Mali grad

Nova zmaga za Calcit Volleyball, odbojkarice iz Puconcev brez izgubljenega niza

20.12.2015

 

Nova zmaga za Calcit Volleyball

Odbojkarji Calcita Volleyballa nadaljujejo z uspešnim nizom v 1. DOL za moške. Tokrat so bili v 13. krogu, čeprav so bili v sredo na težkem gostovanju v Apeldoornu, ko so v zlatem nizu premagali nizozemsko ekipo in se uvrstili v osmino finala pokala challenge, boljši še od borbenih Žirovničanov. V sredo, 23. decembra bodo ob 19. uri v ŠD Kamnik igrali še svojo zadnjo letošnjo domačo tekmo s Triglavom.

National Žirovnica – Calcit Volleyball 0:3 (-22, -25, -22)

Žirovnica - Športna dvorana Pod Stolom, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter) in Dugar (Kanal).

National Žirovnica: Kegljevič 8, Bajdak 15, Blagne, Hrovat, Tučen, Mulec 9, Peljhan, Zorman, Beravs 3, Šikanič, Jenko 6, Lindič 4, Globočnik – libero. Trener: Miha Verbič

Calcit Kamnik: Hribar - libero, Novljan 2, T. Štern 13, Štalekar 3, Vidmar 6, Štemberger Zupan 13, Brulec 2, Lakner, Kotnik 5, Ž. Štern 6, Videčnik 9, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

Za domačo ekipo je bila tekma s Kamničani zelo pomembna, saj bi z zmago zadržali stik s SIP Šempetrom in pobegnili Ravenčanom, ki so trenutno na desetem mestu, za osem točk, na drugi strani so gostje z zmago želeli še naprej slediti vodilnemu ACH Volleyju. V izenačeni tekmi so bili bolj zbrani Kamničani, ki so do zmage prišli tudi na račun boljšega bloka, obe ekipi pa sta naredili preveč lastnih napak.

Trener Calcita Volleyballa Marko Brumen je tokrat želel spočiti Žigo Šterna in Domna Kotnika, tako da sta na mestu sprejemalca zaigrala Andrej Štembergar Zupan in Primož Vidmar, tekmo pa so začeli še Žan Novljan, Matic Videčnik, Tonček Štern, Jan Brulec in prosti igralec Klemen Hribar. Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 5:2, vendar je na šesti točki Primož Vidmar izid izenačil. Artjom Bajdak je z blokom in uspešnim napadom Žirovničanom še enkrat priigral tri točke prednosti (11:8), ključni trenutek niza pa se je zgodil takoj po tehničnem odmoru, ko so gostje naredili delni izid 5:0 za vodstvo z 19:16. Domači trener Miha Verbič je poizkušal z dvema polminutnima odmoroma, a več kot na dve točki zaostanka Žirovničani niso prišli.

Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi v drugem nizu izmenjavali v vodstvu. Na odmor so z minimalno prednostjo šli Kamničani, ki pa so ob drugem zaostajali za tri točke. Veliko zaslug za vodstvo je imel Aleš Kegljevič. Čeprav so gostje nekajkrat izid izenačili, so do dveh zaključnih žog prišli domači odbojkarji. Obe so Kamničani rešili, nato pa z blokom Saše Štalekarja prišli še do zmage v drugem nizu.

Začetek tretjega niza, v katerem so v igro vstopili še Domen Kotnik, Žiga Štern in Sašo Štalekar, edina, ki nista dobila priložnosti, sta bila tokrat Jani Konjedic in Jure Lakner, je bil na podoben drugemu, saj so z enako prednostjo na tehnični odmor odšli Kamničani. Tudi do drugega tehničnega odmora si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, v zaključku pa so Žirovničani dvakrat vodili za dve točki (17:15, 21:19), a tudi to ni bilo dovolj za niz. Kamničani so izenačili na 21:21, v končnici sta se z asom izkazala Štembergar Zupan in Kotnik ter prišli do novih treh točk.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »Že nekaj časa čakam, kdaj se nam bo zaustavilo, saj se tekme vrstijo ena za drugo. V Žirovnici nismo ravno blesteli, igrali smo po sistemu toplo-hladno, a smo bili ves čas prepričani v uspeh. Namerno sem tokrat tekmo začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, tudi v tretjem nizu sem želel spočiti Tončka Šterna, fantje pa si še enkrat zaslužijo čestitke za zmago.«

Miha Verbič, trener Nationala Žirovnice: »Kljub temu, da smo tekmo izgubili, smo bili skozi celotno srečanje enakovredni Kamničanom. Še več, možnost smo imeli vsaj za niz. V prvem nizu nas je pokopala črna serija, v drugem nizu smo imeli dve zaključni žogi, v tretjem prednost v končnici. Če bi igrali prejšnjo soboto proti Fužinarju, kot smo danes, bi tekmo na Ravnah zagotovo dobili.«

Iz Puconcev brez izgubljenega niza

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na tekmi 13. kroga 1. DOL za ženske s 3:0 (21, 13, 19) premagale domačo Kemo Puconce. Čeprav so se na tekmo vozile kar štiri ure, so nekaj težav imele le na začetku tekme, v nadaljevanju pa so bile ves čas boljše nasprotnice. Že v sredo, 23. decembra, bodo ob 17. uri v dvorani Tivoli gostile Zgornjo Gorenjsko.

Kema Puconci – Calcit Ljubljana 0:3 (-21, -13, -19)

Puconci – Zelena dvorana. 150 gledalcev. Sodnika: Suljkanović (Maribor) in Štumfel (Mežica).

Kema Puconci: Praprotnik-Flisar 3, Pintarič, Vinkovič, Franko 1, Škraban 7, Banfi 2, Kovač 6, Donša 3, Jerič - libero, Oletič 3, Kadiš 1. Trener: Bojan Novak.

Calcit Ljubljana: Grudina 10, Božič 2, Vrhovnik 8, Igličar, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 19, Aragao, Hribar 2, Jerala – libero, Turk, Potokar 5. Trener: Gašper Ribič.

Aktualne državne prvakinje so v Puconce prišle praktično tik pred tekmo, saj so se zaradi zastojev na štajerski avtocesti v Prekmurje vozile več kot štiri ure. Kljub temu so calcitovke domače odbojkarice nadigrale v vseh prvinah odbojkarske igre, vendar Pucončankam ne gre očitati srčnosti in borbene igre, toda tokrat je bila razlika v kakovosti več kot očitna.

V uvodnem nizu, ki ga so ga calcitovke začele z Mojco Božič, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo, je bil izid izenačen do 12. točke, nato pa so Ribičeve varovanke prestavile v višjo prestavo in do 20. točke že naredile odločilno razliko (20:14). Domačinke se še niso predale in na servis Monike Banfi so se gostjam približale na točko zaostanka (20:21). Izkušenejše gostje so se v končnici nato vseeno zbrale in po napadu Elene Kučej zaključile uvodni niz.

Končnica uvodnega niza je bila za odbojkarice Calcita Ljubljane dovolj veliko opozorilo. V drugem nizu so vodile praktično od druge točke dalje, prevladovale so v bloku in napadu in iz točke v točko je razlika zgolj naraščala. Niz se je končal z blokom Olivere Kostić.

Tudi v tretjem nizu so bile gostje ves čas v prednosti. Po zamenjavi Mateje Kadiš z Janjo Donša se je puconska vrsta že vdale v usodo. Calcitovke so namreč ekspresno povedle za pet točk (5:0) in nato prednost ohranile do konca. Še najbolj so se jim Pucončanke uspele približati v sami končnici niza pri izidu 18:20, a so nato spet odločile izkušnje. Olivera Kostić, ki je bila z 19 točkami najbolj učinkovita igralka tekme, je namreč izkoristila prvo zaključno žogo za niz in srečanje ter zmago gostujočih odbojkaric z maksimalnih 0:3.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: »Po štiriurni vožnji in današnji izkušnji na štajerski avtocesti sem se res bal, kako bomo izgledali, na koncu pa smo odigrali na trenutke zelo dobro, vmes pa bi seveda lahko tudi bolje. V sredo nas čaka še zadnja letošnja tekma državnega prvenstva, nato pa nas čaka še turnir srednjeevropske lige. Ker bo kmalu po novem letu na sporedu tudi zaključni turnir pokala Slovenije, časa za počitek teh božično-novoletnih praznikih ne bo.«

Bojan Novak, trener Keme Puconcev: »Proti favoriziranemu nasprotniku si tokrat več kot častnega poraza nismo uspeli priigrati. Lahko rečem, da je bil poraz res časten, razen mogoče v drugem nizu, ko smo zaradi želodčnih težav morali zamenjati Kadiševo. Prava preizkušnja nas čaka šele v sredo, ko potujemo na zelo pomembno gostovanje v Šempeter.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice