Mali grad

Natečaj »Življenje v kapljici vode«

23.01.2019

 

Natečaj »Življenje v kapljici vode«JP CČN Domžale – Kamnik je moderna in ena večjih čistilnih naprav v Sloveniji. Poleg čiščenja odpadne vode deluje tudi kot učni in izobraževalni center na področju Slovenije. Ker si čistilne naprave, ki skrbijo za ohranjanje vodnih virov, zaslužijo pomembno mesto v naravnem in socialnem okolju, smo se v namen promocije in povečanja prepoznavnosti dejavnosti čiščenja odpadnih vod odločili za širšo akcijo. V namen spodbujanja kreativnosti, naprednih idej in promocije odgovornega ravnanja z vodo skozi njeno pot od izvira do izliva, razpisujemo natečaj o vodi.


Izhodišča

K sodelovanju v natečaju vabimo posameznike in skupine, ki znajo predstaviti inovativen način pojmovanja vode in na svojstven način opisati pot onesnažene odpadne vode skozi čistilno napravo, kjer se prečisti. Cilj, ki ga zasledujemo, je skozi kreativne, humorne in zanimive zgodbe v grafični ali video obliki v javnosti izboljšati poznavanje in razumevanje posameznih procesov, ki potekajo na čistilni napravi. Povejte, pokažite ali naslikajte, kako voda postane čista, kaj je odpadna voda in kako si predstavljate čiščenje odpadne vode. Pričakujemo inovativen, humoren prispevek in kreativno razmišljanje o vodi, ki je naše največje bogastvo. Glavni protagonisti bodo tako lahko tudi različni mikrobi ali mikroorganizmi, ki so nepogrešljivi v procesih čiščenja odpadne vode. Potencialni sodelujoči si lahko za lažje razumevanje procesov čiščenja odpadne vode ogledajo našo spletno stran oz. se oglasijo na ogledu čistilne naprave ob predhodni najavi, ko bodo lahko tudi posneli slikovni material. Zaželeni so kreativni, inovativni prispevki in humoren prikaz, ki sledi ideji gibanja vode v naravi in procesov v čistilni napravi. Upoštevali bomo le prispevke, ki bodo oddani v elektronski obliki na CD-ju ali USB-ključku.

Strokovna komisija bo med prispelimi deli izbrala 3 finaliste, ki se bodo potegovali za prva tri mesta. Na DNEVU ODPRTIH VRAT v maju 2019 bo prisotna publika z javnim glasovanjem izbrala najboljšo izmed treh
najbolj kreativnih rešitev, ki jih bomo tudi denarno nagradili. Rešitve udeleženci oddajo v prikazni obliki, npr. v obliki 3-5-minutnega videa (ali video animacije), v grafični obliki (kot serijo risb ali kot strip – oblika zgodbe v slikah) ali na drug poljuden način.

Rok za izvedbo in oddajo prispevka je 25. april 2019.

Podbrobnejše informacije o razpisu si lahko preberete tukaj.

Besedilo in fotografija: JP CČN Domžale – Kamnik


<< Nazaj | Novice