Mali grad

Nejc Markač nagrajen na likovnem natečaju

22.01.2013

 

Triglavski narodni park je oktobra 2012 razpisal otroški likovni natečaj na temo škodljivih učinkov uporabe pirotehniških sredstev na naravo in človeka. Na natečaju so sodelovali učenci od 4. do 9. razreda osnovnih šol.

Tema natečaja je bil vpliv uporabe pirotehničnih sredstev za naravo in ljudi. Pri tem so lahko avtorji z likovnimi deli izrazili svoj pogled na ekološke, zdravstvene in estetske vidike pri uporabi pirotehničnih srdstev.

Likovna dela so bila izdelana v katerikoli risarski, slikarski ali grafični tehniki. Format je bil poljuben. Največja dovoljena velikost pa je bila A3 (velikost risalnega lista).

Na likovni natečaj se je odzvalo 237 učencev od 4. do 9. razreda iz 24 šol, med njimi tudi iz OŠ Toma Brejca in OŠ Marije Vere iz Kamnika. Razmišljujoči osnovnošolci so predstavili svoj pogled na temo uporabe pirotehničnih sredstev. Natečaj je bil hkrati spodbuda, da se mladi pogovarjajo o problematiki uporabe pirotehnike s stališča varnosti človeka, ogrožanja živali in onesnaževanja narave.

V soboto, 19. januarja 2013, pa je potekala uradna razglasitev rezultatov na Triglavski tržnici v Info središču TNP Triglavska roža na Bledu. Tri članska strokovna žirija v sestavi Tanja Menegalija, Ana Marija Kunstelj in Aleš Zdešar je pregledala vsa prispela dela ter izbrala najboljših deset risb ob upoštevanju likovne izvirnosti, tehnične izvedbe in vsebinske povezanosti s tematiko natečaja.

Nagrado za uvrstitev v skupini od 4. do 10. mesta je prejel učenec 4. a razreda OŠ Marije Vere iz Kamnika Nejc Markač, za kar mu iskreno čestitamo!

Razstava ilustracij bo v Informacijskem središču TNP Triglavska roža na Bledu na ogled do nedelje, 3. februarja 2013, med 10. in 14. uro.

Vir: povzeto po OŠ Marije Vere in Triglavski narodni park


<< Nazaj | Novice