Mali grad

Nevihte, lokalno močna neurja in obilne padavine so v jutranjih urah povzročile škodo tudi v občini Kamnik

21.08.2014

 

Na območju občine je pozno zvečer in v zgodnjih jutranjih urah nastala obsežna nevihta z obilnimi padavinami, ki so povzročile večjo škodo predvsem na cestni in komunalni infrastrukturi.

Narasli hudourniki in meteorna voda je poškodovala večji del makadamskih cest, predvsem v višje ležečih predelih občine. Največ težav je povzročila hudourniška voda, ki je poplavljala cestišča. Zaradi nanosov materiala je ponekod oviran promet. Narasla voda je poškodovala tudi gozdne ceste, nanosi materiala so tudi na kmetijskih zemljiščih. Sprožili so se manjši usadi in plazovi.

Posamezna območja občine so imela moteno oskrbo z električno energijo, nekaj škode je zaradi udara strel nastalo tudi na telekomunikacijski infrastrukturi.

Občinske strokovne službe in delavci Komunalnega podjetja Kamnik so že od jutra na terenu in ocenjujejo škodo. Izvajajo se že prvi ukrepi za odpravo posledic nastale škode in določajo prioritete za naslednje dni. Na najbolj ogroženih območjih bodo po potrebi vzpostavljene delne ali popolne zapore cest.  Ocena nastale škode bo znana v naslednjih dneh.

Občani lahko nastalo škodo na cestah prijavijo na Občinski štab CZ, tel. 01/8318-194 ali na elektronska naslov: cz.kamnik@kks-kamnik.si.


<< Nazaj | Novice