Mali grad

November in december v Dnevnem centru Štacjon

14.12.2012

 

Konec novembra smo obiskali blejski grad, vodič po gradu pa je bil kar eden izmed nas. Izvedeli smo nekaj novih stvari o blejskem gradu, šli na kosilo in kremšnite. Ogledali smo si tudi tovarno Svilanit, kjer smo spoznavali nove procese dela, kako se naredi brisače, kopalne plašče, ipd…. Izdelovali smo tudi novoletne voščilnice, kar nekaj so jih naročili na Centru za socialno delo Kamnik, veliko pa smo jih naredili tudi za tiste ljudi, ki smo jih spoznali tekom letošnjega leta.

Naučili smo se tudi umetnosti izdelave adventnih venčkov, ki smo jih odnesli na Center za socialno delo Kamnik, Občino Kamnik in na kamniško Policijsko postajo. Novoletno jelko smo okrasili z papirnatimi snežinkami, barvnimi verigami in ostalimi okraski. Poskrbeli smo tudi za okrasitev Dnevnega centra Štacjon.

Obiskali so nas tudi socialni delavci iz tolminskega Centra za socialno delo. Zanimalo jih kaj delamo v Dnevnem centru Štacjon in z veseljem smo jim povedali kaj ustvarjamo, kaj se učimo, kako napredujemo in celo pogostili smo jih s keksi, kavico in čajem. Imeli smo tudi ustvarjalno delavnico izdelave sveč, s tem, da smo ves čas skrbeli za čisto okolico, kidali smo sneg in solili poledenela tla, da se ne bi kdo poškodoval.

Besedilo in fotografije: Potniki Dnevnega centra Štacjon


<< Nazaj | Novice