Mali grad

Novice Calcit Volleyballa Kamnik

10.12.2018

 

Z zmago v Puconcih zdaj že sedme

Novice Calcit Volleyballa KamnikOdbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so na gostovanju v Puconcih premagali domačo ekipo s 3:0 (21, 13, 19). Z drugo zaporedno zmago so Kamničanke na prvenstveni lestvici z devetimi točkami že na sedmem mestu, v prihodnjem krogu, v soboto, 15. decembra, pa se bodo v Mariboru pomerile z Novo KBM Branikom.

Roto-Kema Puconci – Calcit Volley II  0:3 (-21, -13, -19)

Puconci – Zelena dvorana Puconci, gledalcev 90, sodnika: Goznik, Miklošič.

Roto-Kema Puconci: Svetanič, Vinkovič 2, Škraban 12, Kebler , D. Oletič, Vilfan 12, Pintarič 5, Šadl 2, Kovač 1, M. Oletič 1, Mikl (L), Gjergjek (L). Trener Tin Vrabl.

Calcit Volley II: Krašovec 10, Špoljarič (L), Topić, Lužovec 10, Javornik, T. Gojak, Gadža, Bošeska, Žužek 2, Zatković 12, Šeme, Sitar 3, Jerala 9, A. Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Varovanke Francija Obolnarja so na poti do zaključnega turnirja pokala Slovenije v osmini finala izločile tudi Roto-Kema Puconce, do zmage pa so prišle prav v gosteh, pa tudi na prvenstveni lestvici so imele pred nocojšnjim dvobojem štiri točke več od domačink. Svojo prednost pred Pucončankami so z odlično igro še povečale in ne samo to, z novimi tremi točkami so na sedmem mestu prehitele Ankaran Hrvatine.

V izenačenem uvodnem nizu, v katerem sta se ekipi menjavali v vodstvu, so bile Kamničanke tiste, ki so prve prišle do treh točk prednosti (16:13). Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Tina Vrabla so Kamničanke dosegle še dve zaporedni točki, vodile pa so tudi še z 22:17. Pred vstopom v končnico so se jim domačinke približale na dve točki zaostanka (21:23), a do preobrata ni prišlo, varovanke Francija Obolnarja so izkoristile že prvo zaključno žogo.

Drugi niz je minil v popolni premoči Kamničank, ki so bile boljše v vseh elementih igre. Domače odbojkarice so naredile vse preveč lastnih napak, v kamniški pa je Lana Žužek dobro razigrala ekipo. Za nameček so gostje prevladovale tudi v bloku, v tem elementu igre se je izkazala Manja Jerala, tako da je bil pri njihovem vodstvu z 20:10 drugi niz odločen.

Tudi v tretjem kamniške princeske niso popuščale, vendar so se morale za zmago pošteno potruditi. V domači ekipi sta bili v napadu razpoloženi Iva Škraban in Ana Vilfan, toda po izenačenju Pucončank na 16. točki, so v nadaljevanju spet prevladovale Kamničanke, ki so izkoristile že svojo prvo zaključno žogo za pomembno zmago v boju za obstanek v ligi.


Z zmago do drugega mesta po prvem delu DP

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga 1. DOL za moške premagali Maribor s 3:0 (20, 23, 25). Tudi v prihodnjem krogu bodo Kamničani igrali doma, njihov nasprotnik bo v soboto, 15. decembra, Hiša na kolesih. Še pred tem jih v sredo, 12. decembra, čaka še tekma v srednjeevropski ligi, njihov nasprotnik bo Posojilnica Aich/Dob.

Calcit Volley – Maribor  3:0 (20, 23, 25)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Novak (Dvor), Pevc (Škofja Loka).

Calcit Volley:  Hribar (L), Bregar 8, Golob (L), Jereb 1, Ratek 3, Vidmar 10, Babkov, Štalekar 11, Lakner 2, Kotnik 3, Štembergar Zupan 16, Ivković 1.Trener: Aleš Hribar.

Mori, Jovanovič, Planinšič 1, Mulec 3, Detela 9, Koblar, Možič 19, Donik 10, Uremovič 3, Kovačič, Virtič, Herman 1, Košenina (L).Trener: Sebastjan Škorc.

V letošnji sezoni sta se kamniška in mariborska ekipa pomerili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, na prvi tekmi so s 3:0 slavili odbojkarji Calcit Volleyja, na drugi so bili po hudem boju s 3:2 boljši Mariborčani, ki so bili pred nocojšnjim obračunom na prvenstveni lestvici mesto pred domačini.

Obe ekipi sta silovito krenili v uvodni niz, prvi pa so do dveh točk prišli domači odbojkarji, a so jim Mariborčani hitro vrnili in povedli z 9:7. V njihovi vrsti se je izkazal predvsem mladi Rok Možič, ki je imel veliko pomoči tudi v Žigi Doniku in Jerneju Deteli. Kamničani, za katere ni igral Maxson Pereira, ki čaka na operacijo, prav tako v prvi postavi še vedno ni Dmitrija Babkova, so za preobrat poskrbeli  prek servisov Jureta Laknerja, ki je z asom po daljšem času poskrbel za kamniško vodstvo z 18:17. Po gostujoči minuti odmora se je z blokom izkazal Aleksandar Ivković, tako da so Kamničani povedli za dve točki (19:17). Z novim asom, tokrat Matije Jereba, je bilo plus tri za domačine (22:19), po bloku Mihe Bregarja pa so prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Bregar je z blokom tudi končal niz.

Drugi niz so domači odbojkarji začeli z zaostankom štirih točk, po polminutnem odmoru pa so le prekinili serijo zaporednih točk gostov. V še težjem položaju so bili po novi točki Možiča, saj so zaostajali že za pet točk (7:12), toda na servis Matije Jereba in z blokom Timoteja Ratka je na 16. točki sledilo prvo izenačenje v drugem nizu. Bregar in Ratek sta z novim blokom poskrbela še za prvo vodstvo Calcit Volleyja v drugem nizu (19:18). V napeti končnici je Sašo Štalekar svojo ekipo popeljal do dveh zaključnih žog. Prve niso izkoristili, potem ko je Domen Kotnik športno priznal, da se je dotaknil žoge, ki je sicer končala v avtu, zato pa so drugo, tudi ta pa je, tokrat brez dotika, končala izven igrišča.

Tudi v tretjem nizu sta se ekipi borili za vsako žogo, tako da so na svoj račun prišli tudi gledalci, prvi pa so v njem do nekoliko večje prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so po napadu Domna Kotnika povedli z 8:4. Na servis Uroša Planinšiča so Mariborčani že na deveti točki izid izenačili, za Kamničane pa je prvič na tekmi na igrišče stopil izkušeni Babkov. Da bi bilo nadaljevanje niza še bolj razburljivo, je poskrbel Filip Uremović, saj so po njegovi točki Mariborčani prvič v tretjem nizu prišli do vodstva (12:11), po dvojnem bloku Žige Donika in Jana Mulca pa že z 18:14. Toda spet je bil Jure Lakner tisti, ki je s svojimi servisi poskrbel, da so se Kamničani gostom približali na točko zaostanka (18:19). Na 20. točki je sledilo izenačenje, v končnico pa so Mariborčani vstopili z dvema točkama prednosti (22:20). Gostje so tudi imeli prvi dve zaključni žogi za zmago v tretjem nizu, nato še eno, vendar je Andrej Štembergar Zupan z asom, nato pa še s točko v napadu, Kamničanom priboril pomembno zmago, s katero so na drugem mestu prehiteli današnje nasprotnike.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »V določenih trenutkih sta obe ekipi igrali na zelo visoki ravni, predvsem kar se borbenosti tiče, je pa res, da bi morali nekaj žog bolj konkretno odigrati in si narediti točkovno prednost pred vstopom v samo končnico. Tega nismo naredili, je pa ena od odlik naše ekipe, da se v težkih trenutkih vrne v igro in za to področje moram fantom samo čestitati. Kakšne detajle v igri pa bomo morali spet s treningi popraviti.«

Sebastijan Škorc, trener Maribora: »Na koncu so odločale izkušnje, ki so na strani domače ekipe. V ključnih trenutkih tekme nismo izkoristili žoge ali dveh, Kamničani pa so. Pred nami je še veliko dela, medtem ko so domačini opravičili vlogo favorita. Tekmo smo odigrali po svojih najboljših močeh, fantom čestitke za borbeno igro, borili so se za vsako žogo, žal pa smo naredili kakšno napako preveč. Vseeno pa vse čestitke Kamničanom, ki imajo izkušeno ekipo in dolgo klop.«


Novogoričanke so bile tokrat premočne

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga 1A. DOL za ženske gostile vodilno ekipo državnega prvenstva GEN-I Volley.  S 3:0 (21, 18, 22) so zmagale Novogoričanke. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke spet igrale doma, v soboto, 15. decembra, bodo igrale s SIP Šempetrom.

Calcit Volley – GEN-I Volley  0:3 (-21, -19, -22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Novak (Dvor).

Calcit Volley: Valenčič 7, Kotnik 8, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 7, Pogačar 4, Kostić 21, Janežič (L), Charuk 7, Kaker 2, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Gen-i volley: T. Blažič ( L ), Ferlinc 1, Zbičajnik, Perić 3, Zaplotnik, Lucas, Velikonja Grbac 8, Kolbl, P. Blažič 9, Lipicer Samec 7, Zampedri (L), Grudina 8, Ščuka 12.Trener Vasja Samec Lipicer.

V zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva sta se v Kamniku pomerili ekipi, ki sta do zdaj vpisali same zmage. Prednost na papirju je bila na strani novogoriške ekipe, za katero v letošnji sezoni igra tudi pet nekdanjih calcitovk, Tina Grudina, Lana Ščuka, Tina Lipicer Samec, Ana Zaplotnik in Pia Blažič, medtem ko dres Kamničank nosita dve nekdanji odbojkarici GEN-I Volleyja, sestri Polona in Špela Marušič.

Do osme točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, prve pa so do dveh točk prednosti prišle domače odbojkarice, ko je bila v napadu uspešna Olivera Kostić (5:3). Tudi do plus tri (11:8) so po zaslugi Katje Mihalinec prišle Kamničanke, zato je prvi po polminutnem odmoru posegel Vasja Samec Lipicer. Drugega je gostujoči trener vzel po novem vodstvu domače ekipe, tokrat s 15:12, po njem pa je že na 15. točki sledilo novo izenačenje. Na servis Klare Perić so Novogoričanke dosegle še dve točki za vodstvo s 17:15. Čeprav so Kamničanke izid hitro izenačile (17:17), gostje vodstva niso več zapravile, predvsem so naredile manj lastnih napak, niz pa končale z asom Tine Grudine.

V druge nizu je prvi po polminutnem odmoru posegel domači trener Gregor Rozman, saj so njegove varovanke po začetnih 0:3 na servis Tine Kaker izid izenačile, nato pa so s slabim sprejemom in lastnim napakam dovolile, da so Novogoričanke pobegnile za pet točk (8:3). Z dvema zaporednima asoma Sare Valenčič so se domačinke na kratko vrnile v igro (8:9), a le na kratko, kajti po dveh novih lastnih napak je GEN-I Volley spet vodil s plus pet (14:9). Visokega vodstva novogoriške odbojkarice niso več zapravile, kajti vse preveč servisov domače ekipe je končalo v avtu, niz pa je še enkrat zaključila Grudina.

Tudi tretji niz se je začel z napakami domače ekipe, po uspešnem napadu Pie Blažič, ki je bila tudi na servisu ter bloku Grudine, dveh nekdanjih igralk Calcit Volleyja, pa so Novogoričanke povedle že s 5:0. Tudi po polminutnem odmoru težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, saj sta točki dosegli še dve nekdanji njeni igralki, Tina Lipicer Samec in Lana Ščuka. Za nameček je Blažič dosegla še asa, prednosti osmih točk pa tako izkušena ekipa, kot je letos novogoriška, ni zapravila. Domačinke so se jim po dobri akciji Olivere Kostić še približale na dve točki zaostanka (17:19), bilo je tudi še 19:21, v končnici pa so bile spet bolj zbrane novogoriške odbojkarice, ki so izkoristile tretjo zaključno žogo, ko je servis Eve Pogačar ostal na mreži.

Odbojkarice Calcit Volleyja in GEN-I Volleyja se bosta spet pomerili že 21. decembra, v polfinalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo v Kanalu.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po porazu z 0:3, je težko reči, da smo bili enakovredni Novogoričankam, je pa res, da smo naredili preveč lastnih napak in preveč napak na servisu. Tu je bila danes razlika. Ne bom rekel, da edina, je bila pa največja in ta je šla v koristi nasprotnic. Res je, da se bomo kmalu srečali tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja, vendar današnja tekma ni bila nič manj pomembna. Škoda, zapravili smo priložnost, da bi prvi del prvenstva končali na prvem mestu, igrali smo doma, določene zadeve niso bile slabe, na njih bo treba graditi in se pripraviti na zaključni turnir.«

Vasja Samec Lipicer, trener GEN-I Volleyja: »Čeprav nismo izgubili niza, to še zdaleč ni bila lahka zmaga. Calcit Volley je veliko tvegal na servisu, kar je logično, na njegovo žalost pa je v tem elementu igre naredil preveč napak. Kamničanke sicer niso igrale slabo, bile so nevarne, zato vem, da nas v polfinalu pokala Slovenije čaka težko delo. Osebno nisem verjel, da lahko prikažemo tako dobro igro, saj smo se šele v petek zjutraj vrnili s Finske.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice