Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

06.03.2020

 

Poraz Kamničanov tudi v tekmi za tretje mesto

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi za tretje mesto na zaključnem turnirju srednjeevropske lige izgubili proti domači ekipi Union Raiffesisen Waldviertel z 1:3 (-18, -21, 23, -27. V tekmi za prvo mesto se bosta pomerila ACH Volley in Mladost Zagreb,Kamničane pa v sredo, 11. marca, ob 20. uri, čaka še zadnja tekma modre skupine 1. DOL za moške.

Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley  3:1 (18, 21, -23, 27)

Zwttel – Mestna športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Juraček, Činatl (oba Češka).

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmos 18, Bornemann 27, Bartoš 2, Tille L), Fullerton 15, Boff, Hahn, Szarek, Mayerhofer, De Vries 6, Borris 6. Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 11, Koncilja, Mihalj 11, Hebda 3, Jordanov, Planinc 12, Brulec, Kvas, Lakner, Kotnik 10, Rotar (L). Trener: Gašper Ribič.

Kamniški odbojkarji so v polfinalnem obračunu zaključnega turnirja srednjeevropske lige v sredo morali priznati premoč zagrebški Mladosti, ki je v četrtem nizu rešila šest zaključnih žog, s svojo prvo pa se je zasluženo uvrstila v finale. Praznih rok so proti branilcem naslova ostali tudi domači odbojkarji, vendar šele v petem nizu, v obeh medsebojnih tekmah rednega dela srednjeevropske lige pa so avstrijski podprvaki obakrat premagali slovenske. Boljši od njih pa so bili tudi v tretji medsebojni tekmi v letošnji sezoni.

Že proti Mladosti v polfinalu so imeli kamniški odbojkarji težave na sprejemu in z učinkovitostjo v napadu, z blokom pa tudi niso dosegli prav veliko točk. Podobne težave so imeli tudi v uvodnem nizu v tekmi za tretje mesto. Do šeste točke so Kamničani sicer še sledili domačinom, ki so z dvema točkama Larsa Bornemanna in eno Nathana Fullertona Kamničanom pobegnili na 10:6. Po polminutnem odmoru so se jim varovanci Gašperja Ribiča s točko Maxsona Pereire še približali na točko zaostanka (11:12), bilo je tudi še 14:13 za domačo ekipo, ki pa je na servis Pavela Bartoša prišla do kar šestih točk prednosti (21:15). Že s prvo zaključno žogo Macieja Borrisa je Waldviertel povedel z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu Kamničani nikakor niso prišli do svoje igre. Domačini so jim s tremi zaporednimi točkami Bornemannu pobegnil na 9:5. Miha Bregar po polminutnem odmoru svojo ekipo hitro približal na točko zaostanka (8:9), Domen Kotnik pa je na enajsti točki izid izenačil. Vendar je bilo to zadnje izenačenje v drugem nizu, kajti Kamničani, ki so v drugem nizu sicer nekoliko popravil svoj sprejem, so po novi točki razigranega Bornemanna spet zaostajali za štiri točke (14:18). Visoke prednosti avstrijski podprvaki niso več izpustili iz rok in po napaki Kamničanom na servisu so bili na pragu svojega največjega uspeha v srednjeevropski ligi.

V tretjem nizu so Kamničani le nekoliko uredili svoje vrste, sprejem je bil še naprej stabilen, nekoliko so popravili tudi svojo učinkovitost v napadu, končno so dve točki dosegli tudi z blokom. Spet so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do občutnejše prednosti. Tokrat po zaslugi Borrisa, ki je Waldviertel popeljal do vodstva s 15:11. Vendar veselje domače ekipe ni dolgo trajalo, kajti s prvim kamniškim blokom na tekmi je Ivan Mihalj izid na 16. točki izenačil, Maxson Pereira pa je z novim blokom Kamničanom zagotovil prednost treh točk (20:23). Čeprav so imeli slovenski podprvaki tri zaključne žoge, je šele tretjo izkoristil Kotnik.

Tudi četrti niz je postregel z izenačeno igro, spet pa so bili domačini tisti, ki so bili večinoma v vodstvu. Pred vstopom v končnico so po zaslugi Bornemanna, ki je bil nerešljiva uganka za kamniške blokerje, prišli celo do šestih točk prednosti (22:16), a so se jim odbojkarji Calcit Volleyja na servis Jana Planinca in z blokom Kotnika približali na dve točki zaostanka (20:22). Domači trener Zdenek Šemjkal je posegel po še drugem polminutnem odmoru, a so Kamničani na 22. točki domačo ekipo ulovili. V razburljivi končnici je imel Waldviertel kar pet zaključnih žog za končno zmago, ki jo je nato z blokom izkoristil Fullereton.

Kamničani v četrtek v boj za tretje mesto

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v Zwettlu izgubili z zagrebško Mladostjo z 1:3 (21, -21, -19, -28). V četrtek se bodo ob 18. uri pomerili s poražencem drugega polfinalnega obračuna med domačim Union Raiffesnom Waldviertlom in ACH Volleyjem, ki brani lanskoletni naslov, za končno tretje mesto.

Calcit Volley – Mladost Zagreb 1:3 (21, -21, -19, -28)

Zwettl – Mestna športna dvorana, gledalcev 50, sodnika: Činatl (Češka), Mezöfy (Madžarska).

Calcit Volley: Pereira 2, Hribar (L), Bregar 1, Koncilja 5, Mihalj 5, Hebda 13, Jordanov 24, Planinc 11, Brulec, Kvas 1, Lakner, Kotnik 1, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

Mladost Zagreb: Višić 1, Nikačević 13, Mitrašinović 23, Bakonji 3, Kovačević 13, Šarčević (L), Oršolić, Đirlić, Đukić 13, Vranješ, Dukić 17. Trener: Rade Malević.

Za kamniške odbojkarje je zaključni turnir v Zwettlu četrti zaporedni. Največji uspeh v tem tekmovanju so do zdaj dosegli predlani, ko so v Pliberku v polfinalu premagali ACH Volley, v finalu pa je bila boljša od njih domača SK Zadruga Aich/Dob. Zagrebčani so do turnirja v Zwettlu v srednjeevropski ligi prišli najvišje do tretjega mesta, sicer pa se lahko pohvalijo z osemnajstimi naslovi hrvaškega državnega prvaka in z dvajsetimi pokalnimi naslovi. V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili dvakrat, v Zagrebu je bil boljši Calcit Volley, sredi februarja pa se je v Kamniku zmage veselila Mladost.

Varovanci Gašperja Ribiča so v tekmo vstopili popolnoma drugače kot dobrimi štirinajstimi dnevi v Kamniku. Na servis Domna Kotnika so po lastni napaki Zagrebčanov povedli s 6:2, tako da je Rade Malević zelo hitro posegel po polminutnem odmoru. Vendar s tem zagrebških težav še ni bilo konec, kajti po novem uspešnem napadu Milosza Hebde so jim pobegnili že za sedem točk (11:4). Malević je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki je njegovo ekipo vrnil v igro, zato pa so na drugi strani Kamničani popustili na sprejemu, kar so Zagrebčani izkoristili in se jim na servis Kruna Nikačevića približali le na dve točki zaostanka (13:15). Tokrat se je za svoj drugi polminutni odmor odločil še Gašper Ribič, Kamničani pa so nekoliko lažje zadihali po dveh zaporednih točkah Bojana Jordanova, ki je v prvem nizu dosegel kar deset točk. Niz se je končal z napako Zagrebčanov na servisu.

Že v prvem nizu imeli Kamničani težave na sprejemu, saj je Mladost kar štiri točke dosegla z asom, vendar so se reševali z učinkovito igro Jordanova v napadu. Toda v drugem nizu so zagrebški odbojkarji popolnoma zaustavili bolgarskega korektorja v dresu Calcit Volleyja, ki je imel malo pomoči v soigralcih. Do četrte točke sta bili ekipi še skupaj, z delnim izidom 4:1 pa je Mladost Kamničanom pobegnila tri točke (8:5). Po dveh zaporednih blokih so Zagrebčani vodili že z 18:10. Pred vstopom v končnico je bilo 22:15 za Mladost, njihovo izenačenje v nizih je na trenutek ogrozil Jan Planinc, ki je svojo ekipo približal na tri točke zaostanka (20:23), vse dvome o zmagovalcu drugega niza pa je rešil Sandro Dukić.

Tudi v začetku tretjega niza so bili Zagrebčani boljša ekipa, ki je še naprej pritiskala s servisi, v svojih vrstah pa je imela tudi več razpoloženih igralcev. Do izida 8:9 so jim Kamničani še sledili, v nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju odbojkarjev Mladosti, ki je povedla z 19:10. V končnici je v igro vstopil kapetan Jan Brulec, ki si je prav na tekmi z Zagrebčani v Kamniku poškodoval desni gleženj. Toda tudi to ni pomagalo nerazpoloženim odbojkarjem Calcit Volleyja, ki so na svojo priložnost morali počakati v četrtem nizu.

Najbolj izenačen je bil četrti niz. V njem si do končnice nobena od ekip ni priigrala večje prednosti, na servis Jana Planinca pa so Kamničani s točko Hebde le prišli do treh točk prednosti (19:16). Toda že na dvajseti točki so Zagrebčani izid izenačili, z blokom Jana Planica pa so slovenski podprvaki prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih. Obe so Zagrebčani ubranili, tako kot tudi tretjo, četrto, peto in šesto, zato pa so izkoristili svojo prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale srednjeevropske lige. Z blokom, 21 za Mladost, Kamničani so jih dosegli le sedem, jo je dosegel Stefan Kovačević. Ob tem so bili Zagrebčani boljši tudi na sprejemu, v napadu in servisu.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice