Mali grad

Novice iz tabora Calcit Bike Team

18.10.2021

 

Naglič - prvi državni prvak v kratkem krosu

Novice iz tabora Calcit Bike TeamZa konec sezone so se gorski kolesarji v Ljubljani prvič pomerili za naslove državnih prvakov v kratkem krosu. Naslova v moški kategoriji elite se je veselil član Calcit Bike Teama Rok Naglič.

Tekmovalci so se za majice slovenskih prvakov pomerili na progi v Bike Parku Ljubljana, za državne naslove pa sta šteli le članski kategoriji.

Naglič je na 11 krogov dolgi dirki za 18 sekund premagal Matevža Govekarja in za 20 sekund člana A ekipe kamniškega kluba Blaža Žleta. Matic Kranjec Žagar je končal kot deveti, Tilen Jagodič kot deseti.

Maruša Knap je bila tretja v ženski elite kategoriji, pred njo sta končali Tanja Žakelj na prvem in Vita Movrin na drugem mestu.

Med mladinci je tretje mesto osvojil Ambrož Vovk, za njim sta končala klubska kolega Vid Brezar in Nal Auer. David Jagodič je bil sedmi in Matic Ulčar osmi.

Na Krku je potekal maraton Krk’n’roll. Luka Tavčar se je izkazal z zmago na kraljevski trasi (70,5 kilometra, 1352 višinskih metrov) in slavil s skoraj 12 minutami prednosti pred prvim zasledovalcem. Ob tem je Tavčar postavil drugi čas absolutno, hitrejši je bil Avstrijec Christoph Soukup.

Maj Babačič sedmi na DH Kope

Na Kopah so se gorski kolesarji v spustu pomerili na zadnji dirki slovenskega pokala Unior Downhill Cup. Na njej se je preizkusil tudi član kamniškega Calcit Bike Teama Maj Babačič, ki je v konkurenci mlajših mladincev osvojil sedmo mesto.

"Danes sem tekmoval na letošnji finalni dirki v spustu, ki se je zopet odvijala na Kopah. Razmere so bile zelo zanimive, saj je proga ponekod bila zasnežena. Dosegel sem 7. mesto. Z rezultatom sem kar zadovoljen," je dirko ocenil Babačič.

Rezultati: https://www.uniordownhillcup.com/wp-content/uploads/2021/10/211017_dhkope2_final_results.pdf

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team in osebni ariv


<< Nazaj | Novice