Mali grad

Novi kamniški gorski reševalci

09.03.2012

 

Februarja je na Zelenici Komisija za reševalne tehnike pri Gorski reševalni zvezi Slovenije organizirala izpite, s katerimi se je zaključilo usposabljanje gorskih reševalcev generacije 2011/2012. Izpite so uspešno opravili in s tem pridobili naziv gorski reševalec tudi trije člani našega društva: Aleš Hočevar, Jure Prezelj in Tadej Trobevšek. 

   

Vsi so se, kot izkušeni alpinisti včlanil v Društvo GRS Kamnik leta 2009 in se takoj aktivno vključili v delo društva. Sodelovali so na intervencijah in se udeležili rednih usposabljanj, ki jih društvo vsako leto organizira za svoje člane. V času usposabljanja so vložili veliko truda in žrtvovali ogromno prostega časa, saj so morali pred zaključnimi izpiti v okviru društvenih usposabljanj opraviti tečaj letne in zimske reševalne tehnike, 80. urni tečaj prve pomoči, ki ga organizira Komisija za medicino pri Gorski reševalni zvezi Slovenije in izpit za bolničarja. 

»Za uspešno reševanje v gorah nad Kamnikom se vam ni bati« mi je pred dnevi dejal eden od članov izpitne komisije. »Vaši fantje so se izkazali. Bili so med najboljšimi na izpitu« je še dodal.

Vsem trem iskrene čestitke!

Besedilo: Franc Miš, Društvo GRS Kamnik
Fotografije: arhiv DGRS Kamnik, Vladimir Habjan, Franc Miš


<< Nazaj | Novice