Mali grad

Nagovor župana Mateja Slaparja prvošolcem, učencem in dijakom

31.08.2020

 

Nagovor župana Mateja Slaparja in vabilo na slovesnost ob dnevu državnosti Drage prvošolke in prvošolci, drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki,

letos je pred nami drugačno šolsko leto. Vem, da se je vodstvo vseh kamniških šol skupaj s strokovnimi sodelavci dobro pripravilo na novo šolsko leto in na to, da bodo naše učenke in učenci ter dijakinje in dijaki lahko varno prestopili šolski prag. Na tem mestu se vam iskreno zahvaljujem za vso organizacijo dela, ki ni bila enostavna, a sem prepričan, da ste jo opravili z odliko. Tudi na strani staršev in skrbnikov je, da poskrbite za to, da bodo v šolo vaši otroci prihajali zdravi. Odgovorno moramo ravnati prav vsi in skrbeti za svoje zdravje ter zdravje vseh okoli nas.

Šola je tista institucija, ki nam podaja znanje in izkušnje, vi otroci in mladostniki pa ste tisti, ki to sprejemate in boste to s pridom uporabljali v vseh nadaljnjih življenjskih obdobjih. Šolski prostor predstavlja okolje učenja, pridobivanja izkušenj in tudi druženja. V slovenskem prostoru se ponašamo z resnično kvalitetnim izobraževalnim sistem in ponosno lahko rečem, da imamo v Kamniku izjemno dobre učiteljice in učitelje, profesorice in profesorje, na drugi strani pa mnogo strokovnega kadra, ki skrbi za to, da vam je v šoli prijetno in vam nudi ustvarjalni prostor. Vsi namreč skrbijo za motiviranje in spodbujanje vaše radovednosti in vedoželjnosti skozi celoten proces odraščanja.

Drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki, to, kar vam nudi šola, zajemite s polno žlico. Drage prvošolke in prvošolci, naj vam vaš prvi šolski dan ostane v lepem spominu in naj vas na tej novi poti, ki je vsekakor ena večjih prelomnic v vašem življenju, spremljala sreča in veselje do tega, da vsak dan znova in znova izveste nekaj novega. Znanje je bogastvo in človek, oborožen z znanjem, je nepremagljiv.

Ostanite zdravi in se imejte lepo v šolskih klopeh, ob vsem tem  vam želim varno pot v šolo in domov! Vsem prostovoljcem, ki bodo skrbeli, da bodo otroci v prvih šolskih dneh varno stopali po šolskih poteh, pa se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem za njihovo pripravljenost, trud in požrtvovalnost. 

Vaš župan Matej Slapar


<< Nazaj | Novice