Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volley

02.03.2020

 

Krka pošteno namučila Kamničane

Novice iz tabora Calcit VolleyOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga modre skupine 1. DOL za moške po hudem boju s 3:2 (26, 20, -25, -23, 12) premagali Krko. V sredo in četrtek bodo Kamničani v avstrijskem Zwettlu nastopili na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Njihov nasprotnik v polfinalu bo zagrebška Mladost. Tekma se bo v sredo, 4. marca, začela ob 18. uri, v drugem polfinalu pa se bosta pomerila domači Union Raiffeisen Waldviertel in ACH Volley.

Calcit Volley – Krka  3:2 (26, 20, -25, -23, 12)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Seifried, Juraja.

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar, Koncilja 10, Mihalj, Hebda 27, Jordanov 24, Planinc 9, Brulec, Kvas 2, Lakner 3, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar (L). Trener: Gašper Ribič.

Krka: Hafner 6, Ožbalt (L), Erpič 10, Vrhovšek 8, Kosmina 23, Borin (L), Drobnič 21, Travnik, Pucelj, Kumer, Lindič 9, Ogulin, Dimič 6. Trener: Tomislav Mišin.

Med tednom so Kamničani z odlično igro v dobri uri premagali Salonit Anhovo, medtem ko so Novomeščani doma proti Panviti Pomgradu zapravili vodstvo z 2:0 v nizih. Na prvi medsebojni tekmi v modri skupini so v začetku februarja v Novem mestu varovanci Gašperja Ribiča sicer slavili s 3:0, vendar sta se prva dva niza končala na razliko. Še bolj izenačeno je bilo v Kamniku, čeprav so domačini že vodili z 2:0 v nizih, pa so do zmage prišli šele v tie-breaku.

Novomeščani so odlično začeli prvi niz, povedli so s 5:2 in 7:3, visoke prednosti pa niso zapravili vse sredine niza. Po točki Luke Lindiča so domačinom pobegnili za pet točk (15:10), vendar se Kamničani niso predali. Ob boljšem servisu in napadu je Bojan Jordanov izid na 18. točki izenačil, vseeno pa so bili Novomeščani tisti, ki so prvi prišli celo do dveh zaključnih žog za prvi letošnji niz proti Calcit Volleyju. Obe zaključni žogi so Kamničani ubranili, nato še tretjo, po dveh lastnih napakah gostov pa so prišli do vodstva z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so varovanci Gašperja Ribiča po treh zaporednih točkah gostom pobegnili na 10:7, prednost pa so nato brez večjih težav ohranili vse do vstopa v končnico niza. V njej se je z odlično igro v napadu izkazal Milosz Hebda, svoje je s servisi dodal še Tine Kvas, Kamničani pa so do zmage v drugem nizu prišli po novi lastni napaki gostov.

Borbeni gostje se tudi po zaostanku dveh nizov še niso predali. V začetku tretjega niza so povedli s 3:1, po napaki domačih odbojkarjev pa so prvič prišli do treh točk prednosti (14:11). Z dvema zaporednima točkama Jana Planinca so Kamničani izid izenačili (16:16), pred vstopom v končnico niza pa so Novomeščani z asom Sergeja Drobniča prišli do vodstva z 21:19. Ko so domači odbojkarji s štirimi zaporednimi točkami na servis Maria Koncilje povedli s 23:21, je vse dišalo po novi kamniški zmagi. Gostje se s tem niso sprijaznili, najprej ubranili zaključno žogo domačinov, Martin Kosmina in Luka Lindič pa sta jim priigrala zmago v tretjem nizu.

Tudi v začetku četrtega niza smo do sedme točke spremljali izenačen dvoboj, prvi pa so se nekoliko oddaljili domačini, ki so z blokom Hebde povedli z 10:7. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti Novomeščani so se jim z dvema zaporednima točkama hitro približali na 9:10. Čeprav so jim v nadaljevanju niza domači odbojkarji še nekajkrat pobegnili za tri točke, zadnjič pri izidu 20:17, so pred vstopom v končnico krkaši izid na dvajseti točki izenačili, nato pa preko Drobniča povedli s 23:20. V še eni napeti končnici je Martin Kosmina izkoristil drugo zaključno žogo.

Peti niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 5:1, a jim to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja, kajti razigrani gostje, ki so ob menjavi strani še zaostajali za dve točki, so povedli z 9:8. Po polminutnem odmoru so Kamničani končno le vzeli stvari v svoje roke, dosegli štiri zaporedne točke, že prvo zaključno žogo pa je izkoristil Bojan Jordanov.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Po sredini dobri igri smo pričakovali, da se bodo zadeve odvijale drugače, ampak preprosto si ne smemo dovoliti, da pridemo do položaja, ko se moramo dobesedno boriti za zmago. Dejansko ne vem, kaj naj še rečem. Včasih resnično ne razumem, zakaj se nam pojavljajo določene napake. Ne preostane nam drugega, kot da to prespimo in se pripravimo na zaključni turnir srednjeevropske lige v Zwettlu.«

V Maribor kot drugouvrščena ekipa modre skupine

Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu modre skupine 1. DOL za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (17, 16, 19). Odločilno tekmo za prvo mesto pred začetkom končnice državnega prvenstva bodo Kamničanke igrale v petek, 6. marca, ob 17. uri, v dvorani Lukna, ko se bodo pomerile z Novo KBM Branikom.

Calcit Volley  AATK Grosuplje  3:0 (17, 16, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Juraja, Seifried.

Calcit Volley: Griljc (L), Mihevc 2, Pogačar 2, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 1, Vovk 10, Brulec Kostić 20, Zatković 14, Janežič (L), Charuk, Jerala 3, Kaker 2. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosupelje: Pavič , Kogelnik , Trunkelj, Kobilca (L), N. Kukman , I. Kukman, Ahlin, Čotar , Lenart , Čož, Mijoč, Maček. Trener: Simon Kaker.

V letošnji sezoni kamniške odbojkarice z grosupeljskimi niso imele večjih težav, vendar so varovanke Simona Krakarja že nekajkrat dokazale, da so se zasluženo uvrstile v modro skupino. Toda tudi v tretje so bile Grosupeljčanke nemočne proti Kamničankami, ki so bile boljše v vseh elementih igre, v treh nizih pa so dosegle kar 12 asov. Kar šest jih je dosegla Eva Zatković.

Do prve večje prednosti v uvodnem nizu so domače odbojkarice prišle na servis Eve Zatković, ko so svoje vodstvo z 8:7 po njenem asu in napaki gostij povečale na 12:7. Vendar jim prednost petih točk še ni zagotavljala mirnega nadaljevanja niza, kajti s točko Mance Lenart so se jim Grosupeljčanke približale na točko zaostanka (13:14). Toda do konca niza je bilo spet vse v znamenju domače ekipe, ki je z asom Ane Marije Vovk gostjam spet pobegnila na pet točk prednosti (18:13), v končnici pa so po dveh lastnih napakah Grosupeljčank prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

V prvem nizu so Kamničanke naredile le dve lastni napaki, v napadu pa je Eva Pogačar razigrala Olivero Brulec Kostić, Evo Zatković in Ano Marijo Vovk, ki so skupaj dosegle 17 točk. Tudi v drugem nizu je bila omenjena trojka še naprej učinkovita v napadu, čeprav so Grosupeljčanke po bloku Nike Čotar še vodile z 9:8. Toda na servis Eve Zatković, ki je me drugim dosegla tudi tri ase, so Kamničanke s sedmimi zaporednimi točkami povedle s 16:9. V še večjih težavah so bile gostje po uspešnem napadu Brulec Kostićeve, saj so zaostajale že za deset točk (20:10). Niz, ki se je končal z lastno napako gostij, je bil s tem odločen.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Grosupeljčanke z dvema zaporednima točkama E. Kogelnik še vodile z 19:18. Toda spet je bila Zatkovićeva tista, ki je bila s svojimi servisi najbolj zaslužna za preobrat. Dosegla je dva asa, v napadu je bila uspešna Brulec Kostićeva in prav po napadu kapetanke Calcit Volleyja so Kamničanke prišle do novih treh točk, tako da bo o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva odločal derbi v Mariboru, ki bo na sporedu prihodnji petek.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Lahko rečem, da smo cilj, ki smo si ga zadali, da tekmo končamo brez izgubljenega niza, smo dosegli. Odigrali smo korektno tekmo, brez večjih nihanj v igri, to pa je tisto, kar smo si tudi želeli. Zdaj so tam, kar smo pred začetkom modre skupine tudi načrtovali. Zdaj imamo šest dni časa, da se v miru pripravimo na odločilno tekmo z Novo KBM Branikom.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice