Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

03.02.2020

 

Poraz brez posledic

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige v Zagrebu izgubile proti domači Mladosti z 0:3 (-18, -17, -19). Navkljub porazu so se uvrstile na zaključni turnir, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici. Njihov nasprotnik v polfinalu bo Jedinstvo Brčko, v drugem polfinalu pa se bosta pomerila Nova KBM Branik in domači GEN-I Volley. V četrtek, 6. februarja, pa Kamničanke čaka še povratna tekma drugega kroga pokala Challenge v Bekescsabi. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Mladost Zagreb – Calcit Volley 3:0 (18, 17, 19)

Zagreb – Športna dvorana Bojan Stranić, gledalcev 100, sodnika: Ovuka, Kuzmanović (oba BiH).

Mladost Zagreb: Matić (L), Pavičić 22, Kačić-Bartulović 4, Butigan 3, Rajković (L), Štimać, Grbavica 14, Volmut 14, Freund 1, Marković, Deak 1, Vrbanc, Jurišić 3. Trener: Saša Ivanišević.

Calcit Volley: Griljc (L), Kotnik 3, Mihevc 6, Pogačar 2, P. Marušič, Mihalinec, Vovk 5, Brulec Kostić 8, Zatković 11, Janežič (L), Charuk 5, Jerala 2. Trener: Gregor Rozman.

Kamničanke so si pred tednom z zmago proti Kašteli že zagotovile nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske, temu primerna pa je bila tudi njihova motivacija na zadnji tekmi rednega dela v tem tekmovanju. Ob tem ne smemo pozabiti, da je bila to njihova že peta tekma v manj kot desetih dneh. Vmes so imele tudi težave z boleznijo, danes je manjkala Špela Marušič, ob slabem sprejemu, ki je bil le 28-odstotnem, pa je bil njihov poraz z Zagrebčankami neizogiben. Na srečo brez posledic.

V prvem nizu so kamniške odbojkarice korak z domačo ekipo držale do izida 12:13, zanju pa sta bili v nadaljevanju z začetnimi udarci usodni Tea Kačić-Bartulović in Antonia Volmut. Domačinke so v tem obdobju dosegle sedem točk, Kamničanke le dve, niz pa je z dvema zaporednima točkama končala Katarina Pavičić.

Slabši sprejem je bil za kamniško usoden tudi v začetku drugega niza, ko je Mladost povedla s 4:0. S polminutnim odmorom je Gregor Rozman na trenutek še zaustavil njen nalet, vendar le za trenutek, kajti po 4:6 so Kamničanke, spet je bila zanje na servisu usodna Pavičićeva, ki je dosegla tudi dva asa, kar naenkrat zaostajale za šest točk (6:12). Z neprepričljivo igro so nadaljevale do konca niza, ki je bil dokončno odločen z blokom Volmutove (19:10).

Tudi v tretjem nizu so se Kamničanke mučile na sprejemu, v treh nizih je domača ekipa dosegla deset asov, prav tako v napadu niso imele razpoložene igralke. Na drugi strani je bila nezaustavljiva Pavičićeva, ki sta ji dobro sledili Mika Grbavica in Volmutova. Že sredi tretjega niza je bilo dokončno jasno, da bodo odbojkarice Calcit Vollelyja domov odšle brez osvojenega niza.

Iz Kanala s polnim izkupičkom

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvem krogu modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Salonit Anhovo s 3:0 (23, 21, 18). Kamničani bodo tudi v drugem krogu gostovali, v športni dvorani Marof, bo v sredo, 6. februarja, njihov nasprotnik Krka.

Salonit Anhovo – Calcit Volley  0:3 (-23, -21, -18)

Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 200, sodnika: Markelj (Bled), Klinar (Žirovnica).

Salonit Anhovo: Živanović, Tomič (L), Šarić (L), Nanut 5, Karnel 3, Basaneže 1, Novljan 5, Kavčič, Čabarkapa 12, Peterlin, Kovačič, Vrtovec 20, Jereb 1. Trener: Igor Šimunčić.

Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 7, Koncilja, Mihalj 7, Hebda 17, Jordanov 11, Planinc 5, Brulec, Kvas 2, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

Čeprav so imeli tudi Kamničani v minulih dneh težave z boleznijo in poškodbami, v Kanalu tako sploh ni odšel Maxson Pereira, je bila današnja sobota zanje zelo uspešen dan. Ne samo zaradi zmage v prvem krogu modre skupine proti vedno neugodnim Kanalcem, ki tudi niso igrali v polni zasedbi, pač pa so se po zmagi ACH Volleyja nad SK Zadrugo Aich/Dob že pred zadnjim krogu rednega dela srednjeevropske lige uvrstili na zaključni turnir. Zanje bo tako tekma z zagrebško Mladostjo, 15. februarja, le še formalnost, z Zagrebčani pa bodo tudi igrali v polfinalu zaključnega turnirja v Zwettlu.

Sredi prvega niza so bili bližje zmagi domači odbojkarji, ki so z asom Dejana Čabarkape povedli s 16:13, že v naslednji akciji pa je napak Kamničanov končal v avtu. Toda nadaljevanje niza zanje ni bilo več tako uspešno, tudi zaradi številnih lastnih napak, pa tudi boljše igre gostov v napadu, kjer so se najbolj izkazali Milosz Hebda, Miha Bregar in Ivan Mihalj. Slednji je poskrbel za prvo zaključno žogo Kamničanov, z 12 lastno napako domačinov pa je se uvodni niz tudi končal.

V drugem nizu so prvi do nekoliko večje prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so z blokom Mihalja, domačinom pobegnili za tri točke (13:10). Kanalci so vzeli polminutni odmor, se z asom mladega Maja Nanuta približali na točko zaostanka (14:15), vendar so se vsi dvomi o zmagovalcu drugega niza rešili na servis Jana Planinca. Prav po njegovem asu in nato uspešnem napadu Hebde, so Kamničani speti prišli do občutnejše prednosti (20:15), ki jo je Bojan Jordanov unovčil za vodstvo z 2:0 v nizih.

Tretji niz je bil praktično odločen po bloku Hebde in zaostanku Kanalcev za pet točk (2:7). Domačini so se sprijaznili s porazom, čeprav je bil Matic Vrtovec v njihovih vrstah v napadu zelo razpoložen. Toda v kamniški ekipi je bilo več takšnih igralcev, za nameček so bili boljši tudi na servisu in v bloku, zato pa nekaj slabši na sprejemu. Z blokom Mihalja je Calcit Volley vodil z 21:14, po asu Tineta Kvasa pa že 23:15. Zadnji dve točki je za zmago kamniške ekipe prispeval Bojan Jordanov.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice