Mali grad

Naj se drsanje v Kamniku začne

18.12.2015

 

Kamniško drsališče na prostem, ki bo letos že drugo leto prezimilo na Frančiškanskem trgu, je danes odprlo svoja vrata vsem navdušenim drsalkam in drsalcem. Odprtje priljubljenega stičišča predvsem kamniških otrok sta pospremila župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Vreme nam sicer ne prinaša nizkih temperatur in snežnih padavin, a je vseeno že skrajni čas za ukvarjanje z zimskimi športi. Ker Velike planine sneg še ni dovolj pobelil, bo smučanje še nekoliko počakalo, se bo pa s pomočjo modernih pripomočkov od danes naprej in vse do konca zimskih počitnic v Kamniku veselo drsalo.

Na ledeno ploskev je voditeljica dogodka Oriana Girotto sprva poklicala mlad drsalni par Mino Švajger in Michaela Chrasteckya, ki sta do letošnjega leta drsala kot solista, letos pa zadrsala skupaj in se že uvrstila na mladinsko svetovno prvenstvo. Sledil je nastop kamniške pevke Ines Kern, ki bo v duetu z Loti popestrila tudi koncert Nuše Derenda v sredo, 30. decembra 2015, na Glavnem trgu.

Župan Marjan Šarec je vsem drsalcem, ki so že težko čakali na dovoljenje za vstop na drsališče, zaželel prijetno drsanje in čim manj poškodb, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar pa je povabil tudi na ostale prireditve Pravljični Kamnik 2015.

Ob drsališču, ki bo vsak dan odprto od 9. do 21. ure, bo tudi letos možna izposoja drsalk, za ceno 2 evra, in drugih pripomočkov za lažje drsanje. V manjši okrepčevalnici bodo na voljo topli napitki za, upajmo, prihajajoče mrzle dni.

Vsako sobotno dopoldne bo od 10.30 do 11.30 drsališče rezervirano za otroke, saj bo na njem potekala vodena animacija, za lažje učenje pa lahko starši svoje otroke prijavite na 12-urno Šolo drsanja, ki se bo začela v soboto, 2. januarja 2016. Na svoj račun boste lahko prišli tudi ljubitelji nekoliko hitrejšega drsanja, saj bo vsak dan po 20. uri drsališče namenjeno rekreativnim igram hokeja. Obeta se tudi nekaj prav posebnih dogodkov, eden izmed njih bo tudi februarska pustna animacija na ledu.

Kamniško drsališče je brezplačno in obratuje v vsakem vremenu, kar omogoča streha nad ledeno ploskvijo. Že jutri lahko otroci preizkusite svoje drsalke, starši pa medtem opravite tedenske nakupe na Praznični tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki bo na Glavnem trgu potekala od 8. do 13. ure.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj!

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice