Mali grad

Novice iz tabora Calcit Bike Teama

01.10.2019

 

Štirje naslovi na državnem prvenstvu v vzponu

Novice iz tabora Calcit Bike TeamaMariborsko Pohorje je bilo letošnje prizorišče državnega prvenstva v vzponu z gorskimi kolesi. Desetkilometrska trasa s startom v Pekrah in ciljem pri Bolfenku z višinsko razliko 649 je prinesla tudi veselje v ekipo Calcit Bike Teama.

Rok Naglič je postal državni prvak v kategoriji elite, Blaž Žle je bil tretji in najboljši v konkurenci do 19 let, Mihael Štajnar je osvojil majico državnega prvaka v kategoriji do 23 let, Maruša Knap pa je bila prva med ženskami.

"Na dirki sem imel cilj biti čim dlje v stiku z vodilnimi in s tem nisem imel večjih težav. Nekje na polovici sem malo dvignil ritem, potem pa je ritem dvignil še Naglič, tako da smo potem ostali samo še štirje tekmovalci. Proti koncu dirke so me noge že kar konkretno pekle, tako da bi bila vsaka sprememba ritma neugodna. 800 metrov do cilja je napadel Žle, skušal sem slediti ostalim trem na tempo, vendar so bili v zaključku premočni, da bi jim sledil. Sem pa vseeno zelo zadovoljen z rezultatom in z osvojitvijo majice," je povedal Štajnar.

Izidi: https://prijavim.se/uploads/3499_result.pdf

Hribovšek zmagal na XCM Krka Trophy

Gorski kolesar kamniškega Calcit Bike Teama je letošnji zmagovalec mednarodnega maratona XCM Krka Trophy, ki ga je gostilo mestece Drniš na Hrvaškem.

"Ker sem prvič vozil to tekmo, je bilo presenečenje zame, kaj me bo čakalo na stezi. Štartali smo ob deseti uri in se pognali v asfaltni klanec, nato pa že kaj kmalu na znane hrvaške poti, katere so posejane z ostrim kamenjem. Večino tekme sva prevozila skupaj s Dimicem. Med tekmo sem ime že nekaj krize, ampak mi je upselo ujeti priključek. Zadnja dva kilometra pa je šlo na nož. Razbit teren, gor in dol, prehitevala sva en za drugim tekmovalce s krajše proge. Cilj je bil v mestu z nekaj zavoji po ulicah. Čisto na koncu mi je uspelo priti pred Gregorja in zmagati. Počutil sem se dobro in sem vesel rezultata," je dan opisal Hribovšek.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografiji: Prijavim.se in PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice