Mali grad

Nika, Tilen, Žan, Katja in Eva na evropsko prvenstvo mladih v Gradec

08.08.2014

 

Stattegg pri Gradcu bo med 10. in 15. avgustom gostil zdaj že tradicionalno in uveljavljeno evropsko prvenstvo za mlade v gorskem kolesarstvu. Slovenske barve bodo branile štiri ekipe, ena od njih z imenom Calcit Bike Team U15, ki jo bodo sestavljali Nika Dečman, Tilen Jagodič in Žan Kranjec, v Avstriji pa bodo še dve članici kamniškega moštva: Katja Kranjec in Eva Jagodič v ekipi Slovenia U17.

Nastopile bodo ekipe iz Norveške, Nizozemske, Švice, Slovaške, Hrvaške, Švedske, Italije, Madžarske, Anglije, Francije, Estonije, Danske, Češke, Belgije in Avstrije. Ter seveda Slovenije, ki bo na avstrijskem Štajerskem imela 12 tekmovalcev v štirih ekipah. Poleg že naštetih naših kolesarjev in kolesark bodo tam še Miha Klemenčič, Matjaž Lozar in Nina Mosser (vsi Orbea Geax – SC Hermagor Friendship Tea U15), Matevž Govekar, Vita Movrin in Tomaž Šinigoj (vsi Slovenia U15) ter Aljaž Tratnik, ki bo v ekipi delal družbo Katji in Evi.

Prvenstvo se tekmovalno začne v ponedeljek, 11. avgusta, ko bo na sporedu ekipna vožnja na čas, s katerimi bodo določili startne položaje za torkovo ekipno vožnjo v krosu. V sredo bo na vrsti kombinacija (spretnostna vožnja) in kros, v četrtek daljši olimpijski kros, za konec pa v petek še olimpijski kros.

Ekipe

Calcit Bike Team U15

Orbea Geax - SC Hermagor Friendship Tea U15

SLOVENIA U15

SLOVENIA U17

Vsakodnevno lahko dogajanje spremljate na http://prijavim.se/, kjer bo na voljo poročilo in fotografije. 

Besedilo: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice