Mali grad

Nalivno pero za nagrajenko Ajo Zajc

22.04.2011

 

Dopoldan se je županovemu vabilu odzvala Aja Zajc, učenka 4. a razreda OŠ Marije Vere in drugo uvrščena na 5. mednarodnem festivalu otroške poezije Dječije carstvo (Otroško kraljestvo).

 

Aja Zajc, učenka 4. a razreda OŠ Marije Vere Kamnik, se je na med 2000 prispelimi pesmimi, 891 avtorji iz 137 osnovnih šol in iz 95 mest v državah bivše Jugoslavije uvrstila med 17 finalistov v kategoriji od 1. do 5. razreda. Za nagrado je od 12. do 14. aprila, v spremstvu mladinskega pesnika Uroša Vošnjaka, ki je bil gost festivala, mentorice Mojce F. Lukežič in mame, odpotovala v Banja Luko, kjer se je potegovala za nagrade in naziv »Mala princesa festivala«.

 

Aja je pred polno dvorano, v sredo, 13. aprila, suvereno recitirala svojo pesem. Komisijo so sestavljali veliki pesniki srbsko govorečega področja Ranko Pavlović (predsednik žirije), Slobodan Stanišić in Tode Nikoletić. V svoji kategoriji je Aja Zajc dosegla 2. mesto. Njeno pesem in prepev v srbščino so objavili tudi zborniku najboljših 300 pesmi, ki je na ogled v knjižnici OŠ Marije Vere.

Za njen velik uspeh ji je čestital župan Marjan Šarec in ji ob tej priložnosti podaril nalivno pero z željo, da bo še naprej s takim zanosom zlivala svoje misli na papir in z njimi osrečevala ljudi, saj je poezija najlepša takrat, ko je iskrena in preprosta.

 

 Za konec je Aja županu zrecitirala nagrajeno pesem z naslovom Čebele:

Vsako jutro gredo čebele na delo,
tako kot mi ljudje, veselo.
Nabirajo med,
ki ga ima rad vsak sladkosned.

Včasih koga prelisičijo
in ga pičijo.
Drugače so prijazne,
polnijo panje prazne.

Besedilo delno povzeto po: www.kamnican.si 


<< Nazaj | Novice