Mali grad

Novice iz tabora Calcit Bike Team

27.09.2021

 

Številni uspehi v vseh kategorijah XC Završnice

Številni uspehi v vseh kategorijah XC ZavršniceZavršnica je bila prizorišče predzadnje dirke slovenskega pokala SloXcup za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Dirko članov elite je dobil Rok Naglič, člani Calcit Bike Teama pa so se znova izkazali z odličnimi rezultati.

Naglič je na koncu slavil z minuto prednosti pred prvim zasledovalcem Gregorjem Dimicem. »Danes je bila predzadnja dirka slovenskega pokala. Kljub utrujenosti iz Alpentoura mi je vseeno uspelo zmagati. Dirka je bila dobro organizirana in super speljana proga,« je po dirki povedal Naglič.

Preostala člana naše A ekipe Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar sta zasedla peto in šesto mesto. Sledila sta jima Gal Pavlič in Anže Dolenšek na sedmem in osmem mestu, Tilen Jagodič je bil 10.

Na dirki ženske elite je Maruša Knap osvojila drugo mesto, hitrejša od nje je bila le Vita Movrin. »Dirka v Završnici je bila super! Odlična organizacija in dobro vzdušje. Rada dirkam na domačih tleh in tako je bilo tudi danes. Malo utrujene noge po Alpentouru, ampak vseeno zadovoljna z rezultatom. Res sem uživala,« je bila zadovoljna Knapova.

Ambrož Vovk je med tekmovalci do 17 let osvojil drugo mesto: »Proga je bila super. Bila je tekoča in zelo super za peljat. Šlo je tekoče, vsak krog sem odvozil hitreje, na koncu sem osvojil drugo mesto. Nov del na progi mi je bil zelo všeč, je ena najboljših prog letos.«

 Lepe uspehe so dosegli naši mladi upi. Neža Šekoranja je bila najboljša med tekmovalkami do 7 let. Anamarija Kosec si je prikolesarila tretje mesto v kategoriji U11. Tajda Šoštarko je slavila v U13, v kategoriji U15 pa sta si drugo in tretje mesto priborila Gašper Štajnar in Nik Golob. Hana Kranjec Žagar je prepričljivo zmagala med tekmovalkami do 17 let.

Boštjan Hribovšek je prepričljivo zmagal med veterani 1, Valter Tomšič med veterani 3, Bojan Kemperl je bil drugi med veterani 4.

Vsi rezultati: https://prijavim.se/uploads/4070_result.pdf

Calcitovci uspešni sredi Kočevja

V Kočevju so na dan slovenskega športa pripravili zanimivo in atraktivno dirko Urbani XC Kočevje, ki je štela za točke slovenskega pokala za mlade tekmovalce, na svoj račun pa so prišli tudi starejši v kategoriji open. Na dirki pod žarometi in v mestnem središču so člani kamniškega Calcit Bike Teama osvojili pet uvrstitev na zmagovalni oder.

Dirka v odprti kategoriji je potekala po sistemu kriterija in med 20 tekmovalci je zmago na koncu slavil Boštjan Hribovšek. »Sprva nisem imel niti namena tekmovati, nato pa sem se v začetku tedna le opogumil. Za ogled proge ni bilo veliko časa, ker je bil urnik kategorij kar natrpan. Med enim od štartov sem naredil le nekaj tekočih krogov, da sem si zapomnil celoten potek proge. Po pravici, nisem veliko pričakoval, odšel sem na prvi kvalifikacijski štart neobremenjen. Po dveh krogih sem videl, da sem lahko zraven s prvimi in si tako hitro privozil vstopnico v finale. Sledila sta še dva štarta in šele ob 22. uri finale open Urbani XC Kočevje 2021. Vožnja v finalu je bila bolj napeta kot kvalifikacije. Menjava pozicij je bila čez celotno tekmo. Na sredi tekme sem zdrsnil na šesto pozicijo in nato proti koncu počasi pridobival mesta. V zadnjem krogu mi je uspelo v zaključku prehiteti Jakoba. Ne zgodi se velikokrat, ko se ti na tekmi ’poklopi’ prav vse, zato sem zelo vesel prvega mesta. Rad bi se zahvalil organizatorju za super izpeljan dogodek, ter hvala navijačem, saj gre delček medalje tudi njim,« je obširno razložil Hribovšek.

V odprti kategoriji sta se pomerila dva člana naše A ekipe. Blaž Žle je zasedel šesto mesto, Matic Kranjec Žagar pa sedmo. Nal Auer je bil 11., David Jagodič 12., Gal Pavlič 13., Anže Dolenšek 14. in Tilen Jagodič 16.

Organizatorji so sicer pripravili krožno dirko, krog je bil dolg 1100 metrov in je potekal v središču mesta, s čimer so naš šport približali širši množici. Med 120 tekmovalci so bili tudi številni Calcitovci, naš podmladek je zasedel štiri mesta na zmagovalnih stopničkah. Anamarija Kosec je bila tretja v kategoriji do 11 let. Tajda Šoštarko je bila najhitrejša med dekleti do 13 let. Gašper Štajnar je bil najboljši v U15, Hana Kranjec Žagar pa je osvojila tretje mesto v U17.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: prijavim.se


<< Nazaj | Novice