL za ženske izgubile proti GEN-I Volleyju z 1:3 (-22, -17, 27, -10). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v petek, 1. februarja, v gosteh igrale proti ekipi SIP Šempeter.

Calcit Volley II – GEN-I Volley  1:3 (-21, -17, 27, -10)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Milojević, Zajec (oba Ljubljana).

Calcit Volley II: Krašovec 11, Špoljarič (L), Topič, Šeme, Lužovec 15, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 3, Zatković 24, Sitar 2, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

GEN-I Volley: Kovačić 8, T. Blažič ( L ), Ferlinc, Zbičajnik, Perić 5, Zaplotnik, Lucas 2 Velikonja Grbac 14, Kolbl 1, P. Blažič 18, Lipicer Samec, Zampedri (L), Grudina 12, Ščuka 22.Trener Vasja Samec Lipicer.

Po hladnem tušu, ki so ga odbojkarice druge ženske kamniške ekipe doživele minulo nedeljo v finalu mladinskega državnega prvenstva, so zdaj svoje misli popolnoma preusmerile v člansko prvenstvo, kjer bodo v nadaljevanju sezone skušale osvojiti najmanj osmo mesto. S tem bi si tudi v prihodnji sezoni zagotovile igranje med najboljšimi slovenskimi klubi. Z igro, ki so jo v prvih treh nizih prikazale proti Novogoričankam, bo ta cilj zagotovo uresničljiv.

Domače odbojkarice so hrabro vstopile v dvoboj z novogoriško ekipo, ki se je med tednom tako kot prva kamniška ekipa, uvrstila v četrtfinale pokala Challenge. Ob dobrem servisu in pogumni igri v napadu so s točko Špele Lužovec še vodile s 13:11, z asom Isabel Kovačić pa so gostje izid na trinajsti točki izenačile. Lana Ščuka je poskrbela za prvo novogoriško vodstvo s 17:16. V nadaljevanju niza so Kamničanke popustile na sprejemu, kar so izkušenejše Novogoričanke izkoristile in prišle do petih točk prednosti (22:17). Kamničanke se niso predale in po točki Zale Krašovec prišle do dveh točk zaostanka (21:23), vse dvome pa je razrešila Tina Grudina.

S točkama Zale Krašovec in Špele Lužovec so varovanke Francija Obolnarja na začetku drugega niza povedle s 6:3, a so po njihovi lastni napaki Novogoričanke izid na šesti točki že izenačile. Do desete točke sta bili ekipi še skupaj, na servis Lane Ščuke pa so Novogoričanke odlepile za tri točke (10:13), česar domačinke navkljub borbenosti in želji niso več nadomestile. Niz se je končal z lastno napako domače ekipe.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel kamniškim princeskam, ki so na servis Lane Žužek s točko Eve Zatković povedle s 3:0. Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, kajti na četrti točki je Tina Grudina izid izenačila, z blokom Lane Ščuke pa je GEN-I Volley prišle do treh točk prednosti (8:5). Na servis še ene nekdanje igralke Calcit Volleyja, Pie Blažič, so Novogoričanke dosegle še pet zaporednih točk. Vendar se Kamničanke niso kar tako sprijaznile s porazom, saj so se na servis Žive Javornik in uspešnim napadom Špele Lužovec gostjam približale le na dve točki zaostanka (17:19), s točko Eve Zatković le še na točko (21:22). Špela Lužovec je z asom izničila tretjo zaključno žogo gostij (24:24), Manja Jerala pa je celo Kamničankam priborila prvo (27:26), drugo je nato izkoristila Špela Lužovec.

Izgubljeni niz je »razjezil« gostujočo vrsto, ki je s točko Pie Blažič povedla z 8:3, z blokom Lane Ščuke pa 10:4. Franci Obolnar je vzel polminutni odmor, toda tudi po njem so Novogoričanke dosegle še dve točki, visoke prednosti pa tokrat niso več izpustile iz rok. Kamničanke so se sprijaznile s porazom, popustila je zbranost v vseh elementih igre, zadnjo točko na tekmi pa je dosegla Tina Grudina.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Igra sicer ni bila slaba, napetosti v ekipi pa se poznajo tudi na igrišču, ko prihaja do položajev, ko ne vemo, katera igralka bi morala iti na žogo. Te napetosti moramo v bližnji prihodnosti sprostiti, ko bomo igrali sebi primerljivim nasprotnicam. Sposobni smo igrati na višji ravni, danes smo v prvih treh nizih držali sprejem, v četrtem smo v tem elementu igre padli. Ženska odbojka je včasih res čudna.«

Vasja Lipicer Samec, trener GEN-I Volleyja: »Imamo širok kader, vem, da si vse želijo igrati, danes pa se je, podobno kot v Šempetru potrdilo, da si vse tega ne zaslužijo. Ne vidim razloga, da bi do konca sezone menjaval postavo, vsaka od igralk ima svojo zgodbo v glavi, nekaterim rezultat ni osnoven. Kamničankam čestitke, ker so se borile, zasluženo prišle do niza, mi pa smo tudi prišli do določenih odgovorov.«


Po izenačenem uvodnem nizu vse v znamenju Kamničanov

Odbojkarji Calcit Volleyja so v 13. krogu 1. DOL za moške v gosteh premagali Hoče s 3:0 (28, 15, 14). Že jutri se bodo ob 19. uri se bodo Kamničani v osmem krogu srednjeevropske lige v Zwettlu pomerili z domačo ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

Hoče – Calcit Volley  (-28, -15, -14)

Hoče- VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Kern (Kranj).

Hoče: Cafuta 2, Crnjanski 14, Klinc (L), Šijanec 9, Drvarič 1, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc, Repa (L), Berglez 6, Šikanić, Filipaš 11. Trener: Drago Cveček.

Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 9, Jereb 3, Ratek 2, Vidmar 11, Babkov 12, Štalekar 8, Lakner 2, Kotnik, Štembergar Zupan 11, Ivković. Trener: Aleš Hribar.

Le dva dni po zmagi nad madžarsko ekipo Kazincbarciko so kamniški odbojkarji v prvi tekmi 13. kroga 1. DOL za moške gostovali v Hočah. Kamničani so vpisali nove tri točke, s katerimi so, vsaj začasno, na drugem mestu prvenstvene lestvice, prehiteli Maribor. Vendar za četo Aleša Hribarja še ni počitka, kajti že jutri jih v srednjeevropski ligi čaka zadnja preizkušnja pred torkovo prvo tekmo četrtfinala pokala Challenge v Monzi.

V izenačenem uvodnem nizu se varovanci Aleša Hribarja nikakor niso mogli »odlepiti« od domače ekipe, ki je po bloku Andreja Štembergar Zupana že vodila za štiri točke (13:9), a so Hočani z blokom Cafute izid že na 13. točki izenačili. Šijanec je poskrbel tudi za vodstvo domačinov z 18:16, ki pa ni dolgo trajalo saj so Kamničani z dvema zaporednima točkama izid hitro izenačili (18:18). V napeti končnici, v kateri so prvi do zaključne žoge prišli gostje, so svojo priložnost za vodstvo z 1:0 imeli tudi domači odbojkarji, v napadu je bil uspešen Miomir Crnjanski, zadnjo točko v tem nizu pa je dosegel Babkov.

Drugi niz je bil izenačen le do šeste točke, nato pa so Kamničani z blokom Mateja Jereba povedli z 8:6, na servis organizatorja igre Calcit Volleyja pa so po uspešnem napadu Andreja Štembergar Zupana domačinom pobegnili že za šest točk (14:8). Tudi v nadaljevanju niza kamniška ekipa ni dovolila preobrata, kajti ob boljši igri v napadu, s svojimi lastnimi napakami so jim delno »pomagali« tudi domačini, so po zaslugi Saše Štalekarja izkoristili že svojo prvo zaključno žogo.

Nekoliko bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so domačini za gostujočo ekipo pri izidu 8:9 še zaostajali za točko, toda z delnim izidom 7:2, je bilo njihovih upov vsaj za častni niz konec. Z boljšo igro v bloku in na servisu so Kamničani prednost petih točk (16:11), prednost petih točk pa so imeli tudi ob vstopu v končnico niza (19:14). Na servis kapetana Primoža Vidmarja so dosegli šest zaporednih točk, zadnji dve Miha Bregar in Dmitrij Babkov.

Takoj po tekmi v Hočah so odbojkarji Calcit Volleyja odpotovali v Zwettel.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu so domačini igrali zelo dobro, z minimalnim številom lastnih napak, medtem ko smo jih mi naredili preveč, zato je tudi prišlo do napete končnice. Na srečo smo jo vseeno dobili, v nadaljevanju pa smo popravili servis, hkrati tudi igro v bloku, kar nam je tudi prineslo zmago. Resda so Hoče zadnje na lestvici, vendar v njihovi dvorani ni lahko priti do zmage. Verjetno bo veliko težje do nje priti jutri v Zwettlu, saj Waldviertel predvsem doma igra zelo dobro. Ne nazadnje so ACH Volleyju odvzeli dva niza, v sredo enega, enega so v naši dvorani odvzeli tudi nam, tako da gre zagotovo za dobro ekipo, tako da se bomo morali pošteno potruditi, če bomo želeli priti do nove zmage. Njihov sistem igre poznamo, poznamo tudi igralce, upam le, da se nam bo v tako kratkem času uspelo regenerirati.«


Najmanj za en dan spet na prvem mestu

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi tekmi 13. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh premagale Ljutomer s 3:0 (13, 21, 9). Z zmago so vsaj začasno na prvem mestu prvenstvene lestvice, v torek, 29. januarja, pa se bodo v šestem krogu srednjeevropske lige doma pomerile z Olomoucem. Tekma se bo začela ob 20. uri v športni dvorani Kamnik.

Ljutomer – Calcit Volley   (-13, -21, -9)

Ljutomer – ŠD ŠIC Ljutomer, gledalcev 50, sodnika: Seifried (Maribor), Groznik (Orehova vas).

Ljutomer: Rosić, Makoter 7, Kutnjak 3, Petek 1, Hochstatter, Anželj 10, V. Kosi, Nedok, N. Kosi 3, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley: Valenčič , Kotnik 10, P. Marušič 4, Š. Marušič, Mihalinec 16, Pogačar, Kostić, Janežič (L), Charuk, Kaker 9, Zorman 6. Trener: Gregor Rozman.

Kamničanke, ki so se med tednom v Aachnu po minimalnem porazu na povratni tekmi osmine finala pokala Challenge uvrstile v četrtfinale, kjer se bodo pomerile z Monzo, članom italijanske A-1 lige, so po pričakovanjih vknjižile nove tri točke v domačem prvenstvu. Trener Gregor Rozman je odpočil Olivero Kostić in Lucy Charuk, tudi v nekoliko okrnjeni zasedbi pa slovenske pokalne zmagovalke, z izjemo drugega niza, niso imele večjih težav, da so strle odpor borbenih domačink.

Varovanke Gregorja Rozmana so v dvoboj z Ljutomerčankami, ki so bolj ali manj obsojene na zadnje mesto v 1A. DOL za ženske, vstopile z vso resnostjo, kar jim je v prvem nizu tudi prineslo zanesljivo zmago. Že zelo hitro so si priigrale visoko prednost, ki so jo brez večjih težav ohranile do konca niza.

Drugi niz se je začel z vodstvom Kamničank s 3:0, vendar so s štirimi zaporednimi točkami Ljutomerčanke prišle do minimalne prednosti. Čeprav so bile v nadaljevanju niza večinoma v prednosti kamniške odbojkarice, so jim domačinke vztrajno sledile, a le do izida 17:19. V končnici niza je do izraza prišla večja kakovost kamniških odbojkaric, ki so si že v začetku tretjega niza priigrale šest točk prednosti (7:1). Visoko vodstvo jih ni uspavalo, še naprej so igrale dovolj zavzeto, da so si že sredi niza zagotovile prednost desetih točk (16:6), s tem pa je bilo tudi konec odpora domače ekipe.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To je bila priložnost tudi za igralke, ki so v letošnji sezoni igrale nekoliko manj. Tiste, ki so igrale, so prikazale pošteno, korektno tekmo od prve do zadnje točke, tako da zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice