Mali grad

Nočno sankanje in krpljanje na Veliki planini

08.03.2017

 

Nočno sankanje in krpljanje na Veliki planiniDružba Velika planina d.o.o. vas vabi na nočno sankanje in krpljanje. Nočno sankanje poteka po kar 2,4 kilometra dolgi, razsvetljeni progi, in sicer od vmesne postaje sedežnice pa do zgornje postaje nihalke. Nočno sankanje je organizirano od četrtka do nedelje, od 17. do 21. ure. Izposoja sani je možna na zgornji postaji nihalke. V času nočnega sankanja obratujeta tudi okrepčevalnica Skodla in gostišče Zeleni rob, kjer se lahko okrepčate in pogrejete. Družinske sankaške vozovnice stanejo 40 evrov, vključujejo dva odrasla ter do štiri otroke. Ker smučišče ne deluje, pa se lahko obiskovalci sankajo po smučišču tudi čez dan.

Današnji dan so planino prebudili sončni žarki. Zato je čudovit dan za sprehod po zamrznjenem snegu, krpljanje ali oddih na sončku. Seveda pa vas po sprehodu s krpljami, vabimo tudi na odlične skutine sladke štruklje, ki jih za vas pripravljamo na Zelenem robu. Posedite na sončku, uživajte v gorskem zraku in se naglejte čudovitih razgledov zasneženih planin. 

Krplje nam olajšajo hojo po globokem snegu, saj nam večja površina zmanjšuje vdiranje, hkrati pa zobci na spodnji strani krpelj preprečuje zdrse na ledenem terenu. Krplje so primerne za ne prestrmi teren, zato so zelo primerne za hojo po Veliki planini. Priporočamo sprehod po poti od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba, ter naprej po pastirskem naselju, kjer je sprehod med idilično zasneženimi kočami pravi balzam za dušo in telo. Krplje si lahko vsak dan izposodite na zgornji postaji nihalke. Dnevni najem krpelj in palic stane 7 evrov.

Besedilo in fotografiji: Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice