Mali grad

Najden pogrešani planinec, v jutranjih urah zagorela garaža v Podgorju

28.02.2012

 

Včeraj ob 21.03. uri so gorski reševalci Društva GRS Kamnik prejeli obvestilo o pogrešanem planincu, ki se ni pravočasno vrnil v dolino. Gorski reševalci GRS Kamnik, policisti PP Kamnik, delavca družbe Velika planina d.o.o. in policijski helikopter Letalske policijske enote so iskali planinca, ki naj bi se s psičko odpravil iz doline Kamniške Bele proti Konju. Posadka helikopterja je v nočnem letu preletela in s pomočjo reflektorja pregledala grape, pod ostenjem Konja ter obeh staneh Presedljaja. Okoli pol ene ure zjutraj se je vrnila v bazo na Brnik.

Gorski reševalci so medtem že pregledali 6 možnih pristopov in 27 letnega planinca ob 1.35 našli hudo poškodovanega na poti iz Kamniške Bele proti Šraj pesku, tik pod Skokom na nadmorski višini 995 metrov. Planincu, poškodovanemu po glavi in z zlomljeno nogo, so nudili prvo pomoč in ga prenesli do ceste v dolini Kamniške Bele, kjer so ga predali ekipi Nujne medicinske pomoči ZD Kamnik, ki ga je prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UK Ljubljana.
Med nadvse nevarno, zahtevno in naporno nočno reševalno intervencijo, si je poškodoval koleno tudi eden izmed kamniških gorskih reševalcev. Tudi njega so oskrbeli reševalci in ga z nosili prenesli v dolino, kjer ga je prevzela in v UKC prepeljala ekipa Nujne medicinske pomoči. (Besedilo in fotografije Franc Miš, DGS Kamnik)

Danes ob 5. uri zjutraj pa so bili gasilci obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Podgorju. Na kraj so odšli gasilci PGD Kamnik, PGD Duplica in PGD Šmarca ter ugotovili, da je na naslovu Podgorje 93 zagorela garaža. Požar so gasilci uspešno pogasili, nastala pa je gmotna škoda. (Fotografije: Luka Schnabl, PGD Kamnik)

 
   << Nazaj | Novice