Mali grad

Nova vzletno pristajalna steza vzletišča Kamnik – Duplica

10.06.2011

 

Na popoldanski otvoritvi nove vzletno pristajalne steze vzletišča Kamnik – Duplica, za katerega je Letalski klub Kamnik v tem tednu s strani Javne agencije za civilno letalstvo RS pridobil obratovalno dovoljenje, je bilo nebo kot nalašč za vzlet.

 
 

Sončni žarki so še toliko bolj obsijali novo stezo dimenzije 425 x 25 metrov. Le-ta bo po besedah predsednika Letalskega kluba, Silva Vidergarja, omogočalo varnejše letenje gleda na prejšnjo, krajšo pristajalno stezo, svoje dejavnosti pa bo odslej lahko nemoteno opravljala tudi modelarska sekcija.

 
   

V svojem govoru se je predsednik kluba za njihovo novo pridobitev, katera bo, po njegovih besedah, zdaj postala zanimiva tudi za Ljubljanski letalski klub, zahvalil vztrajnim članom (25 članov z ultra lahkimi letali in motornimi zmaji leti skoraj vsak dan), Občini Kamnik in kontroli letenja.

 
   

»Leteti  je od nekdaj človekov sen« je v svojem govoru izpostavil kamniški župan Marjan Šarec, ki je predsedniku in članom kluba zaželel mirno nebo in jasen pogled.   

 

<< Nazaj | Novice