Mali grad

Noč zaznamovale obilne dežne in snežne padavine

28.10.2012

 

Vodotoki na območju občine so od 2. 25 ure dalje v upadanju. Dosežen je bil najvišji pretok, in sicer 98,8 m3 pri višini 218 cm, kar je največje povprečje v zadnjem letu.

Od 5. ure zjutraj se izvaja nadzorna služba glede poplavne varnosti in zimske službe. Na višje ležečih predelih je zapadlo približno 7 cm snega. Od 6. ure zjutraj so se snežne padavine močno okrepile, zato so ob 7.15 uri na teren odšle vse razpoložljive enote, ki izvajajo posipanje in pluženje cest, predvsem na višje ležečih predelih. Po zadnjih podatkih je v kraju Okrog pri Motniku zapadlo 11 cm snega, v Češnjicah pa 8 cm.

Okoli 7. ure zjutraj je prišlo do izpada elektrike v Tuhinjski dolini, po vsej verjetnosti zaradi snegolomov. Pristojne službe električnega podjetja nevšečnost že odpravljajo.

Poveljnik Civilne zaščite Matjaž Srša nam je sporočil, da se je okoli pol enajste ure podrlo drevo pred naseljem Špitalič. Na kraju so vzdrževalci Cestnega podjetja Kranj, ki urejujejo nastalo situacijo. Državna cesta je zaprta.

Prav tako poteka intervencija zaradi podrtega drevesa na Streliški ulici v Kamniku. Posredujejo gasilci PGD Kamnik, policija in Elektro Ljubljana. Cesta je normalno prevozna.


<< Nazaj | Novice