Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

04.02.2019

 

Tekma Calcit Volley - Šoštanj Topolšica

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške v domači dvorani premagali s 3:1 (21, -19, 18, 13) premagali Šoštanj Topolšico. V prihodnjem krogu, 9. februarja, bodo Kamničani gostovali v Kanalu pri ekipi Salonit Anhovo, že v sredo, 6. februarja pa se bodo v desetem krogu doma pomerili še z Mladostjo iz Zagreba.

Calcit Volley – Šoštanj Topolšica   3:1 (21, -19, 18, 13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Kern (Kranj), Pevc (Škofja Loka).

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 6, Babkov 3, Lakner 9, Kotnik 11, Štembergar Zupan 18, Ivković 6, Lazar 10. Trener: Aleš Hribar.

Šoštanj Topolšica: Javornik, Robida 15, Port, Boženk 10, Planinc 12, Pavič 8, Mejal 1, Šoštarič 1, Uršič 7, Koren, Menih (L), Plankelj (L). Trener: Rade Dačović.

Za Kamničane, ki so se v petek s točko, osvojeno v Pliberku, vendar v temeljito premešani zasedbi, praktično že uvrstili na zaključni turnir srednjeevropske lige, je bila po besedah Aleša Hribarja nocojšnja tekma s Šoštanjčani veliko pomembnejša. Čeprav jim je v drugem nizu nekoliko popustila zbranost, kar so gostje izkoristili, so zasluženo prišli do treh točk, ki jih še naprej držijo na drugem mestu prvenstvene lestvice.

V prvem nizu se je prvi za polminutni odmor odločil gostujoči trener Rade Dačović, saj so Kamničani s točko Primoža Vidmarja z delnim izidom 6:1 povedli z 9:5. Na servisu je bil Domen Kotnik, ki je imel še tri servise, zato je Dačović pri zaostanku sedmih točk (5:12) vzel še drugi polminutni odmor. Šele po njem so Šoštanjčani po daljšem času spet osvojili točko, toda po asu Jureta Laknerja, ki je bil pred tem uspešen tudi v napadu, je bilo že plus osem za Calcit Volley (14:6). Na servis Denisa Robide in dobri reakciji Primoža Mejala na mreži so se gostje domačinom približali na štiri točke zaostanka (11:15). Še bližje so Kamničanom prišli po njihovi lastni napaki (19:22), ki pa so bili dovolj zbrani, da so izkoristili tretjo zaključno žogo, ko je napako na servisu naredil Jan Planinc.

Začetek drugega niza je pripadel gostom, ki so na servis Tadeja Boženka prišli do kar petih točk prednosti (6:1), zadnjo je dosegel Planinc, zato je Aleš Hribar vzel že svoj drugi polminutni odmor. Prednost petih točk so Šoštanjčani držali vse do izida 7:12, na servis Jureta Laknerja in blokom Aleksandra Ivkovića pa so se jim domačini približali le še na točko zaostanka (11:12). Do izenačenja so calcitovci prišli z blokom Primoža Vidmarja (13:13), do vodstva pa po napaki gostov (14:13). Po še enem polminutnem odmoru so se gostje vrnili v igro in z dvema zaporednima asoma Planinca pred vstopom v končnico niza povedli z 20:17, prednosti pa niso več izpustili iz rok. Z blokom Nejca Uršiča so izenačili izid v nizih.

V tretjem nizu so prvi do prednosti dveh točk prišli Šoštanjčani (8:6), vendar so domačini, ki jim servis nikakor ni stekel, izid na deveti točki izenačili. Toda po tem izenačenju so gostje spet prišli do dveh točk prednosti, novo izenačenje pa je sledilo na 17. točki, ko je napad gostov končal v avtu. Andrej Štembergar Zupan je po daljšem času poskrbel za vodstvo Calcit Volleyja (18:17), nekaj lažje pa so Kamničani zadihali po dveh zaporednih napakah Šoštanjčanov, ko so prvič v drugem nizu prišli do treh točk prednosti (21:18). Še bližje vodstvu z 2:1 v nizih so bili po asu Luke Lazarja (23:18), ki je z asom tudi končal niz.

Začetek tretjega niza je pripadel domači ekipi, ki je po novem asu Lazarja gostom pobegnila za štiri točke (9:5), z asom Domna Kotnika že za pet (14:9). Sprejemalec domače ekipe je bil nato uspešen še v napadalni akciji. Na servis Jureta Laknerja so jo Kamničani svojo prednost povečali na devet točk (19:10), kar jim je zagotavljalo mirno končnico in nove tri točke. Zadnjo točko na tekmi je dosegel Jure Lakner.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Čudno bi bilo, če ne bi prišlo do padca zbranosti, saj je bila to naša šesta tekma v osmih dneh. Da, v drugem nizu so gostje pritisnili s servisom, mi smo imeli težave s sprejemom in realizacijo napada, toda v nadaljevanju smo le prišli do svoje igre in zaslužene zmage. Fantom lahko samo čestitam. Zdaj je pred nami nekoliko lažje obdobje, ko bosta le še po dve tekmi na teden.«

Rade Dačović, trener Šoštanj Topolšice: »Predvsem čestitke Kamničanom za zmago, pa tudi moji ekipi, ki je tri nize držala korak z njimi. Sredi tretjega niza so se domačini vrnili v igro z močnimi servisi, zanje nismo imeli rešitve in tu je edini razlog našega poraza. Ta serija njihovih zaporednih sedmih točk, če se ne motim, nas je danes morda stala tudi zmage.«


Pred Monzo zanesljivo do zmage proti Pucončankam

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1A. DOL za ženske premagale ekipo Roto-Kema Puconci s 3:0 (14, 16, 15). Z zmago so Kamničanke ostale na drugem mestu prvenstvene lestvice, v prihodnjem krogu, 8. februarja, se bodo v dvorani Lukna pomerile z Novo KBM Branikom, tekma pa bo veljala tudi za srednjeevropsko lig. Pred derbijem v Mariboru pa slovenske pokalne zmagovalke v torek, 5. februarja čaka še prva tekma četrtfinala pokala Challenge.

Calcit Volley – Roto-Kema Puconci  3:0 (14, 16, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Kranj).

Calcit Volley: Kotnik, 2 P. Marušič 8, Š. Marušič 2, Mihalinec 14, Pogačar 3, Kostić 12, Janežič (L), Charuk 1, Kaker 8, Zorman 7. Trener: Gregor Rozman.

Roto-Kema Puconci: Svetanič 5, Škraban 14, Kerbler 2, D. Oletič 2, Vilfan 10, Pintarič 2, Šadl, M. Oletič, Mikl (L).Trener: Tin Vrabl.

Domači trener Gregor Rozman po nekaj slabši sredini predstavi proti Olomoucu v srednjeevropski ligi ni ničesar prepustil naključju, zato je dvoboj s Pucančankami začel v najmočnejši zasedbi. Z dobrimi servisi in učinkovito igro v napadu so povedle s 6:1, z blokom Lucy Charuk že z 8:2. Tudi po nekdanjem prvem tehničnem odmoru so nadaljevale z dobro igro in z dvema zaporednima točkama Olivere Kostić gostjam pobegnile za osem točk (11:3). Po zaslugi Ive Škraban so se Pucončanke domačinkam še približale na pet točk zaostanka (9:14), vendar je bilo to tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Rozman je do konca niza v igro poslal še preostale tri svoje odbojkarice, s tremi zaporednimi točkami pa ga je Polona Marušič tudi končala.

Drugi niz je za domačo ekipo začela postava, ki je končala prvega. Kamničanke so z dvema zaporednima blokoma Pucončankam hitro pobegnile za pet točk (8:3), t). Tudi po polminutnem odmoru Tina Vrabla je Olivera Kostić izvajala še dva servisa, po asu Anje Zorman pa je bil tudi drugi niz bolj ali manj odločen, saj so Kamničanke vodile že z osmimi točkami naskoka (13:5). Visoko prednost so ohranile do konca, niz pa se je tokrat končal z lastno napako gostij na servisu.

Tudi v tretjem nizu domače odbojkarice Pucončankam niso dovolile, da bi se razigrale. Še naprej so pritiskale s servisi, bile višje v bloku, Špela Marušič pa je dobro razigrala soigralke in po lepi podaji Katji Mihalinec je bilo 7:2 za kamniško ekipo. Kamničanke so z uspešnim napadom Polone Marušič svojo prednost povečale na osem točk (14:6). S tem je bila tekma odločena, saj so se tudi gostje že sprijaznile s porazom, enajstim v letošnji sezoni, medtem ko so Kamničanke prišle do trinajste zmage, ki jo je potrdila Polona Marušič. Z njo so še naprej točko za vodilni GEN-I Volleyjem.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V tekmo s Pucončankami smo vstopili z vso resnostjo. Igralke so spoštovale dogovor, ki smo ga imeli pred tekmo in ko se je sredi prvega niza pokazala priložnost, da spočijemo nekatere igralke, so jo izkoristili. Moram pohvaliti celotno ekipo, da je navkljub razliki v kakovosti ohranila zbranost in odigrala dobro tekmo.«

Tin Vrabl, trener Roto-Keme Puconcev: »Zaradi maturantskega plesa smo prišli brez Done Vinkovič, igralke prve postave, vendar kljub temu nismo prišli z belo zastavo. Bili so trenutki, ko smo tudi mi prikazali dobro igro, toda kakovost je krepko na strani kamniške ekipe, kar se je na koncu poznalo na izidu. Pred nami je še tekma v Novi Gorici, kjer pričakujem podoben razplet, nato pa pridejo tri, v katerih bomo iskali svojo priložnost.« 


S točko v Pliberku na zaključni turnir Mevze

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga srednjeevropske lige gostovali v Pliberku pri ekipi Posojilnica Aich/Dob. Domačini so zmagali s 3:2 (-26, 17, -19, 15, 12). Že v soboto, 2. februarja, čaka Kamničane nova preizkušnja, tokrat v 14. krogu 1. DOL za moške, ko bodo v domači športni dvorani ob 19.30 gostili Šoštanj Topolšico.

Posojilnica Aich/Dob – Calcit Volley  3:2 (-26, 17, -19, 15, 12)

Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 200, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

Posojilnica Aich/Dob: Landfahrer 15, Hruška 7, Steiner (L), Stelmach 1, Tokić, Franetovich 8, Pušnik 5, Keel 6, Mihajlović 22, Kök 12, Grabmüller 7, Kasnik. Trener: Matjaž Hafner.

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb 4, Podobnik 20, Ratek 12, Vidmar, Kvas, Lakner 7, Kotnik 8, Štembergar Zupan 1, Ivković, Lazar 12, Jese Rotar. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani, za katere je bila to peta tekma v devetih dneh, so tekmo z domačo Posojilnico Aich/Dob odigrali v dodobra premešani postavi. Trener Aleš Hribar je počitek namenil Dmitriju Babkovu, ki sploh ni odpotoval v Avstrijo, tako kot tudi ne Sašo Štalekar, ki si je včeraj poškodoval koleno in je tudi ostal doma, prav tako niso igrali Primož Vidmar, Aleksandar Ivković in Andrej Štembergar Zupan. Že dlje časa ne igra Maxson Pereira, najmanj za šest tednov pa bo odsoten tudi Miha Bregar, toda tudi tako premešani zasedbi se Kamničani domov s točko, ki jim že zagotavlja nastop na zaključnem turnirju Mevze.

Čeprav so kamniški odbojkarji dvoboj z Dobljani začeli z dvema igralcema druge kamniške ekipe, Teom Podobnikom in Luko Lazarjem, se to v njihovi igri ni poznalo. Naredili so le tri lastne napake, domačini, kar sedem več, to pa je bil tudi eden od razlogov, zakaj so uvodni niz dobili. Domačini so z asom Mateja Mihajlovića povedli s 6:3, po novi njegovi točki tudi s 7:4, vendar je bila to zadnja nekoliko višja prednost ene od ekip v uvodnem nizu. Že na osmi točki je izid izenačil Teo Podobnik, Kamničane pa je z blokom v vodstvo popeljal Luka Lazar (9:8). V izenačenem nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu, prvi pa so do zaključne žoge prišli kamniški odbojkarji, nato so dve imeli domačini, po bloku Timoteja Ratka in napaki Dobljanov pa so se zmage v prvem nizu veselili varovanci Aleša Hribarja.

V drugem nizu so prevladovali domači odbojkarji, ki so s točkami Mateja Mihajloviča in Mateja Köka povedli z 11:5. Tudi po polminutnem odmoru gostov so dosegli še dve točki, z dvema zaporednima Maximilia Landfahrerja pa je bil niz odločen, saj je bilo že neulovljivih 21:12. Niz se je končal z lastno napako kamniške ekipe, ki je po izenačenem začetku tretjega niza, s točko Tea Podobnika povedla z 12:9. S tem pa še ni bilo konec težav za varovance Matjaža Hafnerja, ki so popustili na sprejemu, predvsem pa niso znali zaustaviti 19-letnega Podobnika. Mladi kamniški up je bil nerešljiva uganka za domače blokerje, Kamničani pa so bili precej boljši tudi na servisu. Z asom Jureta Laknerja so povedli z 22:15, v končnici pa je Teo Podobnik s svojo deveto točko v tretjem nizu svoji ekipi priboril kar sedem zaključnih žog za vodstvo z 2:1. Z blokom je zmago v tretjem, s tem pa tudi uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, potrdil Domen Kotnik.

Četrti niz je bil do desete točke še izenačen, z delnim izidom 8:1 pa so domači odbojkarji prišli do neulovljive prednosti. Kamničani so popustili na sprejemu, ob slabem sprejemu so bili neučinkoviti še v napadu, tako da je zmagovalca odločal peti niz. V njem so z dvema blokoma Markusa Keela domačini na menjavo strani odšli s tremi točkami prednosti. Z asom Luke Lazarja so se jim Kamničani še približali na točko zaostanka (11:12), vendar je bil v končnici niza dvakrat uspešen Matej Mihajlović, z 22 točkami najbolj učinkovit igralec tekme.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Že od turnirja v Novem Sadu z začetka sezone govorim, da imamo potencial tudi v domačih igralcih in danes je Teo Podobnik to tudi dokazal. Tudi Luka Lazar je spodobno odigral tekmo in oba sta v popolnosti izkoristila zaupanje. Tudi drugi igralci, ki so danes igrali, si zaslužijo pohvale, saj so domačini igrali z vsemi najboljšimi, pri nas pa se je v nekaterih trenutkih tekme pokazalo, da smo v tej zasedbi igrali prvič, kar se nam je na trenutke poznalo. Seveda pa bo jutri za nas veliko bolj pomembna tekma s Šoštanjem Topolšico.«


Pogumna igra proti Šempetrankam

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh izgubile proti domači ekipi SIP Šempeter z 0:3 (-18, -20, -20) . V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 9. februarja, doma pomerile z ekipo Luka Koper. Tekma se bo začela ob 16.30.

SIP Šempeter – Calcit Volley II  3:0 (18, 20, 20)

Šempeter v Savinjski dolini – dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 70, sodnika: Novak (Dvor), Srša (Ljubljana).

SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 5, Prausneis 11, Podbregar, Forštnarič 6, Žnidar 9, Vrhovnik 13, Lekše 3, Mazej (L), Lakovšek 9. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topič, Šeme 3, Lužovec 7, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 2, Zatković 11, Sitar 3, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

V prvem delu sezone so Šempetranke brez izgubljenega niza v gosteh premagale najmlajšo ekipo v 1A. DOL za ženske, bolj pa so se za zmago morale potruditi v domači dvorani. Res je, da Kamničankam tudi tokrat niso oddale niza, a so morale v prvih dveh nizih pošteno potruditi, da so prišle do zmage. Obakrat so bile varovanke Francija Obolnarja še sredi niza v prednosti, toda v končnici je do izraza prišla večja izkušenost, pa tudi kakovost domače ekipe.

Mlade Kamničanke so odlično začele uvodni niz, v katerem so povedle s 5:1, vodile pa so tudi s 7:2 in 8:4. Z asom Petre Vrhovnik, Kamničanke v dresu domače ekipe, so se varovanke Bena Božiča gostjam približale na točko zaostanka (8:9). Eva Zatković, ki se je izkazala z igro v napadu, je z asom svoji ekipi še zadnjič priborila nekoliko večjo prednost (13:10), toda po polminutnem odmoru domačega trenerja, so se Šempetranke prebudile in hitro izenačile izid na 13. točki. Za polminutni odmor se je zato odločil Franci Obolnar, vendar so tudi po njem prevladovale domače odbojkarice, ki so po dveh odličnih servisih Anastazije Žnidar povedle s 15:13, nato z 19:14, niz pa je z asom končala Jerneja Lakovšek.

Tudi v drugem nizu so gostujoče odbojkarice prve prišle do občutnejše prednosti, ki so z asom Manje Jerale povedle s 7:3. Z uspešnima napadoma Zale Krašovec in Eve Zatković so še vodile z 10:6, do kar petih točk prednosti pa so prišle po napaki domačink (14:9). S polminutnim odmorom je domači trener zaustavil pobudo gostij, saj so se jim Šempetranke z uspešnim napadom Žnidarjeve približale na dve točki (14:16), vendar sta Zatkovićeva in Jerala Kamničanke še enkrat popeljali do štirih točk prednosti (19:15). Toda v končnici so na servis Žnidarjeve in s točko Vrhovnikove prvič v drugem nizu prišla do vodstva (21:20), nato pa gostjam niso več oddale točke. Niz je z blokom končala Nina Praunseis.

V tretjem nizu so na servis Žnidarjeve in napadih Vrhovnikove in Lakovškove prve do večje prednosti prišle domače odbojkarice (6:3), toda Kamničanke so s štirimi zaporednimi točkami povedle s 7:6. Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo na tekmi, kajti po dveh odličnih blokih Maje Forštnarič, še druge Kamničanke v dresu SIP Šempetra, kar nekaj let pa je dres Calcit Volleyja uspešno nosila tudi Mojca Božič, so Šempetranke gostjam pobegnile za tri točke (10:7). Tudi po polminutnem odmoru Francija Obolnarja so bile domače odbojkarice boljše, niz, s tem pa tudi tekma, pa je bil odločen po še enem uspešnem napadu Tali Lakše in asu Vrhovnikove (17:8). Borbene kamniške odbojkarice se še niso predale, saj so se po nekaj odličnih servisih Anje Šeme domačinkam približale le na tri točke zaostanka (19:22), vse dvome pa je po uspešnem prvem tempu razrešila Forštnaričeva.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice