Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

13.01.2020

 

Iz Banja Luke s težko prigarano zmago

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi enajstega kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale Banja Luko s 3:2 (27, 21, -12, -20, 6) . Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ko bodo v petek v polfinalu igrale s SIP Šempetrom, čaka Kamničanke še ena tekma. V svoji dvorani bodo v torek, ob 20. uri, v zaostali tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske gostile ATK Grosuplje.

Banja Luka – Calcit Volley  2:3 (-27, -21, 12, 20, -6)

Banja Luka – Športna dvorana Borik, gledalcev 200, sodnika: Bardić, Muha (oba Hrvaška).

Banja Luka: Ti. Đapa 14, Šorak 18, Švraka, Ta. Đapa, Šakotić, Marković, Vujnić 22, Biberdžić, Kovačević 19, Ivković (L), Glišić 7, Mihajlović. Trenerka: Radmila Marković.

Calcit Volley: Zbičajnik 2, Kotnik, Mihevc 1, P. Marušič 10, Š. Marušič, Mihalinec (L), Vovk 13, Brulec Kostić 18, Zatković 3, Janežič (L), Charuk 13, Jerala, Kaker 6. Trener: Gregor Rozman.

Po zmagi nad Šempetrankami, s katerimi se bodo v petek pomerile tudi v polfinalu pokala Slovenije, v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva, so kamniške odbojkarice dva dni pozneje gostovale še v Banja Luki. Pred dobrima dvema mesecema so doma premagale Banjalučanke, ki so do zdaj v srednjeevropski ligi zmagale le enkrat, s 3:1, veliko več težav pa so imele na gostovanju. Z dvema osvojenima točkama so Kamničanke ostale na tretjem mestu srednjeevropske lige.

Čeprav naj bil Banjalučanke svojo ekipo okrepile s tremi novimi igralkami, se to ni zgodilo, vseeno pa so že v prvem nizu nevarno zapretile Kamničankam. Sonja Vujnić in Milica Šorak sta imeli največ zaslug, da so domačinke aktualnim slovenskim pokalnim zmagovalkam pobegnile za štiri točke (14:10). Toda po polminutnem odmoru so Kamničanke le uredile svoje vrste in s točko Lucy Charuk izid že na 16. točki izenačile. Vseeno so prve do zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih prišle domače odbojkarice. Ostala je neizkoriščena, zato pa je četrto za kamniško ekipo izkoristila Olivera Brulec Kostić.

Tudi v drugem nizu je bila igra dolgo izenačena, tokrat pa so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so prišle do nekoliko večje prednosti. S tremi zaporednimi bloki, dvakrat je bila v tem elementu igre uspešna Ana Marija Vovk, enkrat pa Olivera Brulec Kostić, so domačinkam pobegnile na 11:8. Še bližje zmagi tudi v drugem nizu so bile po uspešnem napadu Polone Marušič (19:15), pred vstopom v končnico pa je Vujnićeva zaostanek svoje ekipe znižala na dve točki (20:22). Da do še ene napete končnice ni prišlo, so poskrbele kar Banjalučanke same, saj so z dvema lastnima napakama Kamničankam omogočile vodstvo z 2:0 v nizih.

Varovanke Gregorja Rozmana so zelo slabo vstopile v tretji niz, saj so domačinke povedle z 12:3. Rozman je vzel še svoj drugi polminutni odmor, a tudi po njem je Vujnićeva izvajala še tri začetne udarce, pri vodstvu s 15:3 pa so Banjalučanke že lahko slavile zmago v tretjem nizu. Niz je končala Jovana Kovačević.

V četrtem nizu je bila igra kamniških odbojkaric sicer nekaj boljša, vseeno pa so že na začetku niza domačinkam omogočile prednost štirih točk (7:3). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke nasprotnicam približale na točko zaostanka (6:7), z uspešnim napadom Tine Kaker pa so po daljšem času spet povedle (12:11). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvu v tem nizu, kajti na servis Tijane Đape so Banjalučanke spet prišle do štirih točk prednosti (17:13), ki je niso več zapravile. Še več, Jovana Kovačević je, podobno kot v tretjem nizu, končala tudi četrtega.

Na servis Ane Marije Vovk so v tie-breaku Kamničanke povedle s 6:1, domači ekipi pa ni pomagal niti polminutni odmor trenerke Radmile Marković. Odbojkarice Calcit Volleyja so bile tudi v nadaljevanju dovolj zbrane, da visokega vodstva niso več izpustile iz rok. Z uspešnim napadom Polone Marušič so domačinkam pobegnile že za šest točk (10:4), tekmo pa je z asom končala Zala Zbičajnik.

Dobra napoved za polfinale pokala Slovenije

V zaostali tekmi šestega kroga 1A. DOL za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v gosteh s 3:0 (19, 20, 12) premagale SIP Šempeter, s katerim se bodo pomerile tudi v polfinalu pokala Slovenije, ki bo na sporedu v petek, 17. januarja. Že v nedeljo bodo Kamničanke v tekmi 11. kroga srednjeevropske lige gostovale v Banja Luki. Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije bodo v torek, 14. januarja, v zaostali tekmi desetega kroga gostile ATK Grosuplje.

SIP Šempeter – Calcit Volley  0:3 (-19 -20, -12)

Šempeter v Savinjski dolini Športna dvorana Šempeter, gledalcev 130, sodnika: Markelj (Bled), Tomec (Novo mesto).

SIP Šempeter: Rituper 4, Mo. Božič 3, Črnila 2, Praunseis 3, Žnidar 4, Banko (L), Ma. Božič, Lekše 10, Mazej (L), Vrhovnik 3, Lakovšek 5. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik 1, Mohievc 2, P. Marušič 4, Š. Marušič 2, Mihalinec, Vovk 7, Brulec Kostić 9, Zatković 5, Janežič (L), Charuk 11, Jerala 1, Kaker 8. Trener: Gregor Rozman.

Šempetranke in Kamničanke se bodo čez teden pomerile v polfinalu pokala Slovenije, v vlogi domačink pa bodo takrat odbojkarice Calcit Volleyja, ki so po nekaj slabših igrah ob koncu minulega leta zelo potrebovale dober izid v Šempetru. Do njega so tudi prišle, prevladovale so v vseh elementih igre, vendar se v kamniškem taboru dobro zavedajo, da bo prihodnji petek popolnoma drugačna tekma, zagotovo pa so tri osvojene točke dobra spodbuda za nadaljevanje sezone.  

V izenačenem prvem nizu so Kamničanke izid prvič izenačile na tretji točki, ko je bila z asom uspešna Ana Marija Vovk. Tudi v nadaljevanju niza sta si bili ekipi enakovredni, do trinajste točke pa so bile večkrat v prednosti domače odbojkarice, ki so zadnjič povedle po napaki gostij (13:12). Olivera Brulec Kostić je nato izid izenačila, do prve občutnejše prednosti pa so Kamničanke prišle po nekaj lastnih napakah domače ekipe, ko so povedle z 22:17. Visoke prednosti niso več zapravile, niz pa se je končal z blokom Brulec Kostićeve.

V drugem nizu je bil izid izenačen le pri izidu 1:1 in 2:2, na servis Brulec Kostićeve pa so varovanke Gregorja Rozmana dosegle pet zaporednih točk za vodstvo z 8:2. Še višja je bila njihova prednost po novem asu, tokrat Špele Marušič in novem uspešnem napadu kapetanke Calcit Volleyja, Brulec Kostićeve. Kamničanke so v tem trenutku domačinkam pobegnile že za osem točk (16:6), visoke prednosti pa niso več izpustile iz rok. Šempetranke se sicer še niso predale, najbližje so bile gostjam po dveh zaporednih točkah Lare Rituper, ko so se jim približale na tri točke zaostanka (19:22). Vse dvome o zmagovalkah drugega niza je v končnici rešila Tina Kaker, ki je izkoristila tudi drugo zaključno žogo svoje ekipe.

Tretji niz je Rozman začel brez razpoložene Brulec Kostićeve, priložnost pa je dobila mlada Eva Zatković. Spet so bile Šempetranke tiste, ki so povedle, vendar sta bili ekipi na četrti točki že skupaj. Zadnjič je bil izid izenačen pri peti točki, ko je bila v napadu uspešna Petra Vrhovnik, nekdanja kapetanka Calcit Volleyja. Tekma je bila dokončno odločena na servis Špele Marušič, ki je izvajala kar devet začetnih udarcev, vse do vodstva njene ekipe z 19:8. Zmago Kamničank sta potrdili njihovi najmlajši igralki, Eva Zatković in Manja Jerala.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »To je bila prva od trinajstih tekem, ki nas čakajo v naslednjih štirih tednih, zato sem toliko bolj zadovoljen, da smo jo začeli z zmago. Navkljub zmagi imamo še veliko rezerv, še vedno smo daleč od igre, ki bi si jo želeli, so pa te tri točke dobrodošle in dobra podlaga za naprej. Moramo samo graditi na tem, kar smo si postavili nocoj. Že v nedeljo nas čaka tekma v Banja Luki. Domačinke bodo močnejše za tri igralke, dve se vračata s študija v ZDA, ena je igrala na Filipinih, tako da bo njihova ekipa zelo spremenjena, zato niti ne vemo, kaj nas čaka v nedeljo. Zagotovo bo šlo še za eno težko tekmo, ki jo moramo dobiti, če želimo odigrati v boju za končnico srednjeevropske lige. Morali jo bomo odigrati z glavo in na vso moč, da bi prišli do izida, ki edini šteje, to pa je zmaga.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice