Mali grad

Nagovor podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana Igorja Žavbija prvošolcem, učencem in dijakom

30.08.2018

 

Nagovor podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana Igorja Žavbija prvošolcem, učencem in dijakomDrage prvošolke, dragi prvošolci, učenci, dijaki,

prvi ponedeljek v mesecu septembru bo za mnoge prav poseben dan. Prvič boste stopili čez šolski prag, kar je prav poseben mejnik v življenju vsakega izmed nas. Obdobje najbolj brezskrbnega odraščanja je za vami. Z radostjo, pričakovanjem in pozitivnim vznemirjanjem vstopate v novo obdobje odraščanja, ki se ga vsi veselimo. To radost delite s starši, z bližnjimi in s prijatelji. Upoštevajte nasvete tistih, ki so to pot že naredili in, naj vam bodo v oporo tudi takrat, ko boste mislili, da vam je težko. Prvič boste zaslišali šolski zvonec. Prisluhnili boste modrim nasvetom in znanju vaših učiteljev. Pomembno vlogo na tej poti bodo imeli tudi vaši starši in starejši učenci, ki vam bodo z izkušnjami v veliko pomoč. Pridobili boste nova znanja in spoznanja o življenju okoli nas, nekoč, danes in v prihodnje. Pridobili pa boste tudi veščine, pomembne za vse življenje.

Radovedno in hrabro stopajte po poti učenja in pri tem ne pozabite na to, da je znanje bogastvo, ki vam ga bodo nesebično delili tako vaši učitelji kot tudi vaši sovrstniki. Naj se sliši še tako obrabljeno, a tega vam ne more vzeti nihče. Mnogi med vami boste v šolskih klopeh našli prijatelje za celo življenje. Mnogi boste z močno željo po znanju postali glasniki vašega časa. Pri tem pa ne zanemarite dejstva, da so ustvarjalna in pozitivna dejanja tista, ki so tako zelo pomembna. Dejanja, ki vas izpopolnjujejo. Drobna, močna in premišljena dejanja, ki ne poznajo meja. Želim vam, da bi vedno znova in znova z velikim veseljem odkrivali, kaj vse je mogoče v svetu znanja.

Naj bo šolsko leto 2018/2019 tisto, ki bo polno lepih doživetij, pri tem pa vam želim pazljivo ter varno pot v šolo in domov.

Vaš podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi


<< Nazaj | Novice