Mali grad

Nova povezovalna cesta je odprta

31.08.2010

 

Lokalna povezovalna cesta B31 je včeraj popoldan doživela slovesno odprtje, ob
20. uri pa je po cesti prvikrat stekel promet, ko so zadnje ovire na cesti odstranili župan Smolnikar ter ministra Henrik Gjerkeš in Roko Žarnić.

Slavnostni govornik na uradnem odprtju, minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Henrik Gjerkeš je izpostavil cesto kot pomembno pridobitev zaradi povečanja prometne varnosti in razbremenitve prometa. Po besedah ministra se je varnost v cestnem prometu v zadnjih letih dvignila za kar 42 %, kar pomeni, da gremo v pravo smer. Za povečanje varnosti se minister ne zavzema ne le kot član vlade, temveč tudi kot predsednik ZŠAM.

Kljub temu pa varnosti, po mnenju ministra, ni mogoče zagotoviti le s kakovostno prometno infrastrukturo, za katero sta odgovorni država in lokalne skupnosti, ampak smo eden ključnih elementov zagotovo udeleženci v prometu, ki lahko k temu prispevamo tudi  z odgovornem vedenjem in spoštovanjem predpisov.

Župan Tone Smolnikar je izpostavil cesto kot pomembno pridobitev tudi za pešce in kolesarje, saj bo nova rekreacijska pot povezovala Duplico s kamniško obvoznico ter naprej z zavodom CIRIUS in mestom. Župan je spomnil tudi na evropska sredstva, ki jih je Občina Kamnik uspela pridobiti za projekt Lokalne povezovalne ceste B31.

Ob slovesnem odprtju sta Cestno podjetje Ljubljana in podjetje SCT poskrbela še za eno prijetno dejanje. VVZ Antona Medveda oziroma vrtcu Kamenček, ki še v letošnjem letu odpira svoja vrata, sta poklonila vrednostni ček v višini 3.000 evrov za nakup igrač in opreme. Ček je iz rok Alojzija Kramljaka, predsednika upravnega odbora CPL, in Roberta Kuzmana, izvršnega direktorja SCT, prejela ravnateljica VVZ Antona Medveda Renata Hojs, ki se je obenem zahvalila za izkazano pozornost. Najmlajši predstavniki kamniškega vrtca pa so v znak zahvale zbranim zapeli in zaplesali. 

Slovesnosti se je udeležil tudi minister za okolje in prostor prof dr. Roko Žarnić, predstavniki izvajalcev in nadzora, župani nekaterih sosednji občin ter številni občani, ki so projekt Povezovalne ceste, vsaj po prejetih odzivih, z zanimanjem spremljali skozi celo leto.

Oba ministra, dr. Henrik Gjerkeš in prof.dr. Roko Žarnić, sta pred uradnim odprtjem obiskala župana v njegovem kabinetu.

 

Več o povezovalni cesti s klikom na povezavo


<< Nazaj | Novice