Mali grad

Novice Calcit Volleyballa Kamnik

14.01.2019

 

Z zmago v Novem mestu še naprej drugi

Novice Calcit Volleyballa KamnikOdbojkarji Calcit Volleyja so v svoji prvi letošnji tekmi v 11. krogu 1. DOL za moške v Novem mestu premagali domačo Krko s 3:1 (21, 23, -21, 15). S 26 točkami so še naprej na drugem mestu prvenstvene lestvice, prihodnjo soboto pa bodo ob 19.30 v domači športni dvorani gostili vodilni ACH Volley. V sredo, 16. januarja, bodo kamniški odbojkarji ob 20. uri, na povratni tekmi drugega kroga pokala Challenge igrali s finsko ekipo Savo Volley Kuopio.

Krka – Calcit Volley  1:3 (-21, -23, 21, -15)

Novo mesto – Športna dvorana Marof, gledalcev 120, sodnika: Kern (Kranj), Mesarič (Murska Sobota).

Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič 5, Vrhovšek 4, Kosmina 18, Gorše, Kafol, Koncilja 6, Pucelj (L), Kumer, Lindič, Renko, Turk 17, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

Calcit Volley: Hribar, Bregar 16, Golob (L), Jereb 1, Ratek, Vidmar 15, Babkov 8, Štalekar 17, Lakner 1, Kotnik (L), Štembergar Zupan 16, Ivković 1.Trener: Aleš Hribar.

Kamničani, ki so na zaključnem turnirju pokala Slovenije minulo leto končali s porazom v finalu proti ACH Volleyju, so leto 2019 začeli z zmago v Novem mestu. Čeprav z igro niso blesteli, predvsem to velja za prve tri nize, njihova zmaga navkljub izgubljenemu tretjemu nizu ni bila vprašljiva, toda že čez teden dni bodo morali prikazati veliko boljšo igro, če bodo želeli premagati ACH Volley, še pred tem pa jih v sredo čaka nič manj pomemben obračun s finsko ekipo Savo Volley Kuopio.

Kamničani so dvoboj z novomeško ekipo začeli oslabljeni, brez Klemna Hribarja na mestu prostega igralca, že tako pa v ekipi ni bilo kapetana Maxsona Pereire, ki okreva po operaciji. Ker je imel manjše težave s prstom na roki tudi drugi libero, Metod Golob, je na tem mestu zaigral Domen Kotnik, tudi v tako oslabljeni zasedbi pa so bili Kamničani v prvem nizu boljši nasprotnik. Do sredine niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, do odločilne prednosti pa so gostje prišli pred vstopom v končnico niza, ko so domačinom pobegnili za štiri točke (20:16).

V drugem nizu so bili uvodoma boljši Novomeščani, ki so imeli v svojih vrstah razigranega Martina Kosmino, kar jim je tudi prineslo vodstvo z 8:5. Domači odbojkarji so vodili tudi še s 14:10, vendar sta bili ekipi na 15. točki že izenačeni. V izenačeni končnici so bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

Tudi tretji niz je bil v glavnem izenačen, ob Kosmini pa je največ preglavic Kamničanom s svojimi servisi povzročal Valentin Turk, ki je ob koncu tekme zbral kar šest asov. Prav po njegovi zaslugi so Novomeščani v končnico vstopili s prednostjo treh točk (22:19), to pa jim je zadostovalo za osvojeni niz.

Toda v četrtem nizu so Kamničani le prikazali igro, ki se za slovenske državne in pokalne podprvake spodobi. Predvsem so zmanjšali število lastnih napak, v bloku sta blestela Sašo Štalekar z osmimi bloki ob koncu tekme in Miha Bregar s štirimi, oba sta bila učinkovita tudi v napadu, kjer sta se jim pridružila še Primož Vidmar in Andrej Štembergar Zupan. Že ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru so odbojkarji Calcit Volleyja vodili s 16:10, pri njihovem vodstvu z 21:13 pa je bila tekma odločena.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Že pred tekmo sem poudarjal, da je Krka dvignila raven svoje igre, saj dela bistveno manj lastnih napak, kot jih je na začetku sezone. Za nameček smo v tekmo vstopili brez Klemena Hribarja, tako da je na mestu libera igral Domen Kotnik, saj ima tudi Metod Golob težave s poškodbo, kar se nam je v sami disciplini v igri poznalo. Odlično serversko partijo je imel v domači ekipi danes Valentin Turk, ki nam je povzročal veliko težav. Skratka, za nami je težka tekma, v kateri smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage in navkljub izgubljenemu nizu sem zadovoljen.«


Iz Kopra z vsemi tremi točkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v 11. krogu 1A. DOL za ženske gostovale v Kopru, kjer so premagale domačo ekipo Luka Koper s 3:1 (17, -20, 15, 17). V prihodnjem krogu bodo aktualne slovenske pokalne zmagovalke v četrtek, 17. januarja, v dvorani OŠ Stranje, igrale proti drugi ekipi Calcit Vollelyja.

Luka Koper – Calcit Volley  1:3 (-17, 20, -15, -17)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Hodžič (Koper).

Luka Koper: Đukić 21, Raič 2, S. Kušar (L), Isanović 3, A. Kušar, Letnik 3, Jeretič, Dodič 8, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič, Cvetanovič 13. Trener: Dragan Grmača.

Calcit Volley: Valenčič 14, Kotnik, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 9, Pogačar 1, Kostić 13, Charuk 14, Kaker 18, Zorman, Janežič (L). Trener: Gregor Rozman.

Varovanke Gregorja Rozmana so na najboljši močni način končale leto 2018, saj so v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge doma premagale nemško ekipo Ladied in Black Aachen, še pomembnejši pa sta bili zmagi na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Kanalu. Z zmagama proti GEN-I Volleyju v polfinalu ter Novi KBM Braniku v finalu so prišle do pokalne lovorike, na prvi tekmi v novi sezoni pa so z izjemo drugega niza potrdile, da je pokalni naslov zasluženo v njihovih rokah.

Dvoboj s Koprčankami, ki so na božično-novoletni odmor odšle s 14 točkami na šestem mestu, so kamniške odbojkarice na servis Tine Kaker začele z vodstvom 5:0, ki so ga z bolj zbrano igro povečale na 12:6. Tudi v nadaljevanju so bile odbojkarice Calcit Volleyja ves čas boljše, po vodstvu z 19:8 pa je bil niz praktično odločen. Do vodstva z 1:0 so prišle že s prvo zaključno žogo.

Drugi niz je bil v znamenju domače ekipe, predvsem sta bili razigrani Nina Đukić in Marina Cvetanovič, za nameček pa so Kamničanke naredile vse preveč lastnih napak. Sredi niza so jim Koprčanke pobegnile za štiri točke (14:10), vendar zaostanek štirih točk še ni predramil gostujoče odbojkarice, ki so za nameček še slabo zaključevale napade.

V tretjem nizu so se kamniške odbojkarice le prebudile, ob Oliveri Kostić se je razigrala še ena nekdanja igralka Kopra, Sara Valenčič, in povedle z 11:6. Koprčanke, ki so igrale brez izkušene sprejemalke Jelene Pešić, so se jim enkrat še približale na tri točke zaostanka (9:12). To pa je bilo tudi bolj ali manj vse, česar so bile sposobne. Z delnim izidom 9:3 je bil tretji niz odločen v korist Calcit Volleyja, ki je tudi v četrtem nizu vajeti igre ves čas držal v svojih rokah. Kamničanke so vodile s 7:4, 12:6 in 18:12, pred vstopom v končnico so se jim domačinke približale na štiri točke zaostanka (17:21), nato pa so slovenske pokalne zmagovalke dosegle štiri zaporedne točke za začasno prvo mesto na prvenstveni lestvici, saj bo GEN-I Volley, ki ima že tako tekmo manj, tekmo 11. kroga igral v nedeljo v Šempetru.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Danes sem zadovoljen samo s tremi točkami, ne pa tudi s samo igro, ki je bila za čim hitrejšo pozabo. Na ta način v nadaljevanju sezone ne bomo več mogli igrati, ne trenirati, to ni tista prava pot in to bo od ponedeljka naprej nujno treba spremeniti.«


Ankarančanke so bile tokrat boljše

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 11. kroga 1A. DOL za ženske doma izgubile proti ekipi Ankaran Hrvatini z 1:3 (-20, 17, -19, -24). V prihodnjem krogu se bodo v klubskem obračunu že v četrtek, 17. januarja, ob 18.30, v športni dvorani Stranje pomerile s prvo ekipo Calcit Volleyja.

Calcit Volley – Ankaran Hrvatini  1:3 (-20, 17, -19, -24)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Ortl (Polzela), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).

Calcit Volley: Krašovec 15, Špoljarič (L) 10, Topič, Šeme, Lužovec 8, Javornik, Juhant, Gadža, Bošeska, Žužek 7, Zatković 26, Sitar 3, Jerala 9, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Ankaran Hrvatini: Tozan (L), Krstić, Pangerc 8, Angelini 7, Medved (L), Boženk 6, Pavič 9, Cerovac, Ćorić 16, Trobec 10, Omerdić, Barut . Trener: Sebastjan Mikša.

V svoji prvi tekmi v letu 2019 so kamniške princeske morale priznati premoč bolj izkušenim Ankarančankam, ki so jih sicer v prvem delu državnega prvenstva premagale v gosteh, boljše od njih pa so bile tudi v četrtfinalu pokala Slovenije. Četrti medsebojni dvoboj je tokrat pripadel gostjam iz Ankarana, ki so predvsem naredile manj lastnih napak, to pa jim je na koncu tudi prineslo vse tri točke. Zanimivo je, da so bili v vseh drugih elementih igre statistično bolj uspešne Kamničanke, ki pa so naredile kar 36 lastnih napak, ankaranske odbojkarice pa 16 manj.

V začetku prvega niza sta Zala Krašovec in Eva Zatković držali korak z gostujočo ekipo, v kateri je bila najbolj učinkovita Marina Čorić. Prav z njenimi tremi zaporednimi točkami, dve je dodala še Nina Pangerc, so Ankarančanke s šestimi zaporednimi točkami domačinkam pobegnile za šest točk (18:12). V končnici niza so se jim Kamničanke približale na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 20:23, ko je bila v napadu spet uspešna Eva Zatković, toda Koni Trobec in lastna napaka sta bili nato usodni za najmlajšo ekipo v prvi slovenski ligi.

S kar tremi zaporednimi bloki Manje Jerale se je začel drugi niz, ki je bil tudi v nadaljevanju v domeni domače ekipe. Z asom razpoložene Zatkovićeve so Kamničanke povedle s 13:6, nekaj točk sta dodali še Zala Krašovec in Špela Lužovec, ob tem so domače odbojkarice zaustavile še Čorićevo, ki jim je v prvem nizu povzročala največ težav, niz pa je s še enim asom končala Eva Zatković.

Tudi tretji niz so bolj obetavno začele varovanke Francija Obolnarja, ki so na servis Krašovčeve in z blokom Jerale povedle s 7:3, toda Ankarančanke so s kar tremi zaporednimi asi L. Pavič prišle do točke prednosti (9:8). Gostje so nato nekajkrat vodile tudi s tremi točkami naskoka, zadnjič pri 17:14, a je Krašovčeva izid na 19. točki izenačila. Izkazalo se je, da zadnjič v tretjem niz, kajti na servis Marine Boženk so Ankarančanke dosegle pet zaporednih točk, zadnjo Pangerčeva, za vodstvo z 2:1 v nizih.

Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem je nekaj časa bolje kazalo domači ekipi, ki je z blokom Lane Žužek in uspešnim napadom Sare Sitar povedla z 11:7. Po kar štirih lastnih napakah pa so Kamničanke gostjam dopustile, da so jih na 14. točki ulovile. V nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu, prve pa so do zaključne žoge prišle Ankarančanke. Zatkovićeva je s svojo 26 točko na tekmi izid še izenačila, usodo domače ekipe pa sta zapečatili Čorićeva in z asom Pangerčeva.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice