Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

27.02.2020

 

Kamniški ekspres tokrat deloval brez napake

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga modre skupine 1. DOL moški pred svojimi navijači s 3:0 (14, 14, 15) premagali Salonit Anhovo. Že v soboto, 29. februarja, bodo Kamničani spet igrali doma. Ob 20. uri bodo gostili Krko, to pa bo njihova zadnja preizkušnja pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige, ki bo 4. in 5. marca v avstrijskem Zwettlu.

Calcit Volley – Salonit Anhovo  3:0 (14, 14, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Tomec (Novo mesto).

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar, Koncilja 11, Mihalj 5, Hedba 18, Jordanov 14, Planinc, Kvas 4, Lakner, Kotnik 7, Štembergar Zupan, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

Salonit Anhovo: Šarič (L), Nanut 4, Karnel 1, Novljan 5, Kavčič 3, Peterlin 9, Kovačič, Tomić 1, Vrtovec 6, Jereb 1. Trener: Igor Šimunčić.

Kamniški odbojkarji so pred nocojšnjim obračunom s Kanalci svojo zadnjo tekmo v modri skupini igrali pred dvanajstimi dnevi, zato je bilo eno od vprašanj, v kakšni formi sploh so. Ob tem so dan pozneje v srednjeevropski ligi proti zagrebški Mladosti ostali še brez Jana Brulca, toda v njihovi igri se to ni prav nič poznalo. Z eno boljših predstav v letošnji sezoni so popolnoma nadigrali goste iz Kanala, ki so sicer igrali brez Dejana Čabarkape in Gregorja Basaneža, vendar to niti najmanj ne zmanjšuje hitre kamniške zmage.

Novice iz tabora Calcit VolleyDa so varovanci Gašperja Ribiča željni igre, se je pokazalo že v uvodnem nizu, v katerega so vstopili odločno. Z dobrimi servisi so povzročili veliko težav gostujoči ekipi, ki je po asu Milosza Hebde zaostajala že za šest točk (8:2), še večji je bil njen zaostanek po novi točki poljskega sprejemalca v kamniškem dresu (16:6). Navkljub visokemu vodstvu domači odbojkarji niso popuščali, še naprej so izvajali pritisk na kanalske sprejemalce, ko pa so v končnico vstopili s kar desetimi točkami prednosti (22:12), je bil niz, ki ga je končal Mario Koncilja, praktično odločen.

V drugem nizu sta bili ekipi skupaj le do pete točke, z blokom Hebde in dvema asoma Domna Kotnika pa so Kamničani gostom pobegnili na 8:5. Za še bolj mirno nadaljevanje je z dvema zaporednima blokoma poskrbel Ivan Mihalj (15:8). Tudi v tem nizu pa visoko vodstvo domače ekipe ni uspavalo, čeprav so se jim Kanalci s točko Matica Vrtovca še približali na štiri točke zaostanka (11:15), toda po napadu Hebde je bilo že spet plus sedem za Calcit Volley (19:12). V končnici so Kamničani gostom prepustili le še dve točki, niz pa je tokrat končal Hebda.

Podobno kot prva dva niza je potekal tudi tretji, ki je bil izenačen le do četrte točke. Z delnim izidom 8:0, na servisu je bil Bojan Jordanov, pa je bila tekma odločena. Kanalci se niso več pobrali, na drugi strani so Kamničani z raznovrstno igro brez težav prihajali do točk, tekmo, v kateri so domačini z blokom dosegli kar 16 točk, pa je končal Jordanov.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Vso tekmo smo odigrali na visoki ravni. Tudi servis je bil boljši kot na prejšnjih tekmah, posledično smo bili veliko boljši tudi v bloku in po tej tekmi moram biti zadovoljen. Najbolj me veseli, da smo tudi po visoki prednosti ohranili zbranost in jo do konca nizov tudi povečali. To je tisto, s čimer moramo nadaljevati, ne smemo si privoščiti padcev v igri, ki so se nam dogajali na prejšnjih tekmah. Upam, da je ta tekma tisti pokazatelj, da smo na prvi poti.«

Še naprej v igri za prvo mesto

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga modre skupine v domači dvorani s 3:0 (20, 22, 20) premagale GEN-I Volley. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke spet igrale doma, v soboto, 29. februarja, bodo gostile ATK Grosuplje.

Calcit Volley – GEN-I Volley   3:0 (20, 22, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Tomec (Novo mesto), Markelj (Bled).

Calcit Volley: Griljc (L), Mihevc 3, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 8, Brulec Kostić 7, Zatković 6, Janežič (L), Charuk 16, Jerala3, Kaker 3. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I: Sillah, Ferlinc 5, Goršek, Velikonja Grbac 11, Forštnarič, P. Blažič 11, Kovac 9, T. Blažič, Leban 9, Jovanović 1, Žigon 1. Trener: Matjaž Stanič.

V prvem delu sezone so Kamničanke pred svojimi navijači s 3:1 premagale Novogoričanke, ki pa so zato na domačem igrišču, prav tako s 3:1, osvojile vse tri točke. Obe tekmi sta veljali tudi za srednjeevropsko ligo, na koncu so jo osvojile kamniške odbojkarice, ki so modro skupino začele z dvema zmagama. Manj uspeha v modri skupini so imele Novogoričanke, saj so tako domačo tekmo proti SIP Šempetru kot v gosteh proti ATK Grosuplju izgubile z 2:3.

Čeprav so gostje, ki so se pred nekaj tedni razšle s trenerjem Tilnom Kozamernikom in jih zdaj vodi Matjaž Stanič, z asom Mirte Velikonja Grbac v začetku uvodnega niza povedle s 5:2, vodile pa so tudi že s 7:5, so domačinke v režiji Lucy Charuk povedle z 10:7. Po asu Ane Marije Vovk je bilo že 13:8 za domačo ekipo, ki je prednost petih točk brez večjih težav ohranila do konca niza. Tudi po zaslugi novogoriških odbojkaric, ki so v tem nizu naredile kar enajst lastnih napak, težave pa so imele tudi z učinkovitostjo v napadu.

V začetku drugega niza so imele domače odbojkarice veliko težav s sprejemom servisov S Leban, ki je dosegla tudi dva asa, po dveh uspešnih napadih Pie Blažič pa so Novogoričanke vodile s petimi točkami prednosti (7:2). Čeprav so s tremi zaporednimi asi Charukove Kamničanke hitro povedle z 10:8, tudi njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Pie Blažič in z blokom Velikonje Grbac je GEN-I Volley pet prišel do visoke prednosti (16:11). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le prebudile in predvsem po zaslugi odlične Charukove izid na 19. točki izenačile, z njeno že deveto točko v drugem nizu pa so prvič povedle (21:20). Do konca niza, ki se je, podobno kot prvi, končal z novogoriško napako, calcitovkam gostjam niso več prepustile niti točke.

V tretjem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala kakšne občutnejše prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodile domačinke, ki so tudi prve prišle do treh točk prednosti. Zanjo je z asom tik pred vstopom v končnico niza poskrbela Katja Mihevc. Gostujoči trener Matjaž Stanič se je odločil za polminutni odmor, vendar so po njem njegove varovanke naredile še eno svojih številnih lastnih napak, vodstva z 20:16 pa Kamničanke niso več izpustile iz rok. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Mihevčeva.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pomembno je, da smo tekmo končali brez izgubljenega niza, da smo odigrali korektno tekmo in vknjižili tri točke. Sicer je spet prišlo do manjših nihanj v posameznih nizih, vendar sem bil zadovoljen s tem, da so dekleta večji del tekme igrale dobro in to nam je tudi prineslo zmago.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice