Mali grad

Novi skakalni upi v Kamniku preizkusili Mini Planico

21.12.2015

 

V švicarskem Engelbergu so se včeraj slovenski orli borili za zmago, v Kamniku pa so se na mobilni skakalnici Mini Planica bodoči upi slovenskih smučarskih skokov šele kalili. Na Glavnem trgu so se s pomočjo nekdanjega športnega asa Francija Petka otroci namreč lahko preizkušali v svojih prvih skakalnih poskusih.

Mini skakalnica, katere prednost je možnost uporabe v vseh letnih časih, je svojo turnejo po slovenskih mestih začela letošnjega januarja. Prilagojena je otrokom, tudi začetnikom na smučeh, in preizkušeno varna za uporabo pod strokovnim nadzorom.

Za uspešne skoke se je seveda potrebno najprej dobro ogreti in primerno opremiti. Skupno popoldne so tako otroci z vodjo skakalnice Francijem Petkom začeli z osnovnimi vajami in preverjanjem izgleda varno opremljenega skakalca. Sledil je še prikaz pravilne tehnike, potem pa se je težko pričakovana zabava lahko začela.

V slovenskem prostoru so smučarski skoki med bolj priljubljenimi športi, tudi mini skakalnica pa je eden od inovativnih načinov promocije Planice in predvsem njenih skritih sporočil, ki so v času velikega skakalnega dogodka potisnjena nekoliko v ozadje. Kar res šteje je to, da se otroci učijo premagovati strah in vztrajati težavam navkljub. Vsak uspešno izveden skok pa izboljša njihovo samozavest in še poveča željo po nadaljnjem udejstvovanju, s tem pa je cilj, spodbuda h gibanju, več kot dosežen.

V mestnem jedru Kamnika je imel danes vsak izmed sodelujočih otrok možnost s hitrostjo drveti po skakalnici in sovrstnikom dokazati svoj pogum. Glede na njihove odzive in široke nasmehe je dogodek več kot uspel.

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografija: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice