Mali grad

Nogometni klub Kamnik praznoval 90. letnico obstoja

25.09.2010

 

Nogometni klub Kamnik v teh dneh praznuje 90. letnico obstoja organiziranega nogometa v Kamniku. Člani kluba so včeraj ob visokem jubileju pripravili Slavnostno akademijo, kot so zapisali, v čast vseh nogometašev - sedanjih in bivših-, članov in simpatizerjev kamniškega nogometa.

Na odru Doma kulture v Kamniku so spregovorili predsednik kluba Boris Švajger, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Stane Oražem in župan Občine Kamnik Tone Smolnikar.

Župan Smolnikar je čestital predstavnikom kluba ob visokem jubileju ter jim zaželel veliko uspeha tudi v bodoče. Po mnenju župana je potrebno graditi predvsem na mladih, ki že sedaj nizajo odlične rezultate, saj bodo le tako še naprej uspešno branili sinje modre barve Kamnika. Župan je še spomnil, da Občina Kamnik v zadnjih letih večino vseh sredstev, ki jih v proračunu namenja za programe športa, namenja posebej za mlade in najmlajše, rezultati pa so zagotovo lepo vidni.

Predsednik kluba Boris Švajger je poudaril pomembno vlogo gospodarstva, kjer je izpostavil podjetje Calcit, in lokalnih skupnosti za obstoj in razvoj nogometa na Kamniškem, na podporo teh pa seveda upajo tudi v bodoče.

Ob koncu so podelili spominske plakete nekaterim zaslužnim članom nogometnega kluba. Dr. Niko Sadnikar in prof. dr. Vladimir Klemenčič, ki sta bila člana kamniškega kluba v obdobju pred in med drugo svetovno vojno, sta orisala nekatere zanimive dogodke iz tistega obdobja.


<< Nazaj | Novice