Mali grad

Narodne noše na odprtju sejma Turizem in prosti čas

27.01.2011

 

Opoldne se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprl tradicionalni sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Predstavitveni prostor občine Kamnik je ob 14. uri na Glavnem odru v Marmorni dvorani uradno odprl podžupan Robert Kokotec.

Mednarodni sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas predstavlja ponudbo vseh turističnih destinacij regije Alpe Jadran, tujih destinacij in konkretnih možnosti za preživljanje prostega časa. Sejem je poleg predstavitve širši javnosti izvrstna priložnost tudi za različna poslovna srečanja, saj se sejma udeležijo vsi večji turistični ponudniki na območju Alpe – Adria. Vizija sejma je »Ko majhni stopijo skupaj, postanejo veliki«. Program sejma po dnevih si oglejte tukaj.

Agencija za razvoj turizma in podjetništva Kamnik že več let omogoča ponudnikom in društvom občine Kamnik, da se promovirajo na tovrstnih dogodkih. Vodilna tema predstavitve je eko počitniški, izletniški in aktivni turizem. Tako so bodo do nedelje, 30. januarja predstavile Terme Snovik in hotel Malograjski dvor, povabljeni so pa tudi ostali ponudniki občine Kamnik (Velika planina, Arboretum Volčji Potok, Zdravilni gaj Tunjice, Hostel Pod skalo in vsa turistična društva v Kamniku – TD Kamniška Bistrica, TD Gora, TD Motnik, TD Tuhinjska dolina in TD Kamn'k).

Predstavitveni prostor občine Kamnik so skupaj odprli podžupan Robert Kokotec, direktorica ATP, dr. Andreja Eržen ter Tone Ftičar in Alenka Hribar oblečena v narodne noše iz druge polovice 19. stoletja. Podžupan Robert Kokotec je poudaril pomembnost razvoja turizma v občini in dodal, da se moramo vsi potruditi, da bo turizem postal glavna dejavnost, saj imamo kaj ponuditi in pokazati. Da je temu tako, je potrdil Tone Ftičar, ki je zaradi manjših tehničnih težav (promocijski film Kamnika nam žal ni uspelo videti), s svojimi besedami predstavil lepote mesta pod Grintovcem.

Poleg predstavitvenega prostora se bo občina Kamnik letos drugič predstavila tudi v sklopu Srce Slovenije, za katerega celosten program je zadolžen Center za razvoj Litija. Njihova vodilna tema letošnjega leta je zdravje, predstavitve pa se boste lahko udeležili v nedeljo, 30. januarja, od 14. do 17. ure.


<< Nazaj | Novice