Mali grad

Nor tekmovalni vikend, novi izjemni rezultati

23.09.2014

 

Za Calcit Bike Teamom je še en izjemno uspešen tekmovalni konec tedna. Člani kamniškega moštva so pedala vrteli na različnih dirkah in disciplinah, povsod pa se izkazali z izjemnimi dirkami in rezultati. Boštjan Hribovšek je osvojil naslov državnega prvaka v vzponu, Peter Zupančič je bil med starejšimi mladinci drugi, Urban Ferenčak je na zadnji dirki avstrijskega pokala v eliminatorju končal na drugem mestu, Gregor Krajnc pa je na Poljskem v močni mednarodni konkurenci med mlajšimi člani osvojil drugo mesto.

Urban Ferenčak je v soboto, tako kot tudi poprej, odlično opravil svoje delo na zadnji tekmi avstrijskega pokala. Na nočni dirki v Birkfeldu je osvojil drugo mesto, na tem mestu je končal tudi kvalifikacije. V obeh primerih je v hrbet gledal le zvezdniku te discipline Danielu Federspielu, v boju za drugo stopničko zmagovalnega odra pa se je boril z Julianom Costo. V skupnem seštevku je po devetih dirkah osvojil odlično četrto mesto.

»Sezono sem zaključil v redu. Federspiel je še od svetovnega prvenstva v formi. Če bi bila dirka na en krog, bi bil še zelo konkurenčen, na tri je bilo pa preveč. Trije smo se borili za drugo mesto. Od starta sem bil drugi, potem se enega spustil naprej, ker sem videl, da se ne splača, je bila dirka le predolga. Ko smo šli v zadnji krog sem ga prehitel,« je razložil Urban, ki se bo povsem za konec sezone preizkusil še na dirki v enduru.

Peter Zupančič je isti dan blestel na tradicionalnem, 19. kronometru na Rašico. Absolutni najboljši rezultat je postavil prav naš tekmovalcev, ki je progo premagal v 13 minutah in 56 sekundah. To ni bila edina zmaga Calcit Bike Teama; prva je bila tudi Katja Kranjec v kategoriji do 15 let, družbo na zmagovalnem odru ji je delala drugouvšrčena Zoja Kranjec. Drugi je bil med dečki do 15 let tudi Žan Pahor. Osvojili smo še dve drugi mesti, zanj sta poskrbela Rajko Novak med moškimi od 41 do 50 let in Miro Jagodic v najstarejši moški kategoriji.

»Vzpon na Rašico mi je v bistvu že kar ena tistih tekem, katere se res rad udeležim. Je ena redkih take vrste in tudi sama trasa mi je všeč, kljub temu, da gre za dokaj kratek vzpon. Že nekako tradicionalno je, da grem od doma s kolesom in potem nazaj, saj mi je dokaj blizu, kar je še en razlog več za udeležbo. Drugače sama vožnja na tekmi se mi je zdela v redu, tudi sam čas ni bil slab, prav tako pa sem zaradi same daljše dolžine imel ravno pravšnjo aktivacijo za naslednji dan za Blegoš,« je prvi tekmovalni dan vikenda pokomentiral Peter.

Naslednji dan je bilo na Blegošu državno prvenstvo v vzponu. Peter se je tokrat moral zadovoljiti z drugim mestom, premagal ga je le Rok Naglič. Je pa bil vnovič dobre volje Boštjan Hribovšek, ki je slavil v kategoriji elite za moške, in osvojil drugo majico državnega prvaka v sezoni 2014, najboljši je bil tudi v olimpijskemu krosu. Tina Perše je v ženski elite kategoriji osvojila tretje mesto, med veterani 2 je Matej Hartman bil drugi, Bojan Kamperl pa je med veterani 3 osvojil naslov prvaka.

»Majica je majica, rezultat pa ni bil briljanten. Računal sem na boljši čas. Pričakoval sem boljšega. Ampak nikoli nisem bil dober na klanec in nikoli ne bom. Lahko neprestano treniram vzpone, pa ne bom dober,« je na kratko pokomentiral dirko za državne naslove Boštjan, Peter pa je dodal: » »Nedeljsko tekmo sem prav tako že nestrpno pričakoval, saj je to bila verjetno zadnja moja 'resna' tekma letos ter tudi zadnja še v kategoriji mladinci. Samo počutje je bilo dobro, sem bil pa na začetku tekme pozoren, da se nisem preveč zagnal, saj je sam vzpon sorazmeroma dolg in greš kmalu prehitro. Z vožnjo sem zadovoljen, prav tako pa je bil čas nad trenutnimi pričakovanji, saj se pozna, da počasi prihajam iz forme, prav tako pa je bil Rok preprosto boljši, tako da mu gre za zmago le čestitati.«

Medtem ko je večina kamniških gorskih kolesarjev pedala vrtela na domačih tleh, Urban pa seveda na avstrijskih, je Grega Krajnc tekmoval na Poljskem. V Jelenii Gori, na dirki v čast poljske zvezdnice Maje Wloszczowske, je v sobotnem kratkem krosu osvojil 11. mesto, dan kasneje pa je olimpijski kros med mlajšimi člani končal na drugem mestu. Boljši je bil le Slovak František Lami, ki pa je imel le 25 sekund prednosti.

»Trener Samo Rauter me je vprašal, če bi šel, bil sem takoj za, saj mi malo večje dirke pridejo prav, že samo zaradi izkušenj. Na pot me je s sabo vzela italijanska ekipa Colnago, katere vodja je Jernej Sobočan. V soboto sem dirkal XCC, v nedeljo pa XCO, na kateri sem v absolutni konkurenci končal okoli 10. pozicije, bil sem pa drugi med mlajšimi člani v krosu. Proga je bila težka. Od starta sem bil nekje četrti, potem pa sem počasi napredoval. Tretji ali četrti krog sem bil celo vodilni. Na koncu sem zadovoljen z drugim mestom,« je po dirki in vrnitvi domov razložil Grega, ki je ob tem še pohvalil organizacijo dogodka, ob tem pa potrdil, da je s prvo sezono med mlajšimi člani izjemno zadovoljen, z veseljem pa zre proti novi.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice