Mali grad

Nagovor župana Mateja Slaparja

18.09.2020

 

Nagovor župana Mateja Slaparja Po uradnih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje na dan 18. september 2020 v občini Kamnik beležimo 26 aktivnih primerov okužbe z virusom COVID-19. Občina Kamnik in Občinski štab Civilne zaščite vse od konca meseca junija, ko se je ponovno pojavila okužba v naši občini, redno spremljata stanje in o tem sproti obveščata vse ključne organizacije zaščite in reševanja (Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, Dom starejših občanov Kamnik, policijo, gasilce, komunalne službe itd.).

Stanje v občini Kamnik je obvladljivo, saj gre v večini primerov za širjenje okužbe znotraj družin, vseeno pa je treba poudariti, da je na nas vseh, da smo odgovorni drug do drugega in da dosledno upoštevamo navodila vseh pristojnih institucij ter ohranjamo socialno razdaljo, upoštevamo higieno rok in kašlja, v zaprtih prostorih nosimo maske in v primeru znakov okužbe ostanemo doma ter se o zdravstvenem stanju posvetujemo z osebnim zdravnikom. Tudi ozaveščanje je pomemben vidik zajezitve okužb, zato je pomembno, da sočloveka opozorimo, če opazimo, da se navodil ne drži.

Občina Kamnik bo skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite in vsemi organizacijami zaščite in reševanja budno spremljala razmere na terenu. Pričakujemo lahko, da se bo epidemiološka slika na državni in tudi občinski ravni v naslednjih dneh še spreminjala in morda poslabšala. Bodimo odgovorni in se obnašajmo odgovorno drug do drugega, saj je zdravje naše največje bogastvo.

Ostanite zdravi.

Vaš župan Matej Slapar


<< Nazaj | Novice