Mali grad

Neurje z vetrom in točo v Tuhinjski dolini

12.05.2014

 

Včeraj zvečer, okoli 20. ure, je močno neurje z vetrom in točo zajelo celotno območje države, v naši občini je najhujše posledice povzročilo na območju Tuhinjske doline. Zaradi podrtega drevja na stanovanjski hiši v Zgornjem Tuhinju in poškodovane strehe na Lazah so posredovali gasilci PGD Zg. Tuhinj in PGD Kamnik. Na območju Zg. Tuhinja je bila zaradi podrtega drevja motena oskrba z električno energijo in telekomunikacijami, zato so na teren takoj odšle tudi enote Elektra in Telekoma.

Zaradi neprevoznosti cest so bile aktivirane cestno-komunalne službe, plužne enote ter policija. Na določenih odsekih občinskih cest je močan veter nanesel približno 30 cm toče, zato je bilo potrebno pluženje, saj ceste niso bile prevozne.

Na območju Motnika in Kamniške Bistrice smo beležili podrto drevje na cestah, zato so imeli gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Motnik polne roke dela. V kraju Motnik se je zaradi neurja podrla večja lipa, ki je poškodovala streho turističnega centra Motnik ter kapelice.

Zaradi motene komunikacije so tuhinjskim gasilcem na pomoč priskočili še prostovoljni gasilci PGD Srednja vas, ki so kolegom iz Zg. Tuhinja omogočili komunikacijo z dežurno službo PGD Kamnik. Dežurne službe so bile vzpostavljene v vseh sodelujočih gasilskih enotah.

Na terenu je delo z ostalimi službami in gasilskimi enotami koordiniral poveljnik Civilne zaščite Kamnik.

Vsem sodelujočim prostovoljnim gasilkam in gasilcem ter drugim službam (Telekom, Elektro, Komunalno podjetje Kamnik, Cestno podjetje Kranj, Policija) se v imenu Občine Kamnik iskreno zahvaljujemo, saj so ponovno dokazali »tovarištvo«, da so v nesreči pripravljeni nuditi pomoč sočloveku. 

 

 


<< Nazaj | Novice