Mali grad

Nagovor župana Mateja Slaparja prvošolcem, učencem in dijakom

30.08.2019

 

Nagovor župana Mateja Slaparja prvošolcem, učencem in dijakomDrage prvošolke in prvošolci, drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki,

bližajo se dnevi, ko boste nekateri prvič, drugi pa ponovno sedli v šolske klopi. Verjamem, da se prvošolke in prvošolci še posebej veselite novih izkušenj in prijateljstev. Znanje, ki ga boste pridobili, uporabite koristno. V učnem procesu vam bo strokovni kader šole stal ob strani in verjemite, da bodo ravno oni veliko časa posvetili temu, da vas bodo pripravili za nadaljnje življenje. Zato spoštujte to in poslušajte nasvete, ki vam jih bodo namenili. Ob morebitnih neuspehih se ne ustavljajte, ampak vztrajajte in ponosno dvignite glave ter dosegajte zadane cilje. Velike in male podvige ter priložnosti, ki se vam bodo ponudile na poti vašega šolanja, izkoristite do te mere, da se boste na vsakem koraku nekaj novega naučili. Resda se bo kdaj pa kdaj zgodilo tudi to, da vam bo težko prestopiti šolski prag, a prepričan sem, da vas bodo ob slabih trenutkih poleg vaših najbližjih spodbujali tudi vaši sošolci.

Šola je pomembna prelomnica in šola je ustanova, ki vas motivira, da pridobivate znanje. Šola je tudi privilegij, ki ga nimajo vsi otroci in je popotnica za to, kar boste želeli postati. Znanja vam nihče ne bo mogel vzeti in tudi tega se venomer zavedajte.

V šolskih klopeh se imejte lepo in uživajte, pri tem pa vam želim varno pot v šolo in domov!

Vaš župan Matej Slapar


<< Nazaj | Novice