Mali grad

Namiznoteniška posamezna Kamniška liga 2014 je končana

17.01.2015

 

Po šestih tednih in 250 odigranih dvobojih je posamezna namiznoteniška občinska liga naposled zaključena. Zmagovalec je po sila razburljivi končnici postal tuhinjski as Milan Močnik.

Ob sobotah in nedeljah se je v telovadnici OŠ Marije Vere na Duplici 31 igralk in igralcev srčno borilo za vsako točko, niz in dvoboj, in sicer od 3. decembra 2014 do 11. januarja 2015. Užitki ob zmagah in nasmejani obrazi ob prijateljskem druženju ter tekmovanju so bili stalnica v dvorani. Po prvem obsežnem delu je na prvem mestu stal Boštjan Skok brez izgubljenega dvoboja, drugi je bil Tomaž Kranjec, sledila sta Milan Močnik ter mladi Žan Planinc. V zaključnem delu lige smo izvedli četrtfinale dvoboje prvih 8 na razpredelnici. Močnik je z odlično dnevno formo premagal Kranjca v polfinalu in nato po velikem zaostanku v drugem nizu preobrnil potek dvoboja sebi v prid proti do tedaj neporaženemu Skoku. Rezultat 2:0 v nizih kaže na lahko zmago, toda za mizo je bilo sila izenačeno, kvalitetno in psihološko zahtevno.

Po strokovni oceni vodje tekmovanja in klubskega trenerja Željka Đurića je odločila večja udeležba na močnejših tekmovanjih, na katerih je Milan v zadnjih letih redno sodeloval: »Prav ta kilometrina daje igralcu sproščenost in mirnost v odločilnih trenutkih. Pri Boštjanu se vidi, da je izvrsten in šolan igralec, ki bo že na prihodnjih tekmovanjih s pomočjo pridobljenih izkušenj krojil vrh kamniškega namiznega tenisa. Zadovoljen sem tudi z pristopom in igro mladih igralcev predvsem Kužnika, Planinca, Kočarja, Marinška, Kranjca in Jokiča, kot tudi s celotnim pristopom in obnašanjem vseh udeležencev v dvorani. Želim si, da bo taka vnema in strast za zelenimi mizami, videna tudi na prihajajočih tekmovanjih.«

Tretje mesto sta dosegla oziroma priborila Tomaž Kranjec in Dragan Jokić, za kar jima iskreno čestitamo.

Ekipna liga se začne v OŠ Marije Vere 17. 1. 2015 ob 16. uri in bo trajala do konca februarja. Prijazno vabljeni.

Besedilo in fotografija: Tjaša Žibert


<< Nazaj | Novice