Mali grad

Nagovor župana Marjana Šarca občankam in občanom

21.06.2018

 

Spoštovane občanke in občani občine Kamnik,

dovolite mi, da vas še zadnjič nagovorim kot vaš župan. Najprej naj se vam iskreno zahvalim za glasove, ki ste jih na parlamentarnih volitvah namenili naši stranki. Hvala tudi vsem, ki ga niste, a ste vseeno šli na volitve in s tem pokazali, da vam ni vseeno. Z današnjim dnem mi bo prenehal mandat na funkciji, ki sem jo opravljal po svojih najboljših močeh. Bili so lepi in tudi težki dnevi, saj v občini, kot je naša, težav nikoli ne zmanjka. Ko sem pred skoraj osmimi leti pri 32. letih prevzel krmilo občine, seveda nisem vedel, kaj me čaka. In to mi je omogočilo, da sem vztrajal, čeprav sem vmes velikokrat pomislil, kako bi bilo enostavno pustiti vse skupaj in oditi ter svobodno zadihati. A odgovornost in prepričanje, da ni vse brezupno, da se s trdno voljo da marsikaj spremeniti, sta mi vsak dan dajala novih moči. Veliko poguma in upanja ste mi vlivali prav občanke in občani ob naših rednih srečanjih ali kadar smo se srečali na cesti, ko ste mi rekli: »Kar tako naprej, saj bo!« In res je bilo. Kljub omejenim finančnim sredstvom smo uspeli skupaj z ekipo na občini veliko postoriti, nekatere stvari so vidne bolj, druge manj, a vsaka je pomembna za občino. Tudi kritikom gre pohvala, saj so me uspeli utrditi, da sem manj dovzeten za takšne in drugačne napade ter velikokrat izmišljene zgodbe. Najbolj sem ponosen na to, da lahko vsakemu izmed vas pogledam v oči, če se bomo srečali na cesti.

Prihaja novo obdobje, tako zame, kot za občino Kamnik, ki ne bo ostala v prostem teku. Do jesenskih volitev jo bo vodil podžupan Igor Žavbi, ki bo imel polna pooblastila do izteka mandata. Hvala vam, drage občanke, dragi občani, da ste mi dali priložnost voditi našo lepo občino. Brez te izkušnje bi bil prikrajšan za mnoge vaše težke zgodbe, stiske, razočaranja, a tudi uspehe, veselje, solidarnost in sodelovanje. Upam, da sem uspel izpolniti vsaj del vaših pričakovanj in vas nisem prevečkrat razočaral. Človek pač nikoli ne more vsem ustreči in biti po meri vseh. Vsem, ki ste kaj dobrega storili za občino Kamnik, se iskreno zahvaljujem. Zahvaljujem se tudi ekipi na Občini Kamnik, kajti brez ekipe ne more nihče ničesar storiti. Mnogo ur je bilo, ki niso bile nikjer zapisane in plačane. Zapostavljene družine, preskočena nedeljska kosila, skrb za skupnost, šele nato zase… »Nagrada« je bila velikokrat kritika v medijih, a tako pač je. Očitno tako mora biti, da se človek preveč ne prevzame.

Spoštovane občanke in občani, vsakemu izmed vas želim lepo in mirno poletje, preživite ga tako, da si boste nabrali novih moči za prihodnje izzive. Šolarjem želim počitnice, polne doživetij, vsem pa čestitam ob največjem prazniku naše Republike Slovenije, dnevu državnosti.

Srečno, občina Kamnik!

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice