Mali grad

Nejc Kuhar in Karmen Klančnik zmagovalca 17. gorskega teka na Grintovec

26.07.2015

 

V osrčju Kamniško-Savinjskih Alp je tradicionalni tek, že 17. gorski tek na Grintovec, pod organizacijskim vodstvom Kluba gorskih tekačev Papež, gostil najboljše domače in tuje gorske tekače. S časoma 1 ura 19 minut in 57 sekund ter 1 ura 42 minut in 36 sekund sta letos naslov kralj in kraljica Grintovca prejela Nejc Kuhar in Karmen Klančnik. Ob zaključku preizkušnje je zbrane v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi.

Domačim in tujim tekačem pomeni tek na Grintovec poseben izziv, izjemen čar, zato sodi med najbolj priljubljene in najbolj obiskane gorsko-tekaške prireditve doma in v tujini. Tek je četrta tekma za Pokal Slovenije, državno prvenstvo za otroške kategorije in, pod okriljem svetovne zveze za gorske teke, tretja tekma za Svetovni pokal.

Start in cilj vseh kategorij je bil »Pri Jurju« v Kamniški Bistrici, kjer je sledila slovesna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj 17. gorskega teka na Grintovec. Prav vsem tekmovalkam in tekmovalcem je za njihovo vztrajnost, pogum in trud čestital podžupan Igor Žavbi, vse čestitke pa namenil tudi organizatorjem teka.

Na vrh Grintovca je danes najhitreje pritekel Slovenec Nejc Kuhar s časom 1 ura 19 minut in 57 sekund. Kot drugi je na vrh prišel Kenijec Francis Muigai Wangari, tretji je bil Švicar David Schneider.

V ženski konkurenci je na vrh najhitreje pritekla Slovenka Karmen Klančnik s časom 1 ura 42 minut in 36 sekund. Za njo je pritekla Hrvatica Veronika Jurišić (AK Sljeme Zagreb) sledila pa jima je Slovenska Jana Bratina (ŠD Nanos Podnanos).

Za glasbeno popestritev zaključka kamniškega ekstremnega teka so poskrbeli citrar Tomaž Plahutnik, baritonist Marko Kobal in Godba Stranje.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke vsem gorskim tekačem!


<< Nazaj | Novice