Mali grad

Nedeljski Čarobni dan v Arboretum Volčji Potok privabil številne družine

16.09.2012

 

Danes je v Arboretumu Volčji Potok potekala družabno humanitarna prireditev Čarobni dan, ki naj po besedah organizatorja, privabila kar 20.000 obiskovalcev. Prireditev je bila zaradi izjemno slabe vremenske napovedi dne 2. septembra 2012 prestavljena na današnjo nedeljo.  Ekipi družbe Netvizija d.o.o. je tokrat vreme dobro služilo zato so danes, v Arboretum Volčji Potok, privabili številne obiskovalce. Popoldan je Čarobni dan obiskala podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Čarobni dnevi se štirikrat na leto zvrstijo na najlepših kotičkih Slovenije in so v prvi vrsti namenjeni družinam, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas, otroci pa lahko spoznavajo etnološke posebnosti krajev, se srečujejo s pomenom okoljevarstva, razvijajo svojo kreativnost ter se zabavajo ob plesu, glasbi in športu. Rdeča nit dogodka je humanitarnost, saj organizator - družba Netvizija - s pomočjo Zveze prijateljev mladine ter pokroviteljev in partnerjev več kot 100 otrokom iz socialno šibkejšega okolja na ta način omogoča brezplačne obšolske dejavnosti skozi celo šolsko leto.

Tudi današnji dan v Arboretumu Volčji Potok je bil dobrodelne narave. Številne družine iz vse Slovenije so se v prekrasni Arboretum zgrinjale že zgodaj zjutraj. V dopoldanskih urah so jih sprva pozdravili godbeniki Mestne godbe Kamnik in mažoretke Mažoretne skupine Veronika. Nato pa so se vsi prepustili prijetni zabavi na zelenicah in skrivnih kotičkih Arboretuma. Za otroke je bilo še posebej dobro poskrbljeno, saj so zanje pripravili veliko različnih ustvarjalnih in športnih delavnic, obilo glasbene zabave in številne animacije. V Čarobnih deželah – dežela Pike Nogavičke, dežela Rdeče kapice, dežela Čebelice Maje, dežela Janka in Metke, dežela Petra Pana, Vzajemkova dežela, so se lahko sproščali ob ustvarjalnih, plesnih, športnih in ostalih delavnicah. Otroci so risali, izdelovali štampiljke in t.i. primitivni fotoaparat ter se zabavali s hojo po brvi. Spoznavali so pomen zdrave prehrane, se dotikali kač in kuščarjev. Bolj živahni so svoje spretnosti preizkušali v borilni veščini Capoeira ali pa plezali v krošnje drevesa in se prepuščali užitkom plezalnega stolpa. V čarobnem dogajanju v lesenem amfiteatru so obiskovalci uživali v improvizacijskih predstavah, zvrstile pa so se tudi različne plesne predstave in delavnice.

Čarobni oder je bil čaroben prav ves dan. Izjemen odrski program, kjer je letos zagotovo gostil največje število zvezd kot so skupina Victory, Nuša Derenda, Trkaj, Tinkara Kovač, katarina Mala, Dvojčici Prusnik, Miha Debevec in Tomaž Rožanec, Jerica Haber, Gašper Mihelič iz X factorja, Game Over, Čarodej Toni in mnoge druge, je privabil glasbe željne družine.  

Otroci so lahko jahali ponija. Tisti bolj pogumni so se lahko slikali s pitonom, štirinožni prijatelji- leteči psi pa so poskrbeli za prijetno vzdušje in smeh, saj so nam prikazali mnogo zanimivih trikov, ki so se jih naučili v pasji šoli.

Ob uradnem delu prireditve je Barbara Novak iz družbe Netvizija takole, s Čarobnega odra, pozdravila vse prisotne: »To je četrti Čarobni dan v Arboretumu in praznujemo tretji rojstni dan. Vsako leto je lepše praznovanje in želimo si, da bi bilo naslednje leto še lepše. Hvala vsem obiskovalcem, hvala vsem nastopajočim in vsem, da podpirate Čarobni dan. Predvsem pa hvala Občini Kamnik. Prepričana sem, da bomo sodelovali še naprej«.

Pred razrezom torte je o sami prireditvi nekaj besed namenila tudi podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar: "Seveda bomo še naprej sodelovali, v to nas zagotovo prepričujete tudi vi. Najprej bi želela pozdraviti vse Kamničanke, Kamničane, obiskovalke in obiskovalce tega Čarobnega dneva. Danes vas bo okoli 20.000, kar seveda pomeni rekord. Verjetno ni nobena skrivnost, zakaj Čarobni dan ravno v Arboretumu, torej kamniškem kotičku, ki resnično spada med čarobne kotičke naše občine. Organiziranih je ogromno aktivnosti, menda preko 200 delavnic. Tukaj lahko starši in otroci aktivno preživite zares zanimiv dan." Na koncu pa še dodala: "Posebno pa smo zadovoljni s tem, da Čarobni dan misli tudi na tiste otroke, ki so danes lačni. Tukaj mislim, da so država in tisti, ki so odgovorni za to, da poskrbijo za vse otroke te države, tukaj odpovedali. Potrebujemo humanitarne aktivnosti, da bi nasitili lačne otroke. Vem, da imate danes še veliko dela in komaj čakate tisti pomemben dogodek, razrez torte, zaradi tega vam želim resnično čarobni dan, naklonjeno nam je tudi vreme. Verjamem, da boste še marsikaj lepega doživeli in se bo to, kar se danes tukaj dogaja, otrokom in ostalim vtisnilo v trajen spomin. Hvala«.  

Vodja projekta Katja Verderber je Čarobnemu dnevu zapela »Vse najboljše«, nato pa je sledil razrez torte velikanke. Dogajanje in rajanje v Arboretumu Volčji Potok se bo nadaljevalo v pozno popoldansko nedeljo.


<< Nazaj | Novice